Bal Nedir?

 Güncel Mutfak Haberleri
Yazar: Güncel Mutfak Haberleri
Bu yazı

 
Binlerce yıldır şifasıyla tadıyla vazgeçilmez olan bal son yıllarda azalan arı nesli nedeniyle ne yazık ki tehlike altında. Balın üretimi kadar doğru tüketimi de çok önemli. 
 
Buzdolabına asla konulmaması gereken bal serin, güneş almayan bir yerde saklanmalıdır.
 
Şifa olsun diye sıcak bitki çaylarının içine atılan bal, tüm besleyici ve şifa verici özelliğini yitiriyor. Bal herhangi bir sıvı içerisinde tüketilecekse o içecek mutlaka ılık olmalıdır. 
 
Gerçek balda asla bakteri olunmayacak için balın bozulması söz konusu olmaz. Balın gerçekliğini anlamak kolay olmadığı için mutlaka ya çok iyi bildiğiniz birinden alın ya da güvenilir etiketli bir markayı tercih edin. 
 
Güzellik için, sağlık için, lezzet için binlerce yıldır kullanılan bal çok yönlü bir gıda. Kıymetini bilmek için hem bilinçli tüketmek, hem de arı neslinin yok olmaması için doğayı korumak gerek.
 
Kaynak: Sn. Tolunay Sandıkcıoğlu hocamızın sosyal ağından alıntıdır.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.