Hepinizin Aşçılar Bayramınınızı Kutlarım...

Seyfi Ali ERŞAHİN
Yazar:Seyfi Ali ERŞAHİN
Bu yazı

Aşçılar Bayramınınızı Kutlarım
 
Sevgili dostlarım, meslektaşlarım, ustalarım, şeflerim ve genç öğrenci kardeşlerim bugün 15 Nisan Aşçılar bayramı.
 
Bugün aşçılar bayramı ama sektörün dinamosu olan aşçılar ve bunların partneri olan garson resepsiyon, ön büro elemanı kat hizmetleri elemanı vale teknik servis vs hepsi yaklaşık 4 milyon kişi ve bunların eş ve çocukları işsiz ve çaresiz bir bekleyişte sadece hükümetin verdiği direktifle corona virüsünden kendi hareketleriyle evde kalarak korunmaya çalışıyor.
 
Ancak bu gün bayram ve bu bayramı nasıl kutlayalım acaba evde tencere kaynamazsa zaten bütün kış boyunca bekleyerek   Koca bir yıl geçti şimdi ise sezon açılsın diye (ASKI) ile bekletilen ama virüsten ötürü tekrar beklemeye alınan buda zaruri olarak  bekleyen turizm e emekçileri nasıl bayram yapsın.
 
Sayın Turizm bakanı mesleğimizin içinden gelen biri ama iş kolumuzda daha çalışanlara dişe dokunur bir çalışma yok. Onlar varsa yoksa kendi hesaplarını yapıyorlar.
 
Şu an sezonun açılması biraz   zor gözüküyor. Birçok ülke kendi vatandaşlarının sağlığı için güvenli ülke arıyor ve Türkiye güvenli değil. Deniyor...
 
Uçak yok uçmaya her ülkede aynı anda virüs bitmez acenteler çalışmaz pilotlar uçmaz oteller hazır değil tüketici firmalar hayır değil hepsi birbirine bağlı ve hükümet tüm bu işsizler için çözüm üretemedi ve her şey başkanın ağzında çıkacak iki kelimeye  bağlı…
 
Sevgili dostlarım dünyada ve ülkemizde var olan bu kötü günleri inşallah atlatacağız, ama güç birliği yapmadan dayanışma  yapmadan bu mümkün değil.
 
Haydi  evde kal güvenli kal  diyerek olmadı sokaklar lebaleb dolu önlem aç karnına alınmıyor, tencerelerin kaynaması gerek bunun içinde Bizlerin el birliği  güç birliği yapmamız gerek.
 
Hepinizin Aşçılar bayramını kutlarım sevgiyle kalın...
 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.