Onlar Buzdolabının Atası...

Timur KOCABIÇAK
Yazar:Timur KOCABIÇAK
Bu yazı

Onlar Buzdolabının Atası..
 
“Bir zamanlar” diye cümleler kurmaya başlar insan. Neler hatırlanır neler...
 
Çocukluğumuza geri döner, belki de erken kaybettiğimiz yakınlarımızı ve onlarla geçirdiğimiz zamanı hatırlarız.
 
Evimize alınan ilk televizyonu, ilk buzdolabını, ilk çamaşır makinasını hangimiz hatırlamaz ki. 
 
Sizi daha da eskilere götürmek isterim. Hafızanızı biraz yoklayın.
 
Paylaşmış olduğum telli dolapları hemen hatırlayacaksınız. Buzdolaplarının atası, bir zamanlar mutfağımızın vazgeçilmezi telli dolaplar.
 
Buzdolabı niyetine kullanılan bu dolapları hiç görmeyenler hayli fazla. 50’li – 60’lı yıllarda çocukluk yaşayanlar bu dolapları iyi bilirler.
 
Onlar Buzdolabının Atası...
 
Tel dolap başta ekmek, tatlılar ve yemekleri, sinekten, börtü böcekten korur, mümkün olduğu kadar serin bir yere konulurdu.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.