En Meşhur Patlıcanlı Kebaplar 'dan Patlıcan Kebabı Tarifi

En Meşhur Patlıcanlı Kebaplar 'dan Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebabı nasıl yapılır? evde Patlıcan Kebabı yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Patlıcan Kebabı yapmanın özellikleri özellikleri nelerdir? Patlıcan Kebabı..

 
Patlıcan Kebabı nedir? Patlıcan Kebabı nasıl yapılır? evde Patlıcan Kebabı yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Patlıcan Kebabı yapmanın özellikleri nelerdir? Farklı patlıcan çeşitlerinden yapılan Patlıcan Kebabı hangi etten yapılır?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak en farklı  yöresel kebap tarifleri içerinde araştırdık... 
 
En Ünlü Patlıcan Yemeklerinden Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?
 
Kıyma veya kuşbaşı etle beraber patlıcanın şişe geçirilip mangalda pişirilmesi. Elbette, patlıcan kebabı da Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. İşte patlıcan kebabı tarifi:
 
Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*  4-5 adet orta boy patlıcan
*  500 gram kuzu kıyma (orta yağlı)
*  1 adet soğan (ince rendelenmiş)
*  2-3 diş sarımsak (ince rendelenmiş)
*  1 çay kaşığı tuz
*  1 çay kaşığı karabiber
*  1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
*  Yeteri kadar sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
 
En Ünlü Patlıcan Yemeklerinden Yapılışı:
 
Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun. Daha sonra boyuna ince ince dilimleyin. Tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Kıyma, rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi bir kaba alın ve iyice yoğurun. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
 
Patlıcanları tuzlu sudan çıkarın, iyice yıkayıp kurulayın. Geniş bir tavada sıvı yağda patlıcan dilimlerini kızartın. Kızaran patlıcanları yağını süzmesi için kağıt havlu üzerine alın. Şişlere veya mangala sırasıyla patlıcan dilimi ve kıymalı köfteyi geçirin. Eğer fırında yapacaksanız fırın tepsisine sıralayabilirsiniz.
 
Mangalda veya fırında köftelerin her iki yüzünü de kızartarak pişirin. Servis tabağına aldığınız patlıcan kebabının üzerine isteğe bağlı olarak domates salçasıyla hazırlanmış sos gezdirebilirsiniz. Yanında ayran, yeşillik ve lavash ekmeği ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler