Asırlık Fırının' Kadın Patronu

Asırlık Fırının' Kadın Patronu

Ağabeyinin vefatına kadar işletmenin önünden dahi geçmediğini anlatan Akıntürk, "Ancak ölümün verdiği ...

Asırlık Fırının' Kadın Patronu
Trabzon'da ağabeyinin 12 yıl önce vefat etmesi üzerine "Kapısı kilitli kalmasın" diyerek ata yadigarı fırının başına geçen 55 yaşındaki Yeşim Akıntürk, dede ve baba mesleğini sürdürüyor.
 
Trabzon'da bir tarihi ekmek lezzetinde asırlık fırının başına geçen 55 yaşındaki Yeşim Akıntürk, dede ve baba mesleğini devam ettiriyor.
Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi'nde 1920 yılında Yeşim Akıntürk'ün dedesinin amcası Halil Akıntürk tarafından açılan ekmek fırını, yaklaşık bir asırdır hizmet veriyor.
 
Dede ve babasından sonra fırını çalıştıran ağabeyinin 12 yıl önce kalp krizi sonucu vefat etmesiyle "Kapısı kilitli kalmasın" diyerek işin başına geçen Yeşim Akıntürk, ata yadigarı işletmede müşterilere hizmet veriyor.
 
Fırının çeşitli bölümlerinde çalışan Akıntürk, bazen hamurun başına geçiyor, bazen telefonda sipariş alıyor, bazen de müşterilere servis yapıyor.
 
Akıntürk,  yaptığı açıklamada, ömrünün sonuna kadar bu işi sürdüreceğini söyledi.
Ağabeyinin vefatına kadar işletmenin önünden dahi geçmediğini anlatan Akıntürk, "Ancak ölümün verdiği duygusallıkla, annem 'Eşimin ve oğlumun hatıraları ne olacak?' dediğinde bir karar verdim ve 'Bismillah' deyip fırının başına geçtim." diye konuştu.
 
Amcası, dedesi, babası ve ağabeyinin fırına yıllarını verdiğini belirten Akıntürk, "Burası zamanla Trabzon'un turizm abidesi haline geldi. Babam bana böyle şerefli ve güzel bir iş yeri bıraktı. 
 
Çok gurur duyuyorum. Halen babamın ismiyle hizmet veriyoruz. Onun kadar olmasak da onun gittiği yollardan yürümeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.
 
Akıntürk, mecbur kaldığı için başına geçtiği işi daha sonra çok sevdiğini dile getirdi.
İlk başlarda zorluklar çektiğini söyleyen Akıntürk, "Fırına ilk geldiğimde esnaf beni 'Pide fırınının başında kadın olur mu?' diye ilginç karşıladı. Ama burası babamın yeri. 
 
O nedenle benim için bu iş yerinin maneviyatı vardı. Ben de işletmenin başında durarak, çalışıp, çabalayarak, bu zorlukların hepsini aştım. Huzurluyum ve mutluyum." dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler