Şepit Böreği Tarifi

Şepit Böreği Tarifi

Şepit Böreği Tarifi; Tercihe göre peynirli ya da kıymalı iç harcı hazırlanır. Peynirli iç harcı için; peynir...

 
Şepit Böreği Tarifi
 
Şepit Böreği Tarifi'nin Malzemeleri
 
*   10-12 Kişilik
*   Hazırlama Süresi: 30 dakika
*   Pişirme Süresi: 40 dakika
 
Şepit Böreği Tarifi'nin Hamuru İçin:
*   12 Yumurta
*   Aldığı Kadar Un
*   Su
*   Tuz
 
Şepit Böreği Tarifi'nin Peynirli İç Harcı İçin:
*   500 gr Peynir
*   1 Demet Maydanoz
 
Şepit Böreği Tarifi'nin Kıymalı İç Harcı İçin:
*   3-4 Çorba Kaşığı Kıyma
*   2-3 Avuç Ekmek İçi  
*   3 Adet Yumurta
*   4-5 Çorba Kaşığı Tereyağı  
 
Yufkayı Islatmak İçin:
*   1 Adet Yumurta
*   1 Büyük Kase Su
 
Şepit Böreği'ninYapılış Tarifi
Tercihe göre peynirli ya da kıymalı iç harcı hazırlanır. Peynirli iç harcı için; peynir rendelenerek, ince kıyılmış maydanoz ile karıştırılır. Kıymalı iç harcı için ise; bir tavada tereyağında yumurta pişirilir. Ovalanmış ekmek içi ve kıyma yumurtaya eklenerek kavrulur.
 
Hamuru için, bir leğen içerisinde 12 yumurta kırılıp tuzu da eklenerek çırpılır. Un, su ve tuz eklenerek kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde yoğrulur. Üzerinin kabuk bağlamaması için nemli bezle örtülür. 
 
Biraz dinlendirilen hamurdan 12 adet beze yapılarak ekmek tahtasında incecik açılıp tandırda veya ocakta sac üzerinde pişirilerek yufkalar hazırlanır. İsteğe göre kış hazırlıkları için önceden hazırlanan yufka da kullanılabilir.
 
Yağlanmış tepsi üzerine, 6 yufka hazırlanan yumurtalı su ile birer birer ıslatılarak döşenir. Hazırlanan iç harcı üzerine yayılır. Kalan diğer 6 yufka da aynı şekilde ıslatılıp tepsiye döşenir. Börek, ocak üzerinde önce bir yüzü sonra çevrilerek diğer yüzü pişirilir. Diğer yüzüne çevrilirken tepsi tekrar yağlanmalıdır.    
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Gönül Çağlar
    9/12/2018

    tarifini çok merak ediyordum facebook ta karşıma bu site çıktığı için mutluyum

  • Yorumlayan: Buse Kazancı
    9/12/2018

    Gittiğimiz bir misafirlikte yemiştik tarifi sormaya utanmıştım internette uzun uğraşlar sonucunda bulabildim teşekkürler

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler