Evde Yapılabilecek En Kolay Kebap Tarifleri Nelerdir?

Evde Yapılabilecek En Kolay Kebap Tarifleri Nelerdir?

Evde kebap nasıl yapılır? Evde yapılabilecek en meşhur kebaplar hangileridir? Evde kebap yaparken nelere dikkat edilir? Evde kebap yapmanın püf noktaları nelerdir? Türk mut..

 
Evde Yapılabilecek En Kolay Kebap Tarifleri Nelerdir?
 
Evde kebap nasıl yapılır? Evde yapılabilecek en meşhur kebaplar hangileridir? Evde kebap yaparken nelere dikkat edilir? Evde kebap yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak evde yapılabilecek en kolay kebap tariflerini araştırdık...
 
Türk mutfağının en özel lezzetleri arasında yer alan kebaplar, yöreden yöreye göre farklılık gösterir. 
 
En bilindikleri arasında Urfa ve Adana gelse de, mutfağımız kebap konusunda oldukça zengin seçeneklere sahip. Ancak bu kebapları dışarıda yemek yerine, bu kez evde yapmanızı öneriyoruz. 
 
Evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz bu kebap tarifleri ile sofranızı ziyafete dönüştürebilirsiniz. 
 
Listemizde hem etli, hem de sebzeli kebap çeşitlerine yer verdik. Listemizde yer alan tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına en sevilen kebap tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 
 
Evde Yapılabilecek En Meşhur Kebap Tariflerinden ve En İyi Kebab Çeşitlerinden "Çökertme Kebabı"
 
Evde Yapılabilecek En Kolay Kebap Tarifleri Nelerdir?
Çökertme Kebabı nasıl yapılır? Şeflerin özel kebab tarifleri ve özel yemek tariflerinden Çökertme Kebabı tarifi!
 
Türk Mutfağı’nın sevilen lezzetlerinden biri olan Çökertme Kebabı, evlerinizde de kolaylıkla yapabileceğiniz tarifiyle haberimizde! şeflerin özel yemek tariflerinden yarışmacıları tarafından yapılarak kebab severlerin beğenisine sunulacak olan çökertme kebabı, en sık aranan yemek tarifleri arasında yerini aldı. 
 
Evlerinde de bu lezzeti sunmak isteyen vatandaşlar yöresel mutfaklarımızdan “Çökertme Kebabı nasıl yapılır?” “şeflerin özel yemek tariflerinden Çökerme kebabı tarifi nedir?” sorularına yanıt aramaya başladı. 
 
Dana eti, patates ve yoğurt üçlüsünün bir araya gelerek oluşturduğu enfes lezzetlerden biri olan Çökertme Kebabı, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yerini koruyor.
 
Şeflerin özel yemek tariflerinden yemek yarışmalarında yapacak olduğu Çökertme kebabı, kolay tarifi ve sunumuyla ilgi odağı olmaya devam ediyor. Peki çökertme kebabı nasıl yapılır? 
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Çökertme Kebabı Tarifi
 
*     400 Gr Biftek,
*     12 Adet Orta Boy Soğan,
*     5 Diş Sarımsak,
*     3 Adet Orta Boy Patates,
*     Patates Kızartması İçin Çiçek Yağı,
*     3 Yemek Kaşığı Sirke,
*     Toz Kırmızı Biber,
*     Kekik,
*     Tuz.
 
Çökertme Kebabı nasıl yapılır? 
Yöresel Kebab Çeşitlerinden Çökertme Kebabı Domates Sosu İçin;
 
*     3 Su Bardağı Domates Rendesi,
*     3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı.
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Kebab Tariflerinden Çökertme Kebabı Üzerine;
 
*     Sarımsaklı Yoğurt,
*     5 Adet Sivri Biber.
 
En Meşhur Kebablardan ve Kebab Tariflerinden Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?
 
Çökertme Kebabı nasıl yapılır? 
Öncelikle biftekler ince bir şekilde jülyen doğranır. Sarımsak ve soğan doğranarak bir kaba alınır. Üzerine yağ ve sirke eklenerek etler ilave edilir ve karıştırılır. 
 
Üzeri streç filmle örtülerek marine olması için bekletilir. Zeytinyağını bir tavaya alarak salça ile birlikte kokusu çıkarana kadar kavrulur. Üzerine domates rendesi de eklenerek suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tuzu ilave edilir ve karıştırılarak ocaktan alınır.
 
Patatesler ince ince kibrit çöpü şeklinde doğranır. Bol yağ içerisinde kızartılır. 
 
Daha sonra geniş bir tavada etler için yağ eklenerek kızdırılır. Etler sotelenir. Kendini çekmeye başlayınca baharatları eklenir ve 2 dakika daha pişirilir. 
 
Çökertme Kebabı nasıl yapılır? 
Ardından servis tabağına kızartılan patatesler yayılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. En üste domates sosu ve etler de ilave edilerek hazır olan çökertme kebabı servis edilir. Afiyet olsun…
 
********
Evde Yapılabilecek En Meşhur Kebap Tariflerinden "Beyti Kebap"
 
Mideleri şenlendiren bir lezzet olan Türk mutfağının en önemli yemeklerinden, turistlerin yemeden gitmediği, bizim ise özel yemeklerimizin en önemlileri arasında yer alan beyti kebabı, tarifi araştırılan yemekler listesinde ilk sıralara yükseldi. 
 
Evde Yapılabilecek En Kolay Kebap Tarifleri Nelerdir?
Peki evde beyti kebabı nasıl yapılır? İşte arama motorlarında en çok aratılan tarifler arasında yer alan beyti kebabı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
 
Evde Beyti Kebabı Nasıl Yapılır?
Beyti Kebabı Malzemeleri
 
*   2 Adet Yufka
 
Evde Beyti Kebabı Sosu İçin;
 
*   4 Adet Rendelenmiş Domates
*   2 Yemek Kaşığı Tereyağı
*   Karabiber, 
*   Toz Kırmızı Biber
*   Tuz
 
Evde Beyti Kebabı Köftesi İçin;
 
*   400 G Kıyma
*   1 Adet Yumurta
*   1 Diş Sarımsak
*   1 Adet Soğan
*   1/2 (Yarım) Çay Bardağı Galeta Unu
*   Karabiber, 
*   Pul Biber
*   Uz
 
Evde Beyti Kebabı servis İçin;
 
*   Çırpılmış Yoğurt
*   Tuz
 
Beyti Kebabı Yapılışı
 
Evde Beyti Kebabı Köftesi için; 
 
kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, yarım çay bardağı galeta unu, karabiber, pul biber ve tuzu derince bir kaba alarak yoğuralım. Köfteleri yassı ve uzun şekiller oluşturarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.185 derece ısınmış fırında 10-12 dakika fırınlayalım.
 
Köftelerimizi fırından aldıktan sonra 1 adet yufkamızı tezgaha alarak ikiye bölelim. Yarım yufkanın üzerine eritilmiş tereyağından güzelce sürelim.
 
Yufkanın geniş tarafına köftelerimizi tek sıra halinde dizelim ve yufkanın kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde saralım. Bu aşamada çok gevşek sarmamalısınız. Tüm köfteleri aynı şekilde sardıktan sonra rulolarımızı verev şeklinde dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayalım.
 
Üzerlerine eritilmiş tereyağından sürerek tekrar fırına yerleştirelim. 185 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
 
Evde Beyti Kebabı Sosu için; 
Küçük bir tavada tereyağını eritelim. Üzerine domates rendesi boşaltarak 3-4 dakika pişirelim. Eğer domates mevsimi değilse renk vermesi için salçada ekleyebilirsiniz.
 
Son olarak baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım sonra ocaktan alalım. Servis tabağına köftelerimizi alalım. Ortasına bolca yoğurt koyalım. Üzerine domates sosundan gezdirip ince kıyılmış maydanoz serpiştirdikten sonra servis edelim.
 
Evde Beyti Kebabı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
 
Köftelerin dağılmaması için köfte harcını güzel bir şekilde yoğurmalı ve malzemelerin birbiri ile özleşmesini sağlamalısınız. Köftelere şekil verirken çok fazla ince olmamasına dikkat etmelisiniz. Çok fazla ince olursa köfteleriniz kuru olacaktır.
 
Dilerseniz beyti kebabını yufka yerine lavaş ile de yapabilirsiniz. Yufkaların üzerine sürdüğünüz tereyağı yufkalarınızın kurumamasını ve yumuşak olmasını sağlayacaktır.
 
******
Evde Yapılabilecek En Meşhur Kebap Tariflerinden "Adana Kebap"
 
Adana Kebap Tarifi
 
Et ve Hazırlanış Tarifi :
Yaylalarda doğal ortamda yetiştirilmiş, en az bir yaşındaki koyundan elde edilen et; yağ, sinir, damar ve zarlarından ayıklanır. Ayıklanan et parçalar halinde bir gün dinlendirilir. Koyundan elde edilen kuyruk da aynı şeklide ayıklanıp, dinlendirilir. Dinlendirilmiş et, "zırh" tabir edilen, iki elle kullanılan keskin bıçakla kıyılır. 
 
Kıyılmış et miktarının % 15'i kadar dinlenmiş kuyruk, zırh ile ayrıca kıyılır. Kıyılmış et ile kuyruk, binde üç ile binde sekiz arasında (ideali binde beş) acı kırmızı biber ve tuz ilave edilerek yoğrulur. Bu karışım, Adana kebabının ana unsurunu teşkil eder. Farklı olarak, yukarıdaki karışıma kırmızı taze biber, soyulmuş kök sarımsak ve acı yeşil biber doğranarak katılır. Hazırlanan karışım tekrar yoğrularak homojenlik sağlanır. Yoğrulmuş karışım, zırh ile tekrar kıyılır. Kıyma tekrar yoğrulur. 
 
Homojen hale gelmiş karışım, 0.5 cm kalınlığında, 3 cm eninde , 90 - 120 cm uzunluğunda demir şişlere sıvanır gibi yapıştırılır. Bu işleme, eti şişe saplama adı verilir. Saplanan et, şiş yüzeyine dengeli bir şekilde yayılır. Dengeli sıvama pişmenin önemli şartıdır. 
 
Evde Yapılabilecek En Kolay Kebap Tarifleri Nelerdir?
Saplama esnasında el suya batırılıp, şiş üzerindeki et sıvazlanır. Bu işlem, etin şişten dökülmemesi için önemlidir. Ancak elde kalacak su miktarı gayet az olmalıdır. Su çok olursa et haşlanır, kebabın tadı bozulur. Şişe saplanan et miktarı 180 gramdır. Bir buçuk tabir edilen Adana kebabının eti, 270 - 280 gramdan az olmamalıdır. 
 
Adana Kebap Pişirme: 
 
Hazırlanan şişler, alevsiz, durgun, korlu, meşe kömürü ateşinde yeteri miktarda pişirilir. Pişirme derecesi, etin renginin kırmızıdan koyu kahverengiye dönme seviyesidir. Pişirme esnasında şişler sık sık çevrilir. Bu sırada etin yüzünde oluşan yağlar pide ekmeklerle sıkılarak alınır ve yağların ateşe damlaması önlenir. 
 
Yağlar ateşe akarsa, ateş alevlenir ve et dağlanır, kalite bozulur. Yağlanan pide ekmekler, pişmekte olan kebabın üzerinde tutularak ekmeklerin ısısı korunur. Sunum: Pişmiş olan kebap eli yakmayacak kadar ısıtılmış, kuru, geniş ve yayvan porselen veya metal tabakta servis yapılır. Yağlanmış ve soğutulmamış pide ekmek usulüne uygun, keskin bıçakla parçalanır. Büyük parça, kebabın alt kısmına gelecek şekilde tabağın içine serilir. 
 
Pişen kebap ekmek parçası yardımı ile şişten parçalanmadan tabaktaki ekmeğin üzerine sıyrılır. Kebabın üzeri yağlı sıcak ekmek parçaları ile örtülür. Geniş tabağın boş görünen bölümlerine, kebapla aynı anda pişen, domates parçaları, yeşil sivri biber (acı veya tatlı) ile süs biberi ilave edilir. En üste, ısıtılmış, yağlanmamış ekmek parçaları konur. 
 
Ayrıca ayrı ayrı küçük tabaklarda; 
 
soğan salata, ezme domates salata, çoban salata, maydanoz, tere, yeşil sivri biber, süs biberi, turp, süs biberi turşusu, kesilmiş limon parçaları hazırlanarak kebapla birlikte sunulur.
 
Adana Kebap Açıklama : 
 
Türkiye'nin her yerinde bir kebapçı bulabilir ve kebap yiyebilirsiniz ama Adana'da yiyeceğiniz kebap; malzemeleri, hazırlanışı, tadı ve sunumuyla Adana kültürünün seçkin bir ürünüdür ve açıkçası kebap Adana'da yenir. Adana kebabını diğer kebap türlerinden ayıran en önemli özellik, kebabın üretiminde kullanılan etin doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş koyunlardan elde edilmiş olmasıdır. 
 
Bunun yanında üretim tekniği ve ustalık da ürüne önemli ölçüde farklılık katmaktadır. Karışım hazırlanırken aşağıda belirtilen maddelerin dışında (salça, sebze, karabiber, iç yağı v.b.) hiçbir madde katılmaz. Pişirme esnasında kesinlikle vantilatör kullanılmaz. Adana Kebabı'nın servisi, tamamlayıcı unsurları olan yeşillik ve salata ile eksiksiz olarak yapılır.
 
*****
Evde Yapılabilecek En Meşhur Kebap Tariflerinden "Ali Nazik"
 
Evde Yapılabilecek En Kolay Kebap Tarifleri Nelerdir?
Yöresel Mutfaklardan Ali Nazik Tarifi
Ali Nazik Tarifi'nin Malzemeleri
 
*  200 gr yarim yağlı kıyma 
*  2 adet patlıcan 
*  250 gr süzme yoğurt 
*  1 adet yeşilbiber 
*  78 dal maydanoz 
*  100 gr tereyağı
 
Geleneksel Türk Mutfağında Ali Nazik Tarifi'nin Yapılışı
 
Patlıcanları fırında közleyin. Kabuğunu soyun ve bıçakla ince ince kıyın. Yoğurtla karıstırıp, bir güvece yerleştirin ve ısıtın.
 
Baska bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi yoğurarak köfteyi hazırlayın ve kebap sisine takarak közde pişirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kırmızı biber eklenmiş tereyağında biraz kavurun.
 
Hazırladığınız bu eti, ısıtılmıs güvecin üzerine yerleştirin. Maydanoz ve yeşil biberle süsleyin.
 
*****
Evde Yapılabilecek En Meşhur Kebap Tariflerinden "Orman Kebabı"
 
Orman Kebabı Nedir? Orman Kebabı Nasıl Yapılır? Orman Kebabı İsmi Nereden Gelmiştir? Geleneksel Türk Mutfağında Ve Osmanlı Ve Türk Mutfağı Tarihinde Orman Kebabı Ne Zaman Yapılmıştır?
 
Evde Yapılabilecek En Kolay Kebap Tarifleri Nelerdir?
Yörelerimizin kebap çeşitleri saymakla bitmiyor. Aramızda vejeteryanlar olsa da daha çok etçil beslenmeyi seviyoruz. Bu yüzdendir ki her yöreye ait çeşit çeşit kebaplarımız var. Bunlardan bir tanesi de Orman Kebabı. Ormanın kralı Tarzan ise, ormanın da kebabı “Orman Kebabı“dır. Sebebi içerisinde sayısız proteini ve vitamini barındırmasıdır.
 
Bezelyenin mide kanserini engellemesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi, havucun pişmesinin ardından besin değerini arttırdığı ve bol miktarda A vitamini içermesi, patatesin bağırsak kanserini engellemeye yardımcı olması sayabileceğimiz faydaların bir kısmıdır.
 
Orman Kebabı Tarifi
Orman Kebabı Tarifi  Malzemeler:
 
*  1 kg. Kuşbaşı et (koyun veya süt danası)
*  2 3 çorba kaşığı sıvı yağ
*  2 soğan
*  3 patates
*  3 havuç
*  1 su bardağı konserve bezelye
*  1 çorba kaşığı salça
*  2 çay kaşığı kekik
*  tuz 
 
Orman Kebabı Tarifi Yapılışı:
 
Küçük doğranmış soğan, et ve yağ tencereye konur. Ateş üzerinde karıştırarak kavrulur. Salça konur; biraz daha karıştırılıp 2 3 bardak su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.
 
Patates soyulur. Havuç kazınır. Küçük küçük doğranır. yumuşayan ete ilave edip kapak kapatılır. Sebzeler pişince konserve bezelye ve tuz ilave edilir.
 
5 10 dakika sonra kekik serpilir, ateşten alınır.
 
****
Evde Yapılabilecek En Meşhur Kebap Tariflerinden "İskender Kebap"
 
Evde Yapılabilecek En Kolay Kebap Tarifleri Nelerdir?
En Kolay Ev Yapımı İskender Tarifi İçin Malzemeler
 
*   600 Gr Hazır Et Döneri 
*   4-5 Adet (Tırnak Pide) 
 
En Kolay Ev Yapımı İskender Sosu İçin;
 
*   2 Yemek Kaşığı Tereyağ
*   2 Yemek Kaşığı Dolusu Domates Salçası
*   3 Su Bardağı Sıcak Su
*   Karabiber, 
*   Tuz
 
En Kolay Ev Yapımı İskender Üzerine Dökmek İçin;
 
*   125G Tereyağ
 
Pratik Ev Yapımı İskender Tarifi Nasıl Yapılır?
 
