Hanımlarımızın Her Projesine Destekçiyiz

Hanımlarımızın Her Projesine Destekçiyiz

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili A. Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, 4. Yöresel Ot Yemekleri...

Hanımlarımızın Her Projesine Destekçiyiz
AK Parti Samsun Milletvekili A. Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, Alaзam ilcesinde gercekleşen Yöresel Ot Yemekleri Festivali’ne katıldı. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili A. Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, 4. Yöresel Ot Yemekleri Festivali’ne katılarak bayanların yemek kültürünü yaşatmak için gerçekleştirdikleri etkinlikte yalnız bırakmadı.
 
Alaçam ilçesinde Gökçeboğaz Mahallesi’nde metruk tarihi binanın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’ın girişimleri sonucu Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın talimatıyla, ilçe belediyesinin işbirliğiyle restore edilmesinin ardından bir çok etkinliğe ev sahipliği yapmaya başladı.
 
Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Samsun Turizmciler Derneği’nin birlikte düzenlediği Yöresel Ot Yemekleri Festivali, bu yıl restore edilen tarihi binada ve bahçesinde geniş katılımla gerçekleştirildi.
 
Festivale eşlik eden Eski Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili A. Adayı Yusuf Ziya Yılmaz, hanımların her zaman yanında olduklarını ve her projelerine desteğe hazır olduklarını söyledi.
 
 
Türk Mutfak Kültürü Yaşayacak
Festival kapsamında bayanların araziye çıkarak ot toplayıp yöresel yemekler yapacağını anımsatan Yılmaz, “Kültürümüzün, yöresel yemeklerimizin gelecek nesillere taşınması için bu tür etkinlikler büyük önem taşıyor. Mutfak kültürümüzün en güzel örnekleri burada ortaya konulacak. Bayanlarımızı bu anlamlı etkinlikten dolayı kutluyorum.” dedi.
 
Tarihi Bina Büyük Kazanım
Festivalin gerçekleştirildiği tarihi bina ve arazisi hakkında bilgi veren Yılmaz, “Gökçeboğaz Mahallesi’ndeki bu tarihi bina eskiden harabe bir haldeydi. AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan bu işin elinden tuttu ve onun düşüncesi, fikriyle harekete geçildi. Sayın Karaaslan’ın bu projede çok emeği var. Büyükşehir Belediyesi olarak hemen restore çalışmalarına başladık, Alaçam Belediyesi’de katkı verdi. 
 
Şuan pırıl pırıl bir hale kavuştu.  Sivil toplum kuruluşlarımızın, kırsal kesim faaliyetlerinin hizmetine sunuldu. Burası hanımlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini sergilediği mekan haline kavuştu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 
 
Yerin devri Alaçam Belediyesi’ne yapılacak ve bundan sonraki hizmetleri onlar yürütecekler. Önemli bir kazanım oldu.” diye konuştu. Daha sonra Yılmaz, açılış ile birlikte yöresel yemek yapan bayanları ziyaret ederken, kadınlar araziye çıkarak yöresel yemek yapmak için ot topladı.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler