Topik Tarifi-Şef Umut Karakuş

Topik Tarifi-Şef Umut Karakuş

Dünyaca ünlü şefimiz “Umut Karakuş'un "Topik Tarifi'ni beğeneceğinizi ümit ediyoruz. Kendisine ilgili çalışma için teşekkür eder, profesyonel..

Modern Türk mutfağı, Akdeniz mutfağı ve Geleneksel Türk mutfağı‘nda uluslararası yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, “Umut Karakuş” un kaleminden özel bir tarif olan “Topik Tarifi”ni  Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Dünyaca ünlü şefimiz  “Umut Karakuş” un "Topik Tarifi 'ni beğeneceğinizi ümit ediyoruz. Kendisine ilgili çalışma için teşekkür eder, profesyonel hayatında başarılar dileriz..
 
Şeflerin Özel Tariflerinden;
Topik Tarifi “Şef Umut Karakuş”
Hazırlama Süresi: 2.5-3 Saat
8 Kişilik
 
Topik Kullanılan Malzemeler:
*     2 Kg Kuru Soğan 
*     200 Gr Tahin 
*     25 Gr Toz Şeker 
*     150 Gr Zeytinyağı  
*     5 Gr Tarçın 
*     3 Gr Tuz 
*     3 Gr Karabiber  
*     500 Gr Nohut  
*     5 Gr Mürekkep Sosu
*     Kuş Üzümü
*     Çam Fıstığı
 
Topik Hazırlanış Tarifi:
Kuru soğanları bol suda bütün suyu çektirene kadar pişirdikten sonra tahin, şeker, zeytinyağı, tarçın ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. 
En son bir saat boyunca elma suyunda bekletilmiş kuş üzümünü ve kavrulmuş çam fıstıklarını ekleyip karıştırın. 
Bir gece önceden ıslatılmış nohutları ayrı bir yerde haşlayın. 
Sonra bir robot yardımıyla tuz ve zeytinyağını ekledikten sonra ince kıvamlı bir hamur haline getirin ve mürekkep sosunu ekledikten sonra bir süre dinlendirin. 
Nohut hamurunu bir streçin ortasında ince bir şekilde açın. 
Bu şekil kare olacak şekilde etrafını düzeltip orta kısmına soğanlı harcı koyun. 
Her iki tarafından üstüne doğru katlayarak sarın. 
Elinizle istediğiniz gibi şekil verin.
 
Topik Sunumu İçin: 
Bir tepsinin alt yüzünü ters çevirerek çok ince bir şekilde süzme yoğurt sürün ve 60 derecede 25 dakika pişirin. Kuruyan yoğurtları bir robot yardımıyla toz haline getirerek yoğurt tozu elde edin. Topik üzerine yoğurt tozunu ve üzerine de portakal kabuğu rendesini ve onun üzerine zeytinyağını dökerek sunumu tamamlayın.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler