Kadına Destek Bu Değildir!

Hatice Akman
Yazar:Hatice Akman
Bu yazı

Kadına Destek Bu Değildir!
 
Son günlerde şahit olduğum bazı şeyleri yazmak istedim.
 
"Kadına destek, kadına destek" diye bağırıp duran kadınlar sözüm sizlere gelsin, üzerinize alınırsınız da yaptığınız şeyin ticaret amaçlı olduğunu anlarsınız.
 
Öncelikle şunu belirteyim, 
 
Alaylı bir şefim mutfağın tozunu dumanını yuttum. Yeri geldi çocuklarımı göremedim, sevdiklerimi görmedim, bayram, cenaze demeden nedir bilmeden çalıştım ve meslek sahibi oldum. Her zaman ustalarıma saygıda kusur etmedim, etmem de...
 
Çıraklık eğitimimden tutun bu güne kadar tüm diplomalarımı hak ettiğim için aldım.
 
Ben lise, üniversite, ve çıraklık eğitimi haricinde alınan belgeleri görüyorum, karışmam elbette alınabilir ancak hadsiz parasıyla diploma alıp, mutfakta çalışmamış bir şey öğrenmemiş, onun eğitimini veren kişilere saygım yok, hiç bir zamanda saygı duymayacağım.
 
Parayı pastır al diplomayı, sonra camiada benimle kendini aynı kefeye koy... 
 
Destur Bakalım !!!
 
Sen önce yerini bil !!!
 
Şimdi gelelim meseleye. Eğitim veriyorsunuz, cok güzel ancak eğitim vermeniz sizi şef ilan etmez! Siz bir şeyi araştırırmısınız, oradan, buradan reçete almışsınız bir tarif çıkarmısınız. Bir sürü paraya kadınlara satıyorsunuz. Bu mu kadına destek? Önce bunu sorayım.
 
Bununla birde ev, araba parası kazanıyorsunuz. Vergisini ödediniz mi? Devlete senelerce vergi verme paranı kazan... Kadınlardan bir tarif için dünya kadar para al, sonra da kadınlara destek oluyorum de...
 
Birde durumu hafifletmek için "Bazı parası olmayan kadınlara, eğitim veriyorum" diye hava at...
 
Çok komiksiniz...
 
Şimdi o senelerce ondan bundan aldığı tariflerden bir reçete çıkartıp kadınlardan dünya kadar para kazanan, şimdi diploma alan, akıllı kadınlar simdi siz diplomasız eğitim verenleri mi sorguluyorsunuz?
 
Parayı bastırıp diploma alman, bir gerçeği unutturmuyor! Öncelikle sen şef değilsin. Ve bu zamana kadar eğitimin, belgen olmadan eğitim verdin, vergi ödemedin, şimdi hesap mı soruyorsun sen hayırdır!
 
Sizler, sizin gibiler, bu camiada sizden akıllı bu işi senelerdir yapan kişileri unutmayın! 
 
Susun bence zararlı çıkarsınız . 
 
Kadına destek bu değildir.
 
Böyle eğitim verenler siz eğitmen, hoca, şef değilsiniz. Sizde camiada hiçbir şey değilsiniz hatırlatayım... 
 
Kadınlar evinde ekmeğini kazanıyor. Evinde ekmeğini kazanan, hakkıyla eğitim veren herkese selam olsun.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.