"Kivi Sucuğu" Patent Aldı

Kivi sucuğu nedir? Yenilikçi Türk lezzetlerinden Kivi sucuğu nasıl yapılır? Kivi sucuğunda hangi malzemeler kullanılır? Patentli lezzetlerden Kivi sucuğunun özellikleri nelerdir? Patentini aldıkları kivi sucuğu büyük..

 
Girişimci kadınlar Türkiye’de ilk kez ürettikleri kivi sucuğunun patentini aldı...
 
Kivi sucuğu nedir? Yenilikçi Türk lezzetlerinden Kivi sucuğu nasıl yapılır? Kivi sucuğunda hangi malzemeler kullanılır? Patentli lezzetlerden Kivi sucuğunun özellikleri nelerdir?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre;
 
Yalova'nın Altınova ilçesinde kooperatif kuran girişimci kadınların Türkiye'de ilk kez ürettikleri ve patentini aldıkları kivi sucuğu büyük talep görüyor.
 
Altınova Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) destekleriyle kurulan Altınova Girişimci Kadınlarımız Üretim ve İşletme Kooperatifi'nde görev yapan girişimci kadınlar, Yalova'nın coğrafi işaretli meyvesi olan kivinin kurumuş halinin yanı sıra sirkesini de yaparak beğeniye sunmuştu. 
 
Bu kez kividen sucuk yapan kadınlar, bunun da patentini aldı. Kadınlar büyük beğeni toplayan kivi sucuğunun siparişlerine yetişmek için büyük çaba sarf ediyor.
 
"Kivi Sucuğu" Patent Aldı
Altınova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Fatma Elif Sancaktutan, kivinin bölgede bol bulunmasından dolayı bu meyveyle ilgili çalışmalar yaptıklarını belirterek; 
 
"Kivinin reçelinden başladık, kompostosu, sirkesi, pestili. Arkasından kivili sucuk yapmak fikri geldi. Önce evde ev standartlarında denemeye başladık. İlk yaptığımızda hemen tuttu. Sonra da üretmeye başladık. Patenti de bizde. Çok tutuluyor, çok sevildi" diye konuştu.
 
Kivi sucuğunun yapılışı hakkında da bilgi veren Sancaktutan, şöyle konuştu:
 
Kivi sucuğu nasıl yapılır? Kivi sucuğunun özellikleri nelerdir?
 
"Kiviler soyuluyor, rendeleniyor, daha sonra da pişiriliyor. İçinde sadece nişastamız var. Başka katkı maddesi yok. Çok az miktarda şekerimiz var. Cevizleri akşamdan suya yatırıyoruz, sabahleyin ipe diziyoruz. Daha sonra kivili ana maddeyi yapıyoruz. Onu daldırıyoruz, daha sonra da fırınlarda kurutuyoruz. 
 
Sanayi bölgesinde olduğumuz için dışarıda kurutma yapmıyoruz bölgesel olarak da nem oranımız yüksek. Bunu makinemizde kurutuyoruz. 20 saat bir kuruma süresi var. Ondan sonra tüketilecek hali alıyor. Daha sonra da afiyetle yiyoruz."
 
Kivinin sirkesinin de çok rağbet gördüğünü anlatan Sancaktutan, "Güzel olmaz diyorduk, ekşi bir meyve, aromaları farklı ama gayet güzel oldu. O da çok beğenildi. En çok satan sirkelerimizden birisi" açıklamasında bulundu


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler