Tavada İstavrit Filetosu Tarifi

Tavada İstavrit Filetosu Tarifi

Osmanlı saray mutfağında padişah sofralarında ve saray ağalarına verilen İstavritin Faydaları, İstavrit, hormon seviyesini düzenler ve kan damarlarının esnekliğini korumada etkil...

Tavada İstavrit Filetosu ; Osmanlı saray mutfağında padişah sofralarında ve saray ağalarına verilen önemli ziyafetlerde yemek menülerinde yer almıştır. İlerleyen zamanlarda ise Osmanlı ve Türk Mutfağı, Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklar da balık yemekleri, deniz ürünleri ve tercih edilen balık kızartmaları arasında kendi yerini almıştır.
 
Tavada İstavrit Filetosu Tarifi
Tavada İstavrit Filetosu Kullanılan Malzemeler
 
*   12-16 Adet İstavrit Veya Benzeri İnce Derili Küçük Balık, 
*   Tuz, 
*   Un, 
*   Kızartma İçin Sıvı Yağ. 
 
Tavada İstavrit Filetosu Yapılış Tarifi
Istavritlerin içini temizleyin. Keskin bir bıçakla herbirinin ortasındaki kılçığın iki tarafını kuyruğundan kafasına doğru sıyırarak iki fileto çıkartın. 
 
Kafa kısmını atın. Sonra karın kısmını temizleyin. Yıkayın. Balık filetolarını hafif tuzlayın, una bulayın, kızgın yağa atarak iki taraflarını da kızartın. 
 
Kağıt mutfak havlusunda fazla yağını süzüp sıcak servis yapın. Yanında maydanoz, soğan piyazı ikram edebilirsiniz. Limon verilmesi tavsiye edilmez. 
 
OSMANLI ŞERBETLERİ
İstavritin Faydaları
İstavrit, hormon seviyesini düzenler ve kan damarlarının esnekliğini korumada etkilidir. Kansere sebep olan faktörleri elimine ederek bu hastalığa karşı vücudu korur. Kötü kolesterol seviyesini ve yüksek kan basıncını düşürür.
 
Migren ağrılarına, eklem rahatsızlıklarına iyi gelir. Beynin aktivitesini destekleyerek hafızayı da güçlendirir. Kalp sorunlarını, iç organlarda yaşanan problemleri önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve metabolizmayı düzenler.
 
Bu kadar faydalı bir balık olan istavrit diğer balıklar gibi omega-3 yağ asitleri açısından da zengindir. Ancak emziren anneler ve hamileler istavritten uzak durmalıdır. Metil cıva içerdiği için bebeğin sinir sistemini olumsuz etkileyebilir ve anne için de risk oluşturabilir.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler