Türkiyede Aşçı Olmak

Kenan USTA
Yazar:Kenan USTA
Bu yazı

Türkiyede Aşçı Olmak
Aşcılık zor meslektir. işini severek yapsan bile mutfak ortamı streslidir. karışan çoktur. Üst düzey yönetici ve yalaka sayısı bir hayli fazladır.
 
AşçılıSabır gerektirir. insanlarla alakasız gibi görülse de insanlarla iç içe olunan bir meslektir. Birçok kişiye katlanmak zorunda kalırsınız. Belki en iyi restoranda dahi çalışsan patronun Arkadaşı ,karısı gelip üstten bakarak bana şunu yap diyebilir.
 
Aşçıların Alım Gücü...
Türkiye'de bu meslek grubunda alım gücünüzün yüksek olması söz konusu değildir. bu mesleğin içerisinde 10 sene deneyimle kredi çekip bir ev-araba alabilecek kadar para kazanmak nadir rastlanan bir durumdur.
 
Türkiye'de aşçılık zanaatten öte amelelik olarak görülmekte zaten bu mesleği seçen insanlar mesleğin kaderini tayin etmekte. Mesleğin içinde ki "ne iş olsa yaparımcı"lar yüzünden zaten ücret artışları yıllık olarak diğer sektörlerin çok aşağısında kalıyor.
 
Maaşlarda Yıllık Artış
2015'te bir kısım şefi 2500 ile 2600 liraya çalışırken içinde bulunduğumuz 2019 da ise maximum 3600 tl 'yi görüyor b+ ve a- diyebileceğimiz restoranlarda. Yani bakıldığı zaman sene içerisinde ücrette sadece 300 ile 500 liralık bir yükselme görüyoruz.
 
Kişisel olarak kendini geliştirebilen kişiler ve meslek içerisinde ileride söz sahibi olabileceğini düşünen kişiler zaten birazda dil öğrenip yurt dışına kolayca çıkabilirler. şunu söyleyebilirim ki eğer bilim, sanat veya sağlık sektöründe değilseniz dünyanın her yerinde icra edebileceğiniz tek meslek aşçılıktır. 
 
Çok fazla dil bilmenize gerek olmadan icra edebilmeniz bu meslekte hayat boyunca karşınıza şunu çıkarır; asla işsiz kalmazsınız, aç kalmazsınız, açıkta kalmazsınız fakat hiç bir zaman hayalini kurduğunuz ev veya arabaya sahip olamazsınız...
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Siz Takipçilerimize Sunuyoruz;
Bu Linkleri Tıklayarak Osmanlı Saray MutfağıTürk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklar 'dan Nefis Yemek Tariflerimize ve Haberlerimize'de  İnceleyebilirsiniz
 

 







Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.