Ürdün ve İtalya'dan Gelen Gençler Türk Mutfağını Tanıdı

Ürdün ve İtalya'dan Gelen Gençler Türk Mutfağını Tanıdı

Etkinliğe katılan Türk, Ürdün ve İtalyan gençler, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini ve yemek kültürünü öğrenme fırsatı buldular. SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz..

 
Ürdün ve İtalya'dan Gelen Gençler Türk Mutfağını Tanıdı
Türk Aşçı Haberleri olarak edindiğimiz bilgilere göre, Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) tarafından organize edilen Atıksız Mutfak Atölyesi büyük ilgi gördü. Yozgat'ta gerçekleştirilen bu etkinlik, Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında Türkiye'ye gelen Ürdün ve İtalya'dan gönüllülerle birlikte düzenlendi. Etkinliğin amacı, mutfaklarda israfı önlemek ve geri dönüştürülebilir bir mutfak oluşturmak olarak belirlendi.
 
Atıksız Mutfak Atölyesi İle Farkındalık Artıyor
Etkinliğe katılan Türk, Ürdün ve İtalyan gençler, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini ve yemek kültürünü öğrenme fırsatı buldular. SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, "Bugün Türk, Ürdün ve İtalyan gençlerle birlikte atıksız mutfak atölyesi düzenledik. Türk mutfağını ve yemek kültürümüzü tanıttık" dedi.
 
Mutfaklardaki İsrafa Dikkat Çekildi
Başkan Halil Uğuz, en büyük israfın mutfaklarda yapıldığına dikkat çekerek, "İtalya ve Ürdün'den gelen gönüllülerimizle birlikte atıksız mutfak atölyesi düzenledik. Bu etkinlikle en fazla israfın mutfaklarda yapıldığına dikkat çekmek istedik. Düzenlediğimiz atölyede, gıda ürünlerinin, sebzelerin ve meyvelerin artık kısımlarından yemek yaptık" diye konuştu.
 
Atıksız Yaşam Zor Değil
Atıksız mutfak için bilinçli atık yönetiminin önemine vurgu yapan Uğuz, "Atıksız mutfak için atık yönetimimizi bilinçli kontrol etmemiz gerekiyor. Dünyamızı daha sürdürülebilir bir hale getirmek için atıksız yaşamın ilk adımını atmalıyız. Eğer kararlı olursak, alışverişlerimizi planlı yaparsak ve evimizde atıkları geri dönüşüm için ayırırsak atıksız yaşam mümkündür" ifadelerini kullandı.
 
Türkiye’de Atık İstatistikleri
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini paylaşan Uğuz, "2020 yılında TÜİK’in yayınladığı verilere göre, toplam bin 389 belediyenin bin 387'sinde atık hizmeti verildiği tespit edildi. Belediyelerde 32,3 milyon ton atık toplandı. Kişi başı günlük ortalama atık miktarı 1,13 kilogram olarak hesaplandı. 2021 senesinde ise bazı kaynaklarda bu oranın 104,8 milyona kadar çıktığı yazılıyor. Her yıl dünyada 1.3 milyar ton yiyecek çöpe gidiyor. Çöpe giden yiyeceklerin sadece çeyreği kurtarılsa 870 milyon aç insana gıda sağlanabilir" şeklinde konuştu.
 
Neler Yapılabilir?
Uğuz, atıksız mutfak için geri dönüştürülebilir ve çevre dostu malzemeler kullanılması gerektiğini belirterek, "Atıksız mutfağın ilk adımı, mutfağımızda bulunan materyalleri azaltmaktır. Atıksız bir mutfak ile sadeleşebilir, çöp çıkarmadan zamandan tasarruf edebiliriz. Gereksiz tüketim ve israfın önüne geçerek sağlıksız alışkanlıklarımızdan kurtulabiliriz" dedi. Uğuz, sözlerini "Diren, düşür, değerlendir, dönüştür, doğaya geri ver" diyerek noktaladı.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Ürdün ve İtalya'dan gelen gençlerin Türk mutfağını tanıdığı bu önemli etkinliği sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler