Et Pişirme Sırları

 Güncel Mutfak Haberleri
Yazar: Güncel Mutfak Haberleri
Bu yazı

 
Et Pişirmenin Püf Noktaları
 
Etin lokum gibi olması için ne yapmalı?
 
Limon suyu, sirke, ayran, süt ve zeytinyağını kullanabilirsiniz. Asidik içerikli malzemeler etinizin lezzetini arttırmakla kalmayıp aynı zamanda sert proteinleri parçalayarak etin ön pişirmesini sağlar. 
 
Zeytinyağı ile yapacağınız masajda kesim sonrası etin sertleşmiş bölümlerinin yumuşamasına yardımcı olur.
 
Lezzetli Et Pişirmenin Sırrı Bu Kadar Basitmiş, Aşçıların Lezzetli Et Pişirme Yöntemleri...
 
Lezzetli et pişirmek sanıldığı kadar zor değil. Sadece bazı püf noktalarına dikkat etmek gerek! İşte aşçıların sırrıyla et pişirme yöntemLERİ...
 
Etin çabuk pişmesi için ne yapmak gerekir?
 
Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini sağlayacak püf nokta tencerenin içine biraz sirke katmaktır. Böylece yemeğiniz hem daha çabuk pişecek hem de daha lezzetli olacaktır. Ayrıca etlerinizin ve et yemekleriniz pişerken tencereye bir parça ekmek atmanız da etin daha hızlı pişmesini sağlayacaktır.
 
Et genelde tavada çok daha hızlı pişmektedir. Et pişirirken etin lezzetli olmasını sağlayan bazı püf noktalar bulunur. Etin lokum gibi pişmesi için bazı minik aşçılık sırlarını sizlerle paylaşacağız.
 
Et Mutlaka Dinlendirilmeli
 
Pişireceğiniz et mutlaka dinlenmiş et olmalı. Tercihe göre 1 gün dinlenmiş et tercih edilmeli. Kasaptan et alırken bunu mutlaka sorun.
 
Oda Sıcaklığında Olsun
 
Eti buzdolabından yada buzluktan çıkardığınızda mutlaka oda sıcaklığında olmasını sağlayın. Mümkünse taze et alın. Buzlukta beklemiş et tüketmemeye özen gösterin.
 
Oda sıcaklığına etiniz geldikten sonra üzerinden biraz zeytinyağı gezdirin. Mümkünse birazda limon sıkarak etinize iyice yedirin.
 
Lokum gibi kırmızı et nasıl pişirilir?
 
Yumuşak bir kavurma yapmak istiyorsanız hayvanın yumuşak bölümlerinden yani kaslı bölümlerinden seçmeniz gerekmektedir. Etin lokum gibi olmasını istiyorsanız kassız ve yağı fazla olan bölümden seçebilirsiniz. Çünkü kavurmanın kendi yağında pişmesi ve kendine yağ ortamı oluşturması gerekir.
 
Tavaya Dikkat
 
Eti pişireceğiniz taze kesinlikle çizik olmamalı. Ayrıca tavanızı önceden mutlaka ısıtın. Tavanıza birazcık tereyağı varsa kuyrukyağı ekleyin.
 
Yağ erimeye başlayınca etinizi tavaya koyun.
 
İlk yüzünü iyice kızartın. Sonrasında diğer yüzünü kızartın. Bu aşamada dilerseniz etinizin üzerine 1 yemek kaşığı kadar maden suyu dökün.
 
Maden suyu etinizin lokum gibi pişmesini sağlayacaktır.
 
Eti Çok Daha Lezzetli Hale Getiren Püf Nokta!
 
Pul biber, kekik tarzı baharatlar eklemek isterseniz servise çıkmadan hemen önce veya servis sırasında bu işlemi uygulayın.
 
Etinizi dilerseniz hiç yağ kullanmadan da kendi yağıyla pişirmeyi deneyebilirsiniz. Ancak 10 dakika kadar mutlaka tavayı ısıtın. Kızgın tavada pişen et çok ama çok daha lezzetli olacaktır.
 
Et pişirmeden önce tuzlanır mı?
 
Ete tuz atılmalıdır. Izgara yada tava yaptığınız eti ocağa koyunuz. Tuz etin üzerinde bir set oluşturarak etin suyunun çıkmasını engelleyecektir buda hem tüm tadı olan suyunun içinde kalmasını hem de yumuşak pişmesini sağlayacaktır. Bu yüzden ızgara ve tava etler mutlaka kaya tuzu ile tuzlanmalıdır.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.