Aşçılar Şampiyonası 77 Kategoride Yapılacak

 Güncel Mutfak Haberleri
Yazar: Güncel Mutfak Haberleri
Bu yazı

 
Büyük organizasyona Canikli’de davet edildi...
 
Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve Discover Events olarak üç büyük medeniyete başkentlik yapmış bir kültür şehri olan İstanbul’da, 23-26 Kasım 2023 tarihleri arasında Uluslararası Aşçılar Şampiyonası’nı gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyor.
 
Türkiye’nin en büyük fuar alanlarından biri olan İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek 4 günlük etkinlikte, başta Türkiye’den olmak üzere, dünyanın dört bir tarafından gelecek aşçılar ile mutfak kültürleri ve dünya lezzetleri buluşacak.
 
Bu büyük etkinliğe Giresun Aşçılar ve Pastacılar Derneği de davet edildi.
 
Giresunlu olan Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Başkanı Öner Çulfaz, ’Giresun Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Sn. Fırat Canikli’ye gönderdiği davet mektubunda şunları kaydetti;
 
“Her yıl Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde gerçekleşen Dünya Helal Zirvesi kapsamında düzenlenen “Uluslararası Aşçılar Şampiyonası” na 33 ülke 662 şef ve aşçı, Türkiye’den ise 5000 aşçı katılmaktadır. Dünyada 1. sırada olan ve her yıl yaptığımız yarışmamızın jüri başkanlığını (WİCS) genel başkan yardımcısı üslenmiştir. Mutfak sanatı ve aşçılık mesleğine katkı sağlamayı, toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlayan Uluslararası Aşçılar Şampiyonası festival kapsamında 77 farklı kategoride yarışma düzenleyecektir. 
 
Başvurunun fazla olması nedeniyle herhangi bir karmaşaya sebebiyet vermemek içinde müracaatlar 10 Kasım 2023 tarihine kadar yarışma şartnamesinde yer aldığı http://iccbywhs.org/yarismaci-ol adresinde bulunan online sistem üzerinden yarışma katılım formu doldurularak yapılacaktır. 
 
Yapılacak değerlendirmeler neticesinde yarışmaya katılacak olanlar http://iccbywhs.org/yarismaci-ol adresinden duyurulacaktır. 
 
Karadeniz bölgemizde yaptığı çalışmalarla her zaman fark yaratan, bütün imkansızlıklara rağmen değerli projelerini hayata geçiren, ulusal ve uluslararası platformlarda Karadeniz bölgemizin ve Giresun ilinin tanıtımını en iyi şekilde yapan Giresun Aşçılar ve Pastacılar derneğimize, 23-26 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenecek Dünya Aşçılar Şampiyonası Organizasyon alanında Giresun ilimizi ve yöresel yemeklerini tanıtmak üzere kurumumuz Taşpakon tarafından bir stant tahsis edilmiştir. 
 
Ayrıca Dernek Başkanımız ve dernek üyeleri yarışma alanında ‘’Jüri üyesi’’ olarak görevlendirileceklerdir. Uluslararası Aşçılar Şampiyonasında Karadeniz bölgemizde hizmet ve çalışmalarıyla her zaman fark yaratan ‘’Giresun Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Sn. Fırat Canikli ve Değerli Yönetim Kurulu Üyelerini’’ aramızda görmekten onur duyarız.”
 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.