Izgara Levrek Fileto Tarifi

Izgara Levrek Fileto Tarifi

Levrek balığı Etli, beyaz, yağsız, vitamin ve mineral bakımından da çok zengindir. Soğuk denizlerde yaşar ve Şubat ayıyla birlikte tezgahlarda yerini alır.

Levrek Balığı Geleneksel Türk Mutfağı ve Osmanlı Saray Mutfağında saray ağaları, paşalar ve İstanbul mutfağında çok önemlidir. Osmanlı Yemek Kültüründe ve yöresel mutfaklarda Mevsiminde tüketilen en önemli deniz ürünlerinden biridir. Levrek Balığı Yöresel Yemekler ve bölgesel mutfaklarda Levrek ızgara, Levrek buğulama, Levrek kızartma ve farklı çeşitlerde de yapılmaktadır. 
 
Türk Aşçı Haberleri olarak bu gün sizlere Izgara Levrek Fileto Tarifi ‘ni hazırladık. Yorumlarınızı eksik etmeyiniz…
 
Izgara Levrek Fileto Tarifi
Izgara Levrek Fileto Kullanılan Malzemeler
 
*     Yarım Fileto Levrek
*     Yarım Demet Deniz Börülcesi
*     1 Adet Patates
*     1-2 Diş Sarımsak
*     1 Kahve Fincanı Süt
*     Rendelenmiş Kaşar Peyniri
*     Tuz, 
*     Karabiber
*     1 Adet Limon
*     Zeytinyağı
 
Izgara Levrek Fileto Yapılış Tarifi
Levreği tuzlayıp ızgarada pişirin. 
Patatesi ince halka şeklinde doğrayıp, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber ilave ederek kavurun. 
Süt ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Karışımı fırın kabına koyun. 
Üzerine kaşar peynirini serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. 
Ayrı bir yerde suda haşlanan deniz börülcesini ayıklayıp, zeytinyağı, limon suyu ve tuz ile karıştırın. Izgara levreği, patates ve deniz börülcesi eşliğinde servis yapın.
 
ETLİ YEMEKLERNot;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
Levrek Balığının Faydaları
Levrek balığı, ülkemizin en lezzetli balıklarındandır. Levrek balığı Etli, beyaz, yağsız, vitamin ve mineral bakımından da çok zengindir. Soğuk denizlerde yaşar ve Şubat ayıyla birlikte tezgahlarda yerini alır. Türk Aşçı Haberleri olarak  sizler için levrek balığının faydalarını araştırdık.
Levrek Balığı Özellikleri Ve Faydaları Nelerdir?
Levrek, Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri, A, B, D ve E vitaminleri bakımından zengindir. Ayrıca, iyot, çinko, potasyum, selenyum, magnezyum, demir, kalsiyum ve fosfor içerir.
 
Grip, nezle gibi kış hastalıklarından korunmaya yardımcı olur. Vücudun serbest radikallerin hasarlarına karşı mücadele edebilmesi için ihtiyaç duyduğu A vitamini ve D vitamini açısından oldukça zengindir.
 
İçerisinde bulunan magnezyum ve iyot eklem ve kemikleri güçlendirir. Kas fonksiyonlarının düzenini sağlar ve kaliteli proteinler sayesinde vücudu korur.
 
Kaliteli protein içerdiği için sindirimi çok kolaydır. Kilo vermeye yardımcı olur. Levrek balığını ızgara ve buğulama yaparak tüketebilirsiniz.
 
Kolesterol, kanser, kalp ve damar hastalıklarından korur. Düşük kolesterolü ve kan basınçlarını önlemek için yardımcı olan levrek balığı, aynı zamanda kalp ritmini düzeltmeye yardımcı olur.
 
ANTEP MUTFAĞIŞeker içermez. Bu yüzden, diyabet hastaları için uygundur. Düzenli olarak tüketildiğinde yorgunluk ve bitkinlikle savaşır. İçerisinde bulunan fosfor sayesinde göz sağlığını destekler.
Levrek Balığı Hakkında Önemli Bilgi: 
Levrek balığı tükettikten sonra bir bardak yeşil çay içerseniz, balıkta bulunan cıvanın kana emilmesini engellersiniz.
 
Levrek Nasıl Pişirilir?
Levreği, bütün olarak mangalda veya fırında yapabilirsiniz. Fileto haline getirerek ızgara, tava, buğulama, haşlama veya yahni olarak da pişirmeniz mümkün.
 
Dilerseniz, güzelce ayıklayarak salatalarda da kullanabilirsiniz. Ancak, tüm balıklarda olduğu gibi levrek balığını kızartmamaya dikkat edin. Aksi takdirde, besin değeri düşer ve fayda sağlamaz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler