Çiriş (Körmen) Kavurma Tarifi

Çiriş (Körmen) Kavurma Tarifi

Çiriş otu olarak halk arasında çoğunlukta Körmen otu bitkisi olarak ta bilinen sebze; Osmanlı ve Türk mutfağı ve geleneksel Türk mutfağında da sıklıkla yöresel yemeklerde kullanılan sebzelerden...

Çiriş otu olarak halk arasında çoğunlukta  Körmen otu bitkisi olarak ta bilinen sebze;
 
Osmanlı ve Türk mutfağı ve geleneksel Türk mutfağında da sıklıkla yöresel yemeklerde kullanılan sebzelerden biridir.
 
Bu sebzelerden geleneksel mutfaklarımızda ve bölgesel mutfaklarımızda birçok yemek çeşitleri, salatalar, iştah açıcılar, yoğurtlular, zeytinyağlılar ve soğuk mezelerimiz yöresel yemekler adı altında birçok farklı çeşitlerde yapılmaktadır.
 
Türk aşçı haberleri olarak size bu yemek tarifimizde Körmen otu nedir?
 
Çiriş otu otu nerede yetişir, Çiriş otu otunun faydaları nelerdir? Konularında bilgilendirmek istiyoruz. Türk aşçı haberleri olarak sizlere sunmuş olduğumuz yemek tarifleri hakkında negatif ya da pozitif yorumlarınızı belirtirseniz seviniriz.
 
Türk Mutfağında En İyi Ot Yemeklerinden Çiriş (Körmen) Kavurma Tarifi
Kullanılacak Malzemeler (4 Kişilik)
 
*    ½ Kg Çiriş Veya Körmen Otu
*    1 Baş Soğan
*    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*    2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*    Tuz, Karabiber
 
Türk Mutfağı Yemek Rşivinde En İyi Vegan Yemekleri ve En İyi Ot Yemeklerinden Çiriş otu Kavurması Yapılış Tarifi:
 
Çiriş otu toprağa yakın kısımdan kesildiği için ot, sap ve toprağından dikkatlice ayrılarak temizlenir (Dıştaki yaprak kullanılmaz).
Ot yıkanır, ince ince doğranır.
Doğranmış soğan yağda kavrulur.
Salça ilave edilir, biraz kavrulur
Çiriş, tuz ve karabiber ilave edilir
Tencerenin ağzı kapatılıp kendi suyunda pişirilir.
Arada bir karıştırılarak ot yumuşayınca ocaktan alınarak servis edilir.
 
Çiriş (Körmen) Kavurma Not: 
Çiriş otunun kavurması sade tüketilebildiği gibi sac böreğinin içine koyularak da değerlendirilir.
 
Türk Aşçı Haberleri !!! Alternatif Videolu Tarif !!!;
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis yemek tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Çiriş (Körmen) Kavurma” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 
 
Çiriş otu (Körmen) nedir? Çiriş otu (Körmen) faydaları
Çiriş otu son dönemlerde sıkça aranan besinlerden biri… Peki, bu çiriş otu nedir? Çiriş otu faydaları nelerdir? Türk Aşçı Haberleri olarak Sizin için hazırladığımız çiriş otu haberinde hepsini bulabilirsiniz…
 
OSMANLI VE TÜRK TATLILARISağlıklı beslenmek ve hastalıklara alternatif tıp yöntemleri ile müdahalede bulunmak isteyenlerin sıkça aradığı çiriş otu nedir? Çiriş otunun hangi hastalıklara faydası bulunmaktadır? Bu sorular hemen herkesin merak ettiği sorular. Bu nedenle biz de sizin için cevaplarını bir araya getirdik…

Çiriş otu nedir?
İlk bakıldığında pırasaya benzer yaprakları olan çiriş otu, bu nedenle yabani pırasa olarak anılır. Pırasaya oranla daha küçük olmakla birlikte bazı yörelerde güllük diye de adlandırılır.
Mevsimsel değişimlere göre Nisan ile Temmuz ayları arasında çiçek açan çiriş otunun bilinen bir çok faydası bulunmaktadır.
 
Çiriş otu nerelerde yetişir?
Türkiye’de hemen hemen her yörede yetiştiği bilinen çiriş otu daha çok Doğu, Güney Doğu Anadolu, Ege ve Akdeniz’de bolca bulunur.
Oldukça lezzetli bir tada sahip olduğu için yemeklerin içinde ve sade olarak yenebilir.
 

Çiriş otunun faydaları nelerdir?
 Çiriş otunun halk arasında bilinen birçok faydası vardır. Hastalıklar için doğal tedavi yöntemi olarak kullanılan çiriş otunun iyi geldiği hastalıklar şu şekildedir.
 
*Basura iyi gelir.

*Regl düzensizliğini ortadan kaldırır.

*Ağrı kesici etkisi vardır.

*İdrar söktürür.

*Mesane taşlarına etki eder.

*Cinsel gücü arttırır.

*Akrep gibi zehirli hayvanların etkilerine sirke ile kaynatıldığında fayda sağlar.

*C vitamini kaynağı sağlar.

*Saç kırana iyi gelir.

*Egzamayı tedavi eder.
 

Çiriş otlu börek tarifi 

Daha önce de söylediğimiz gibi yemeklerde çok lezzetli bir tat verir.
 
Çiriş otlu börek kullanılan Malzemeler
*Çiriş otu

*Yufka

*Yumurta sarısı
 
Çiriş otlu börek Yapılış tarifi
Çiriş otunu sade veya isteye göre zeytinyağı ile kavurup yufkanın içine koyup sarın. Sardığınız yufkayı fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Fırında normal börek pişirme süresince pişirebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler