Klasik İftar Çorbalarından Evde Ezogelin Çorbası..

Klasik İftar Çorbalarından Evde Ezogelin Çorbası..

En lezzetli iftar çorbalarından Evde "Ezogelin Çorbası" Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Daha Önce İftar menülerinden...

Klasik İftar Çorbalarından Evde Ezogelin Çorbası..
 
Evde İftar Ve Sahur Menülerinden "Ezogelin Çorbası" Nasıl Yapılır? En lezzetli iftar çorbalarından Evde "Ezogelin Çorbası" Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Daha Önce İftar menülerinden "Ezogelin Çorbası" Yapmayı Denediniz mi? En Kolay Evde "Ezogelin Çorbası" hakkında Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM" den Özel Evde Sahur Menülerinden "Ezogelin Çorbası" Tarifi…
 
Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk Mutfağına ve Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için "Şeflerimizden Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz SEÇİM" e teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Türk Mutfağında "şeflerin özel Yemek Tariflerinden" Anadolu Mutfağında Evde bu nefis ve lezzetli İftar çorbalarından  "Ezogelin Çorbası" Nasıl Yapılır? 
 
Türk Aşçı Haberleri olarak Geleneksel Türk Mutfağından "Ezogelin Çorbasını" sizler için derledik....
 
Şef Yılmaz SEÇİM'in özelim kaleminden Türk Mutfağının en meşhur Çorbalarından Ezogelin Çorbası ve tabi orijinal yapımı!!!
 
Klasik İftar Çorbalarından Evde Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?
Yöresel İftar Çorbalarından  Ezogelin Çorbası Kullanılacak Malzemeler
 
*     250 Gr Kırmızı Mercimek
*     2-3 Adet Orta Boy Soğan
*     3 Yemek Kaşığı Tepeleme Un
*     2 Yemek Kaşığı Tepeleme Domates Salçası
*     1 Çay Kaşığı Pul Biber
*     Yeterince Su
*     250 Gr İnce Bulgur
*     3 Yemek Kaşığı Yağ
*     1 Yemek Kaşığı Silme Kırmızıbiber
*     1 Yemek Kaşığı Silme Nane
*     Yeterince Tuz
 
Bu gün İftara ve sahura Ne Yapsam Diyenlere Ezogelin Çorbası İşlem Basamakları:
-Tencereye, yağ ve toplu iğne başı büyüklüğünde doğranmış soğanı koyup hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ve salçasını da ilave ederek belirli bir müddet alt üst ederek karıştırın.
-Ardından yıkanmış mercimek ve bulguru ilave edip, hep birlikte iyice karıştırarak kavurun.
-Yeterince su ilave ederek kaynamaya bırakın. Yaklaşık 20 dakika kaynatın.
-Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alınmak üzereyken nane ve pul biberini ilave edin.
-Süzerek veya blendırdan geçirerek servise hazır hale getirin.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz Anadolu Mutfağında bu nefis ve lezzetli İftar Ve Sahur Menülerinden "Çorba" tariflerimizi denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler