Susamamak İçin Sahurda Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Susamamak İçin Sahurda Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Özellikle sahur menülerinde tuzlu, baharatlı ve konserve ürünler fazla kimyasallar içerdiği için mutlaka susatacaktır. Sahur 'da iftariyeliklerimizde..

Susamamak İçin Sahur Menülerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?
 
Sahurda susatmayan yiyecekleri ve susatmayan içecekleri bir çoğumuz araştırmıştır. Özellikle yaz aylarında tuzlu yiyecekler, baharatlı yiyecekler ve konserve yiyecek ürünleri fazla kimyasallar içerdiği için mutlaka susatacaktır. Özellikle sahurda susatmayan iftariyeliklerimizde işlenmiş etler tüketmemekte fayda var.
 
Türk aşçı haberleri olarak hazırladığımız haberde sizlere kısaca sahur menülerinde tok tutan yiyecekler ve susatmayan yiyeceklerden bahsetmek istiyoruz. 
 
**Fazla baharat ve türlü yiyeceklerden uzak durulması gerekmektedir. (işlenmiş et ve yağlı yiyecekler) 
 
**Kızartma türü yiyecekler. 
 
**Asitli içecekler ve meyveli içecekler tüketmek, oruçluyken susamanıza neden olacaktır. 
 
**İftardan sahura kadar en az 2,5 litre su tüketilmelidir. 
 
**Karpuz, şeftali, salatalık, üzüm, kayısı, erik, kiraz gibi Lif oranı ve su oranı yüksek besinler. Tüketilmelidir. 
 
**Sıvı alımı sadece sahura bırakılmamalıdır. 
 
**Sahurda yemek yerine kahvaltılıkları, sebze ve meyveLeri tercih etmeliyiz. 
 
**Oruç Tutarken Susamamak İçin Sahurda Yenmemesi Gerekenler;
Konserve ürünler, turşu, salamura ürünler, çok tuzlu zeytin, baharat içeren yağlı yemekler, salçalı yemekler, kurutulmuş etler, pilav ve makarna gibi yiyecekleri sahurda tercih etmemenizi öneriyoruz. 
 
**Sahurda neler tüketilmeli gerektiğini öğrendiğinize göre, susatmayan sahur menüsünü hazırlayabiliriz. Susatmayan sahur menüsü hem gün içerisinde gerçekleşmesi beklenen sıvı kaybını engelleyecek, hem de oruçluyken susamanızı engelleyecektir.
 
**Oruç tutarken susamamak için Sahurda hafif iftariyelikler tüketmeliyiz;
Sahurda hafif ve kahvaltı türü yiyecekleri tercih ederek hem daha geç acıkabilir hem de daha geç susayabilirsiniz.
 
**Sahurda tercih edeceğiniz karpuz, kavun gibi yaz meyvelerini bol bol tüketerek de bu meyvelerde bulunan yüksek oranda su ve minerallerden yararlanabilir ve susuzluk sorunu yaşamadan oruç tutabileceğinizi söyleyebiliriz.
 
**Oruç tutarken susamamak için;
Özellikle ramazan ayında susuzlukla baş etmek ve oruç tutarken daha geç susamak için sahurda çay, kahve gibi içecekleri tercih etmemeniz gerektiğinin altını çiziyoruz.
 
Türk aşçı haberleri olarak hazırladığımız;
Ramazanda Susatmayan Sahur Menüleri, En Pratik Sahur Öğünü Tarifleri, Tok Tutan Sahur Menüleri ve iftar ve Sahur Menülerininceleyebilirsiniz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler