Harşo Yemeği Tarifi

Harşo Yemeği Tarifi

Harşo Yemeği Nedir? Harşo Yapılır? Harşo’nun Faydaları Nelerdir? Domates, soğan ve biberle yapılan bir yöresel yemektir. Menemeni andırsa da lezzet bakımından bayağı fark vardır...

Geleneksel Türk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklardan Harşo Yemeği Tarifi
Harşo Kullanılacak Malzemeler
 
*    3 Orta Boy Soğan
*    5 Küçük Domates
*    1 Kahve Fincan Sıvı Yağ
*    5 Dal Maydanoz
*    1 Çay Kaşığı Nane
*    1 Çay Kaşığı Pul Biber
*    ½ Çay Kaşığı Karabiber
*    1 Çay Kaşığı Tuz
 
Harşo Yemeği Yapılış Tarifi
Soğanlar soyulur ve yıkanır, kalın küp şeklinde doğranır, tencereye konur.
Üzerine bir fincan sıvı yağ ilave edilip kavrulur.
Üzerine yıkanıp kabukları soyulan ve küçük küp halinde doğranan domatesler ilave edilir.
Maydanozlar doğranır, tencereye ilave edilir.
Kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir.
Tuz ilave edilir.
Pişirilen harşoya önce nane sonra karabiber ve pul biber ilave edilir.
Bir iki taşım kaynatıldıktan sonra servis tabağına alınır.
Süslenerek servis edilir.
 
 
Türk Aşçı Haberleri "Alternatif Tarif";
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis yemek tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Harşo Yemeği Tarifi” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 
 
Harşo Yemeği Nedir? Harşo Yemeği Nasıl Yapılır? Harşo’nun Yemeğinin Faydaları Nelerdir?
Domates, soğan ve biberle yapılan bir yöresel yemektir. Menemeni andırsa da lezzet bakımından bayağı fark vardır. Yapımı kolay ve lezzetli bir yemektir.
 
Yaz aylarında en çok tercih edilen yemeklerden biri de Harşo’dur. İhtiva ettiği domates, biber , kuru soğan ile soframızın vazgeçilmez , zengin içerikli ve hafif lezzetlerindendir. Basit gibi gözükebilir ancak Harşo sağlık açısından çok faydalı etkileri bulunmaktadır. Şimdi bu özelliklerine göz atalım:
 
biber içerdiği C vitamini, Betakaroten, A,K,B1,B2 ve E vitamini ile kansere karşı etkilidir ve göz sağlığı için çok faydalıdır. İçerdiği vitaminler antioksidan olduğu için yaşlanmayı geciktirir , enfeksiyonlara karşı vücudu korur,vücudumuzun temizlenmesine yardımcı olur.
 
Soğan , kükürt ,lif, B ve C vitamini, demir ve tiamin açısından zengindir. İçerdiği asitler özellikle bağırsak ve mide enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Doğal antibiyotik özelliğinden dolayı kalp ve damar sağlığına ciddi katkıda bulunur.
 
Domates A ve C vitamini açısından zengindir. Ayrıca alfa lipoikasit, likopen, kolin, folikasit , beta karoten ve lutein de içerdiği için obezite, uyku, kas hareketi, öğrenme ve hafıza ile ilgili sorunları giderir. Sinir sistemi üzerine olumlu etkisi vardır. Ayrıca pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt için domates önemli bir besin kaynağıdır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler