1 Mayıs İşçi Bayramı Ve Emek Hırsızları!!

Hakan Mumcu
Yazar:Hakan Mumcu
Bu yazı

1 Mayıs İşçi Bayramı Ve Emek Hırsızları!!
 
EMEK HIRSIZLARI !!
 
Hatırladın mı onu'' o şahsı ' o karaktersizi??
 
Bu emek hırsızları küçüklü, büyüklü her yerde her departmanda, her iş alanında, ofiste ,okullarda, üniversitelerde bankada markette yolda her tarafta bunlardan vardır.
 
Bunların soyu hayatta tükenmez.
 
Amipler gibi bölündükçe çoğalırlar.
 
Emek hırsızlığı yapınca da pişmiş kelle gibi sırıtırlar hiç utanmazlar.
 
Çünkü yıllar önce o utanma duygusu kullanmaya kullanmaya körelmiştir artık ve işlev görmez.
 
"Onlar için kendilerine ait olmayan güzel bir şeyi, bir olguyu, bir işi, bir yıllarca emek verilmiş hazırlanmış bir çalışmayı sahiplenmek en büyük mutluluktur"
 
Senden çaldıklarını başkalarına öyle bir güzel satarlar ki bir ara sen bile tereddüde düşersin ya bu yazıyı hatırlıyorum veya bu çalışmayı bu benim yazımdı benim düşüncelerimdi benim eserimdi diye içinden muhakeme bile yaparsın.
 
Ve bu tip insanlar 1 mayıs işçi bayramında bile kürsülere çıkıp işçi hakları hakkında bir dolu yalan söylerler,
Aslında o anda bile hala senin vaktini çalmakla meşguldürler ve sen farkına bile varamazsın.
 
Sen çok güzel bir yemek yaparsın arkanı döndüğün anda o emek hırsızı bir köşeden çıkar gelir ve kendi yapmış gibi genel müdüre veya patrona o yemeği anlatır sahiplenir.
 
Sen gece gündüz çalışıp rapor dosyası hazırlarsın bir gün hasta olsan işe gelemezsen o emek hırsızı senin dosyanı alır üste makama bak ben nasıl rapor dosyası hazırladım diye anlatırlar.
 
Sen bahçeyi bütün gün süpürürsün temizlersin genel müdür veya patron senin çalıştığın bölgeye doğru yürüsün hemen bir köşeden o emek hırsız çıkar eline küreği kapar sanki seninle bahçe süpürüyormuş gibi ve senin yüzde 50 emeğini çalar.
 
Güzel bir fikir beyan edersin biraz sonra duyarsın ki o emek hırsızı senin anlattıklarını bire bir başka bir yetkili makama anlatıyor .
 
Değerli bir üstadımızın Türk mutfağı konulu yıllık çalışmalarını bire bir kopyalayıp üniversitede kendi çalışmasıymış gibi anlatan emek hırsızları var bu dünyada o tipler bir üst seviye oluyor artık biz onlara ar damarları patlamışlar diyoruz artık . kısacası "YUHHH ARTIK DİYORUZ !!!
 
ONUN İÇİN SİZ SİZ OLUN HAYATTA EMEK HIRSIZLARINA FIRSAT VERMEYİN !!
EMEĞİNİZİ SAKIN ÇALDIRMAYIN !!
EMEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN .
KONUŞUN HAKKINIZI ARAYIN BU BENİM ESERİM DEYİN BUNU BEN YAPTIM DEYİN BU BENİM FİKRİM DEYİN VE SAKIN KORKMAYIN
EMEK HIRSIZLIĞINA KARSI MÜTAVAZİLİK OLMAZ
 
HAYATTA HİÇ BİR ZAMAN KOMİ'DE OLSANIZ TEMİZLİKÇİDE OLSANIZ VE KARŞINIZDAKI EMEK HIRSIZI SİZİN ŞEFİNİZ VEYA MÜDÜRÜNÜZ DAHİ OLSA VE O KİŞİ SİZİN EMEĞİNİZİ ÇALIYORSA SİZİ ÇALIŞTIRIP PARANIZI VERMİYORSA KENDİSİNE SÖYLEYİN .
SAYGI ÇERCEVESİ İÇİNDE KORKAMADAN HAKKINIZI ARAYIN .
 
TÜM KARDEŞLERİMİN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINI KUTLUYOR ALLAH VÜCÜTLARINIZA SAĞLIK VE GÜÇ VERSİN TEMENNİSİNDE BULUNUYORUM






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.