Dost, Dostun Başarısı'na Kendi Gibi Sevinebilendir…

Adnan Keklik
Yazar:Adnan Keklik
Bu yazı

Dost, Dostun Başarısı'na Kendi Gibi Sevinebilendir… 
 
Yemek Yapmakla Yazı Yazmak Sanki Birbirine Benziyor?
 
Usta tezgahın başına geçer yeni bir yemek yapmaya karar verir yemeği pişirir tadına bakar bir şeyi kendince eksik gördüğü zaman yemeği tekrar tekrar dener taaki doğru tadı lezzeti bulana kadar yılmadan bıkmadan tekrarlar tekrar yapar.
 
Yazı yazmakta bana bana yemek yapmak gibi geliyor neden derseniz?
 
En basitinden bir dostunuzun facebooktaki herhangi bir paylaşımına yorum yazarken bile bir cümleyi üç beş defa yeniden değiştirme gereği duyarız eksik noksan kalmasın diye tabi benim nacizane fikrim.
 
Sana gelince sevgili kardeşim şeyhmus inan ki kelimeler bazen kifayetsiz kalıyor emeğin mücadelen gayretin takdire şayan bir bakıyorum şeyhmus kızıltepe mutfak ta yemek yapıyor.
 
Ertesi gün bir bakıyorum ankarada yarışmada, bir bakıyorum izmir de, bir bakıyorum fethiyede, bu kadar enerjiyi nereden buluyorsun gerçekten merak ediyorum ve kıskanıyorum...
 
Sevgili meslekdaşım Şeyhmus Kaplan:
 
Dost, Dostun Başarısı'na Kendi Gibi Sevinebilendir…
 
Geleneksel Türk Mutfağı Şeflerinden sen, gerek kişiliğin gerek karakterin gerekse beşeri ilişkilerin büyüğüne saygın küçüğüne sevgin ile bence fazlasını hak ediyorsun ne mutlu sana. Bu yaşta hayatın bir çok basamağını birer birer emin adımlarla çıkmanı zevkle keyifle izliyorum.
 
Eminim ki gelecekte senin adını daha fazla bu camia da duyacağız, çünkü bunu kimse sana hibe hediye olarak vermiyor sen dişinle tırnağınala kısıtlı maddi imkansızlıklarala başarıyorsun yolun bahtın ve ufkun daim açık olsun.
 
Bu arada Türk aşçı haberleri yönetimini canı gönülden tebrik ediyorum, çok isabetli bir karar vermişler...
 
Umudu olanın yarın derdi olmaz....
 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.