Bamya Tavası Tarifi

Bamya Tavası Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağında bamya tüketilmesi oldukça faydalı ve sağlık açısından birden fazla yarar sağlamakta. Bu nedenle tüketilmesi uygundur. Ayrıca bamya yüksek oranda...

Yöresel Mutfaklardan ve Yöresel Yemeklerden Bamya Tavası Tarifi
Bamya Tavası Tarifi'nin Malzemeleri
 
*   750 gr bamya, 
*   3 adet kuru soğan, 
*   1/2 kg orta yağlı kıyma, 
*   1 çorba kaşığı domates salçası, 
*   1 çay kaşığı tarcın. 
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Vegan Yemeklerinden Bamya Tavası Tarifi'nin Yapılışı
Ayıklanmış bamyalar fazla derin olmayan bir tencereye serilir.
Bir kapta ince kıyılmış soğan, kıyma, salça, baharat ve tuz karıştırılır.
Bu karışımın yarısı bamyaların üzerine döşenir, 
 
üzerine de domateslerin yarısı rendelenerek serilir.
Geri kalan domatesler 2-3 yerinden derince çizilir.
Domatesleri çizik kısımlarından parmaklarınızla açarak aralarına geri kalan et karışımı konur ve tavanın en üstüne dizilir.
Yağda ilave edilerek kısık ateşte 45 dakika pişirip servis yapılır. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Bamya Tavası Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Hamilelikte Bamya Yenir Mi 
Hamilelikte tabi ki bamya tüketiliyor ama bamyanın faydalarını da bilmek önemlidir. Bamya özellikle kış zamanı tüketilmesi tercih gören gıdaların başında gelmektedir. Çok miktarda çözünür ve çözünmez lifler içeriyor. Daha fazla yemeklerde kullanılmaktadır, hatta özel bamya hazırlanma tariflerinde mevcut olmaktadır. Düzenli olduğu taktirde Geleneksel Türk Mutfağında bamya tüketilmesi oldukça faydalı ve sağlık açısından birden fazla yarar sağlamakta.
 
Bu nedenle tüketilmesi uygundur. Ayrıca bamya yüksek oranda K vitamini içeriyor, bunun yanı sıra C,A ve E vitaminleri bakımından da zengin bir besin kaynağı olmaktadır. Bir başka olarak da kalsiyum, magnezyum, demir ve bakır bakımından zengin. Potasyum deposu olan bamya benzer zamanda sodyumi, tiamini pridoksin, selenyum ile pridoksin içeriyor.
 
İçermekte olduğu yoğun besin maddeleri ile vitaminler sayesinde sağlık bakımından çok geniş bir yelpazede yarar sağlıyor.
Bamya içerdiği birden fazla vitamin, bileşen ve maddelerin yanında en çok lif bakımından dikkat çekiyor. Lifler özellikle sindirim mekanizması ve diyabet problemleri için ciddi yarar sağlıyor. Bol oranda folat içermesi de özellikle bebeklerin sağlığı ve gelişimleri için önemli. Bunun yanı sıra astım gibi kronik ile kanser gibi çok tehlikeli hastalara karşı koruma sağlıyor ve bu rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltabilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler