Bafra Nokulu Tarifi - Samsun Mutfağı
Bafra Nokulu Malzemeler:
* 1 Kg Buğday Unu
* 2 Adet Yumurta
* 1 Su Bardağı Yoğurt
* 250 Gr Margarin
* 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
* 1 Su Bardağı Ceviz İçi
* 1 Yemek Kaşığı Tarçın
* 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
* 1 Yemek Kaşığı Karbonat
Nefis Lezzetlerimizden ve Hamur İşi Tarifleri'mizden Harika Bir Damak Tadı Olan Bafra Nokulu Hazırlanış Tarifi :
İnce hamurun yuvarlanırken içine katılan üzüm, fındık, ceviz serpiştirilerek yapılan şerbetsiz bir hamur tatlısıdır.
Dayanıklı olması, enerji vermesi ve kolay saklanabilmesi sayesinde bir tür gemici-balıkçı yiyeceği olarak da tanımlayanlar varsa da artık günümüzde yemekli toplantıların vazgeçilmez bir parçası olmuştur.
Buğday unu, bir yumurta, yoğurt, eritilmiş margarin ve karbonat kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
Hamur, 3 topak halinde ayrılır.
Yufka şeklinde açılan hamurların üzeri sıvı yağ ile yağlanıp içine dövülmüş ceviz, toz şeker ve tarçın iyice karıştırılarak serpilir.
Yufka kıvrılıp yuvarlanır.
istenilen büyüklükte kesilip tepsiye dizilir.
Yumurtanın geri kalan sarısı da üstüne sürülüp fırına verilir.
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Bafra Nokulu Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
Osmanlı Saray Mutfağında, Yöresel Mutfaklarımız Ve Geleneksel Türk Mutfağında Yapılan Hamur İşi Tariflerindendir.
Samsun Mutfağının özellikleri nedir? Samsun Mutfağı Yemekleri...
Samsun’da Karadeniz’e özgü olan tatların revaçta olmasının yanı sıra sadece bu şehre özgü tatları da herkes tarafından severek tüketilmektedir. Samsun’un beslenme biçiminde, mısır, lahana ve kuru fasülye ağırlık kazanmaktadır.
Ayrıca Karadeniz mutfağının etkisinde kalan Samsun mutfağı et, pirinç ve hamurlu yiyeceklerle çeşitlilik göstermektedir. Karalahana çorbası, keşkek, hamsili ekmek, mısır ekmeği gibi tatların alışılagelmesi dışında Bafra pidesi, tirit ve Samsun’un incisi olan balık çeşitleri de Samsun mutfağının önemli lezzetlerindendir.
Anadolu’nun kuzeyinde, Karadeniz Bölgesi’nin orta kesiminde yer alan Samsun, farklı iklim ve coğrafyalara sahip bulunması nedeniyle kıyı kesimlerinde, değişik otlar, yapraklar ve deniz ürünlerinden oluşan yemek çeşitliliğine sahip iken iç kısımlarda hamur işleri ve et yemekleri ağırlıktadır.
Samsun’da Karadeniz’e özgü olan tatların revaçta olmasının yanı sıra sadece bu şehre özgü tatları da herkes tarafından severek tüketilmektedir. Samsun’un beslenme biçiminde, mısır, lahana ve kuru fasülye ağırlık kazanmaktadır. Karalahana çorbası, keşkek, hamsili ekmek, mısır ekmeği gibi tatların alışılagelmesi dışında Bafra pidesi, tirit ve Samsun’un incisi olan balık çeşitleri de Samsun mutfağının önemli lezzetlerindendir.