Osmanlıdan Günümüze Tatlı Kültürü...

Hamza Kalkan
Yazar:Hamza Kalkan
Bu yazı

Osmanlıdan Günümüze Tatlı Kültürü...
 
Osmanlı’dan günümüze tatlı kültürü. Tatlılar ve şerbetler Osmanlı saray mutfağında et ve pilav kadar önemli olup, tatlısız bir Osmanlı sofrası düşünülemezdi. 
 
Sıradan günlük yemeklerde bile mutlaka yenilirdi. 
 
Osmanlı mutfağında ziyafetlerde özellikle Ramazan’da sofralar helva, lokma, pelte, kadayıf, zerre, aşure, muhallebi, sütlaç, reçel, hoşaf, elmasiye gibi çeşitli tatlılarla donatılırdı. 
 
Gastronomi şehri Afyonkarahisar 'ın eşsiz tatlılarının özellikle sıra yemeklerinde 'de aralar da sık kullanılması dikkat çekmektedir. 
 
Afyonkarahisar 'da eskilerde çok sevilen ve hafif olduğu içinde yemek sonrası sık tercih edilen “ELMASİYE” tatlısı içinde hakiki manda kaymağı ile servis edilir. 
 
Elma ve manda kaymağının da birbirine çok yakıştığı için ortaya inanılmaz bir tat çıkmaktadır…
 
Osmanlıdan Günümüze Tatlı Kültürü...






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.