En Sağlıklı Sahur Menüleri 'nden Bahar Menemeni...

En Sağlıklı Sahur Menüleri 'nden Bahar Menemeni...

Gün boyu oruç tutanları tok tutsun arzusuyla En pratik sahur yemeklerinde sizlerin de taleplerine kulak vererek ekonomik sahur lezzet...

En Sağlıklı Sahur Menülerinden Bahar Menemeni...
 
Sizler için sahurda midelere bayram ettirecek En sağlıklı iftar menüleri, en pratik sahur menüsü ve bütçenize uygun sahur yemeklerini yine bütçenize uygun iftar yemeklerini ve "Osmanlı Sarayında Ramazan Ayı Gelenekleri Nasıl yaşanırdı" açıklamalarını Türk aşçı haberlerindeki "iftar ve sahur menüleri" kategorisinde bulabileceksiniz.
 
Füzyon Mutfağı, Modern Türk Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağına ve Mutfa Kültürümüze  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için "Şeflerimizden Fatih Tutak" a teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Gün boyu oruç tutanları tok tutsun arzusuyla En pratik sahur yemeklerinde sizlerin de taleplerine kulak vererek ekonomik sahur lezzetlerinden ekonomik iftar menülerine kadar sizleri ramazan ayı boyunca bilgilendirmeye çalışacağız.
 
İşte En Sağlıklı Sahur Menülerine Şef Fatih Tutak'tan Nefis Ve Lezzetli Bahar Menemeni;
 
Tok Tutan Sahur Yemeklerinden Bahar Menemeninde Kullanılacak Malzemeler;
 
*     1 Bağ Ispanak 
*     8 Orta Boy Organik Yumurta 
*     1 Adet Taze Doğranmış Sarmısak 
*     1/2 Bağ Pazı (Sade Yaprak) 
*     1 Su Bardağı Sultani Bezelye 
*     1 Kuru Soğan Jülyen Doğranmış 
*     3 Adet Taze Soğan 
*     1 Çay Bardağı Rendelenmiş Kars Gravyeri 
*     4 Çorba Kaşığı Tereyağı 
*     Toz Kırmızıbiber 
*     Tuz
*     Karabiber
 
En Pratik Sahur Menülerinden Bahar Menemeni'nin Hazırlanışı Tarifi;
Ispanak yapraklarını kaynayan suda 4 dakika haşlayın, çıkarıp buzlu suya alın. Suyunu iyice sıkın ve temiz bir mutfak bezinin üstünde kurulayın. Kuruyan yaprakları püre olana kadar blender'da iyice çekin. 
 
Tavaya tereyağını ekleyin, eridikten sonra doğradığınız kuru soğanları koyup 5 dakika orta ateşte pişirin. Sırasıyla taze sarmısak, pazı, bezelye, taze soğanı ekleyin, çok fazla öldürmeden tavada beraber kavurun. 
 
Ispanak püresini ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımın renginin kararmaması için yeşil sebzeleri çok fazla pişirmeyin.
 
Tavada 8 adet göz açın ve yumurtaları içine kırın. Üzerine tuz, karabiber ve toz kırmızıbiber serpin. Kars gravyerlerini ekleyin ve kapağı kapatın. 
 
Peynirler eriyene kadar 1-2 dakika pişirin. Yumurtaları dağıtmayın ve kayısı kıvamında kalmasına dikkat edin.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Diğer Bir Tavsiyemiz Olan "Dolu Dolu Bir Ramazan, İftar Sofrası Sizi Bekliyor" haberimizi'de Okuyabilirsiniz...
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli "İftar Ve Sahur Menüleri" tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler