Levent Karlıbel “Girişimci Kadınlar Zirvesi” Konuştu

Levent Karlıbel “Girişimci Kadınlar Zirvesi” Konuştu

Şimdi doğru hamlelerle doğru adreslere ulaşmak istiyoruz. Sizleri burada görmekten çok mutluyum. Bu salonlarda gençleri ve kadınları görmekten çok mutluyum. Bu toplan..

 
TOBB Ordu Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen programa, Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya Bostancı, Ordu TSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Levent Karlıbel, eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, iş dünyasında marka haline gelmiş isimlerden Demet Sabancı Çetindoğan, Ordu TSO Meclis Başkanı Necat Avcı, Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Altınordu Belediyesi Başkan Yardımcısı İsa Hitaloğlu, Türk Dünya İş kadınları Platformu (TÜDİP) üyeleri, Ordu TSO Yönetim ve Meclis Üyeleri, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Bahar Alagöz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Ordu Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Baş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kadın Kooperatif temsilcileri, Ordu TSO Üyeleri ve firma temsilcileri katıldı.
 
Programın başında Fotoğrafçı Mehmet Şenocak’ın ordu tanıtım slayt gösterisi katılımcılara sunuldu. Ardından protokol konuşmalarına geçildi.
 
Gerçekleşen programda konuşan Ordu Valisi Muammer Erol, “Burada biz sizlerin önüne bir şekilde Ordumuzu ve Ordulunun karnesini koyacağız ve bu karnemizdeki kırıklara iyilere bakarak artık yani bir yol haritası ortaya konulacak. Ordumuz içinde yapılacak çok şeyler var ve bunların hemen hemen, hepsi fazlasıyla hak edilmiş. Bugüne kadar ıskalanmış da olsa mesafe almaktan geri kalmayarak önümüze bakıp yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Ordu’nun tanınması için çalıştıklarını belirten Ordu TSO Başkanı Adil Levent Karlıbel; “Bizler Türkiye’nin en küçük büyükşehrinde butik bir kentte yaşıyoruz. Bunu da bu ülkenin tanımasını istiyoruz. Yani aklınızın bir köşesinde Ordu diye bir yer var kalırsa, bizi daha doğru değerlendireceğinize inanıyoruz. Kadın yoksa yarım kalıyoruz. Bu ülkenin ekonomik gücünün yüzde 50’sini verecek kadar zengin değiliz. 
 
Dolayısıyla sizlerin ekonomimizde çok önemli paylar almanız için biz oda olarak elimizden geleni yapıyoruz ve bu tür girişimlerden de inanılmaz mutlu oluyoruz. Sizin ufkunuzla büyümek çok daha kolay, her ne kadar biz erkek egemen bir toplum gibi gözüksek de bir gerçek var zekamızı annelerimizden alıyoruz. Bizi yönlendirin, bize şekil verin, bizim buna ihtiyacımız var.” Dedi.
 
Başkan Karlıbel ;” Bozulmadan, kirlenmeden büyümek istiyoruz. Ordu bir turizm kenti olabilir. Ama kendine özel, kendi değerlerini yitirmeden büyüyen bir turizm kenti. Yine Ordu, bir eğitim kenti olabilir. Bunu illa özel üniversitelerle tamamlamak değil kastım. Belki biz meslek okullarımız üzerinde bir akademi ile de bunu canlandırabiliriz. Bu fırsatların da olduğunu bilmenizi isterim. 
 
Yine su ürünlerimiz Karadeniz bölgesinde oldukça cazip, bu konuda da sizlerin ilgi göstermesini de fayda olduğunu düşünüyorum. Bizim derdimiz nitelikli sanayi, eğer sanayimizi emek yoğun, kalabalık bir şekilde kurarsak bu kenti ben güzelleştirebileceğimize inanmıyorum. Dünyadaki ekonomik kaygılardan çabuk etkilenen sektörlerin bizlere bir şey getirmeyeceğine inanıyorum. Satabileceğimiz en özel şey aslında bizim yaşanabilir olmamız. 
 
Bu yaşanabilirliğimizi yitirmeden, sizlerin de katkıları ile büyümek ilerlemek ve Türkiye’de söz sahibi olmak istiyoruz. Bizim şansızlığımız Samsun ve Trabzon gibi iki şehir arasında kalmamız. Ordu genelde geri kaldı. Ama çok enteresan ki bizim için bir avantaj oldu. Biz doğu Karadeniz’in bozulmamış tek kentiyiz. Şimdi doğru hamlelerle doğru adreslere ulaşmak istiyoruz. Sizleri burada görmekten çok mutluyum. Bu salonlarda gençleri ve kadınları görmekten çok mutluyum. Bu toplantının verimli olacağına, bu toplantını faydalı olacağına inanıyorum. ”ifadelerine yer verdi.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler