Girişimcilik Kursları Meyvelerini Veriyor
Hatay’ın Belen ilçesinde, DOĞAKA ve KOSGEB’in işbirliğinde düzenlenen, ‘Yeni Girişimci Eğitim Kursu’nu tamamlayan 30 kursiyer, törenle sertifikalarını aldı. Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen Belediyesi, KOSGEB ve DOĞAKA işbirliğinde yeni iş kurmak isteyen girişimcilere kapı aralamayı sürdürdüklerini belirtti.
Bu kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin aldıkları bu belgelerle, ekonomiye ve aile bütçelerine katkı sunmanın mutluluğuna ortak olacaklarını belirten Başkan Vurucu, “Bende esnaf kökenli biriyim, girişimciliğin öneminin farkındayım. Peygamber efendimizin hadislerinde de olduğu gibi ‘Rızkın onda dokuzu ticarettedir.’
Kursumuzu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başlatmıştık.
Girişimci Kadınlarımız O günden bu yana kadınların girişimcilik konusunda yol alması için çabalarımız sürüyor. Bu gün sizlerin arasında bu kursumuzu aldığı kredi ile açan bir hanımefendi var. Bizlere teşekkür için geldi. Bu kursiyerimizin işletmeci olması bizleri mutlu etmiştir. Gelecekte her biriniz ayrı ayrı girişimci olacaksınız. Şimdiden sizlere başarılar diliyorum.” dedi.
Daha önce açılan kurslarda başarılı olan Fidan Aktar isimli bayan ise Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, DOĞAKA ve KOSGEB yöneticilerine teşekkür ederek, “Bu kursu tamamladım. Sonra aldığım kredi ile bir tesettür mağazası açtım. Şuan orayı işletiyorum. Bizlere böyle bir imkanı sunan tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
Sertifika törenine katılan Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın ve DOĞAKA Hatay Yatırım Ofis Koordinatörü Cenk Özbaykal’da kursiyerlere iyi dileklerini ileterek, iş hayatlarında başarılar diledi.
Ordu KOSGEB Müdürü Sinan Şahin, Ordu’da girişimcilik kurslarından belge alarak iş yeri açanlarının oranının yüzde 25 olduğunu söyledi.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Ordu İl Müdürü Sinan Şahin yaptığı açıklamada, “Tüm Ordu ilimizde girişimcilik kurslarımız devam ediyor. Merkezimiz başta olmak üzere ilçelerimizde de kurslarımız açılıyor. Esnaf odalarımız ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Yakın bir zamanda KOBİ Çağrı programını bekliyoruz.
Bu programla yeni makine alma, yeni yatırım yapma noktasında KOSGEB 300 bin TL hibe, 700 bin TL faizsiz kredi alacak. 2016 yılının sonu ve 2017 yılının ilk aylarında faizsiz krediler vererek çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Yüzde 70’e yakın bir kullanma durumu oldu ve bu sonuç kurumumuz için iyi bir durumdur. Girişimcilik, genel destek programı ve yakın bir zamanda çıkacak olan KOBİGEL ile desteklerimiz devam edecek. Bizler bu konuda çok hassas davranıyor ve imkânlar sağlıyoruz.
10 günlük eğitim programını 4 güne düşürdük ve girişimcilerimiz bu sayede daha hızlı bir şekilde belgelerini alıyorlar. Bu eğitimler sonucunda kendi işini kurmak isteyenlere 50 bin hibe, 100 bin TL makine teçhizat kredisini faizsiz bir şekilde veriyoruz. Ordu’da girişimcilik kurslarında belge alarak işyerini açan oranı ise yüzde 25 oranıdır. Bu durum da Türkiye ortalamasının çok üzerindedir” dedi.