Șef Mazlum Sevinç; Kuzu Küşleme Nasıl Yapılır?

Șef Mazlum Sevinç; Kuzu Küşleme Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağında en sevilen yemeklerden Kuzu Küşleme nasıl yapılır? Evde Kuzu Küşleme yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Kuzu Küşleme yapmak..

 
Șef Mazlum Sevinç; Kuzu Küşleme Nasıl Yapılır?Geleneksel Türk mutfağında en sevilen yemeklerden Kuzu Küşleme nasıl yapılır? Evde Kuzu Küşleme yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Kuzu Küşleme yapmak için şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak Bilinen Türk mutfağı şeflerinden Șef Mazlum Sevinç2in kaleme aldığı Kuzu Küşleme tarifini mutfaklarınıza getirdik.
 
Kuzu Küşleme Nasıl Yapılır?
Șef Mazlum Sevinç 
 
En Sevilen Yemek Tariflerinden Kuzu Küşleme İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*   250 Gr Kuzu Eti (Küşleme)
*   2 Adet Kapya Biber
*   2 Adet Sivri Biber
*   5 Adet Arpacık Soğanı
*   50 Gr Tereyağı
*   Bir Tutam Biberiye
*   Bir Çay Kaşığı Pul Biber 
*   Bir Yemek Kaşığı Nar Ekşisi 
*   Yarım Çay Kaşığı Cennet Tohumu (Kişniş) 
*   3 Diş Sarımsak 
 
En Meşhur Kebab Tariflerinden Kuzu Küşleme 'Nin Yapılış Tarifi;
 
Kuzu küşleme etinin öncelikle kuşbaşı şeklinde doğrayıp bir kenara bırakıp önceden hazırladığımız malzemeleri de kuşbaşı büyüklüğünde doğrayıp kenara alıyoruz.
 
Tavaya tere yağını tavaya alıp hafif eritip öncelikle arpacık soğan'ını ekliyoruz bir iki dakika kavurun küşleme etini Ekliyoruz.
 
3 dakika soğan ile kavurduktan sonra diğer doğranmış sebzelerimizi ekliyoruz 5 dakika kavurduktan sonra baharatları eklileyim.
 
Sebze eşliğinde kuzu küşlememizi 7 dakika bir süre içerisinde kavurup servis yapabiliriz.
 
Tabak olarak süsleme yaptıktan sonra Sunum tabağımızı baharın yeşil otları (yeşil nane roka maydanoz) diğer bir tava alıp tere yağını eritip içerisine nar eşkisini bir yemek kaşı kadar nar eşkisini tereyağı ile kavurup güzel bir sos elde etmiş oluyoruz.
 
Nar eşkisi sosu çok basit ama lezzeti 10 numara küçük bir sos kasesine döküp sos olarak elde ettiğimiz nar eşkisi sosunu da yanında servis ediyoruz...! 
 
Şimdiden afiyet olsun...
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler