15 Nisan Aşçılar Bayramı Vesilesi İle;
Mutfağımızın Dünyadaki Hakkettiği Yere Gelmesi, Camiamızdaki Aşçı Ve Şeflerimizin Uluslararası Alanlarda Başarıları İle Anılması Ve Tanınmasını Ümit Eder, Tüm Meslektaşlarımız İçin Sağlık, Sıhhat, Mutluluk Ve Başarı Dolu Günler Dileriz.
Türkiyedeki Aşçılık Camiasına Özel Olanı İse "15 Nisan" da Kutlanılan Aşçılar Bayramınız Kutlu Ve Mutlu Olsun…
Başta Türk Mutfağı‘nın saygıdeğer aşçılarının, Türki cumhuriyetleri ‘nin saygıdeğer aşçılarının ve tüm Dünyada aşçılık mesleğini icra eden Tüm meslektaşlarımızın 20 Ekim'de “Dünya Aşçılar Günü "Uluslararası Şef Aşçılar Günü" ve Türkiyedeki Aşçılık Camiasının 15 Nisan'da Aşçılar Bayramını "Türk Aşçı Haberleri Yönetim Kurulu" adına en içten dileklerim 'le kutlar, tüm meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar dileriz...
Aşçılar Bayramınız Kutlu Olsun Kutlu Olsun
Güçlü Camiamız Tarafından Geleneksel Türk Mutfağı Kültürümüzün Yaşanması Ve Yaşatılması Ümidi İle…
Saygılarımızla
Türk Aşçı Haberleri
Türk Aşçı Haberleri Sizlerle Yaşıyor !
Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin 15 Nisan Aşçılar Bayramı Sözleri Ve Mesajlarını Derledik.
15 Nisan Aşçılar Bayramı sözleri ve mesajları! Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok özel gün ve bayram bulunuyor. Bu özel günlerden biri de 15 Nisan Aşçılar Bayramı.
Aşçı tanıdığı olanlar internette en güzel aşçı bayramı sözleri ve mesajlarını araştırıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki Aşçılar Bayramı ne zaman? İşte 15 Nisan Aşçılar Bayramı sözleri ve mesajları!
15 Nisan Aşçılar Bayramı sözleri ve mesajları! Yaptıkları lezzetli yemeklerle gönüllerle taht kuran aşçılar için bugün özel bir gün. 15 Nisan Aşçılar Bayramı olarak ilan edilmiş ve aşçı tanıdığı olanlar o kişiler aşçıların bayramını kutlamak için internette en güzel sözler ve mesajları araştırıyor. İşte 15 Nisan Aşçılar Bayramı sözleri ve mesajları!
Türk Aşçı Haberleri Olarak 15 Nisan Aşçılar Bayramı Sözleri Ve Mesajları!
15 Nisan Aşçılar Bayramı gününüz kutlu olsun!
Gerçek bir aşçının yaptığı yemek, karından önce gözü doyurur.
Yemeye kıyamadığınız bir yemek varsa, onu usta bir aşçı yapmıştır.
Esasen;
ustalık damak zevkiyle görselliğin buluştuğu andan itibaren başlar.
Türk Aşçı Haberleri Olarak Aşçının İş Tanımı Nedir?
Aşçı, besinleri çeşitli yöntemler kullanarak içilecek ya da yenilecek hale getiren kişidir. Aşçılar; otel, restoran, büfe ya da yemekhane gibi yerlerde çalışabilir.
Aşçıların en önemli görevi, hazırlanan yiyecek ya da içeceklerin zamanında ve güzel olarak sunulmasını sağlamaktır. Bunun dışında profesyonel mutfaklarda aşçıların görev ve sorumlulukları şöyle sıralanır;
Bu Linki Tıklayarak Türk Mutfağı Haberlerimizi İnceleyebilirsiniz…
Müşterilerin isteklerine uygun olarak siparişleri hazırlamak,
Şef aşçının emirlerine uymak ve koyduğu kuralların dışına çıkmamak,
İş sağlığı ve güvenliği kurallarına özen göstermek,
Dünya ve Türkiye’de yemek kültürü ile ilgili gelişmeleri takip etmek,
Standart tabaklar oluşturabilmek,
Menünün özel ihtisas gerektirmeyen tüm ögelerini yapabilmek.
Aşçılık Eğitimi Nedir?
Aşçı olmak için birçok farklı yol bulunur. Bunlardan ilki en eski yöntem olan usta ve çırak ilişkisidir. Komi olarak mutfağa giren ve uzun süre tecrübe kazanan kişiler, aşçı olmaya hak kazanır. Bunun dışında üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programını tamamlayan kişiler aşçı olarak çalışabilir. Bir diğer yöntem ise gastronomi ile ilgili eğitim veren ulusal ve uluslararası sertifikalı kurslara katılmaktır.
Bunun Dışında Bir Aşçıdan Beklenen Diğer Nitelikler Şöyle Sıralanır;
Türk ve dünya mutfağına hakim olmak,
Askerlik hizmetini tamamlamış ya da muaf olmak,
İyi derecede İngilizce bilmek,
Hijyene önem vermek,
Takım çalışmasına yatkın olmak.
15 Nisan Aşçılar Bayramı "Şeyma Solak"
Aşçılar; aslında kolay görünen işin bütün zorluklarını, acılarını, eksilerini, artılarını yaşayan birer sanatçıdırlar. Güneş görmeden, yeri geldiğinde dinlenmeden kendi aç kalsa da tek gayesi insanların karnını doyurmak, daha farklı, daha lezzetli yiyecekleri sunmak olan işçilerdir. Kimileri küçük yaşta girer mutfağa ustaları onun öğretmeni, yaptıkları yemekler sınavları olur, kimileri okul sıralarında, atölyelerinde alır bu eğitimi ortak olan tek şey aşktır, mutfak aşkı.
Herkes başaramaz aşçı olmayı yada başka bir tabirle 'herkesin harcı değildir' sevgi ister, emek ister, fedakarlık ister, sabır ister. Ama günü geldiğinde herkesden çok bir aşçıyı mutlu eder. Yaptığımız bir yemeğin beğenilmesi, tebrik edilmesi en büyük mutluluktur bizim için. Yeri gelir ustamızdan kafamıza tava yeriz, yeri gelir öğretmenlerimizden laf yeriz ama işin bütün güzelliği bunları bir kenara bırakıp o yemeği yaparken ortaya koyduğumuz yürektir.
Eline aldığı bıçağı, taktığı önlüğü namusudur aşçının. Herkes yemek yapar ama herkes aşçı olamaz ve bu şans bu yetenek herkese verilmez. İşine yüreğini koyan, aşkla ve emekle yapan bütün aşçıların 15 Nisan Aşçılar Bayramı Kutlu olsun. Lezzetle ve sevgiyle kalmanız dileğimle...