Yaprak dönerlerimizi tavada çevirerek ısıtıp tekrar hafif kavuruyoruz. Hazır veya önceden yaptığımız pideyi küp küp doğrayarak servis tabağına yerleştiriyoruz. Sosu için tereyağını eritip salçayı ilave ediyoruz.
 
Hafif kavurduktan sonra üzerine yavaş yavaş sıcak su ekleyerek çözdürüyoruz (yoğun yada akışkan olması damak zevkinize kalmış). Karabiberini tuzunu da ilave edip ağzını kapatıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
 
Uzun yayvan bir tabağa yerleştirdiğimiz ekmeklerimizin üzerine önce hazırladığımız sosu gezdiriyoruz. Sonra pişen yaprak dönerleri güzelce diziyoruz (ben tekrar sosdan üzerlerine döktüm).
Son olarak tereyağını iyice kızdırıp üzerine gezdiriyoruz.
 
Tabağın kenarına biraz yoğurt arzuya göre közlenmiş biber ve domatesle servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
 
******
Evde Yapılabilecek En Meşhur Kebap Tariflerinden "Tavuk Kebabı"
 
Evde Yapılabilecek En Kolay Kebap Tarifleri Nelerdir?
Tencerede Tavuk Kebabı Tarifi 
Tencerede Tavuk kebabı kullanılan malzemeler
 
*    1 adet bütün tavuk
*    2 adet kuru soğan
*    2 su bardağı su
*    4-5 adet Arnavut biberi
*    3 yemek kaşığı tereyağı
*    1/2 bağ maydanoz
*    1 çay kaşığı karabiber
*    1 tatlı kaşığı kimyon
*    1 çay kaşığı tuz
 
Tencerede Tavuk Kebabı Hazırlanış Tarifi
 
Tavukları 8 eşit parçaya bölün. Tereyağını tencerede eritin. Tavukları kızdırdığınız tereyağının içine atıp renkleri değişene kadar arkalı önlü çevirerek kızartın. 
 
Tavuklar kızardıktan sonra içine tuz, karabiber, kimyon ve iri doğranmış soğan ile Arnavut biberlerini ekleyin. 2 su bardağı suyu ilave edip, altını kısarak 20-25 dakika pişmeye bırakın. 
 
İnce doğranmış maydanozları üzerine serpip servis yapın.
 
*****
Evde Yapılabilecek En Meşhur Kebap Tariflerinden "İstiridye Mantarı Kebabı"
 
Evde Yapılabilecek En Kolay Kebap Tarifleri Nelerdir?
İstiridye Mantarı Kebabı Nasıl Yapılır? 
Evde İstiridye Mantarı Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*   300-400 G İstiridye Mantarı
*   3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*   1 Kase Süzme Yoğurt
*   3-4 Dal Dereotu (Kıyılmış)
*   2 Yemek Kaşığı Tereyağı
*   1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
*   1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
*   2 Küçük Tırnak Pidesi
 
Evde İstiridye Mantarı Kebabı Yapılış Tarifi;
 
Tırnak pidelerini küp küp kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Fırında kıtır kıtır olana kadar kızartın. 
 
Sosu için tereyağını eritip salçayı ve toz biberi kavurun. Tavayı ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca zeytinyağıyla birlikte istiridye mantarlarını bütün olarak yerleştirin.
 
Orta ateşte, 4 dakika kadar iyice rengi karamele dönene kadar kızartın. Diğer tarafını çevirip aynı şekilde kızartmaya devam edin.
 
Pideleri servis tabağına yayın, üzerine istiridye mantarlarını, mantarların üzerine de ince kıyılmış dereotu ile tatlandırdığınız süzme yoğurdu koyun. En son tereyağlı sosu dökün.
 
İstiridye mantarını, atıştırmalık olarak sunulan patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
 
İstiridye Mantarı Kebabının Püf Noktaları Nelerdir?
 
İstiridye mantarlarının taze ve sert olmasına özen gösterin. Bu sayede pişirme esnasında çatlamalarını önleyebilirsiniz. Mantarları küçük bir bıçak yardımıyla temizleyin ve kabuklarını ince ince soyun.
 
Eğer mantarları yıkayacaksanız, pişirmeden önce kuru olduğundan emin olun. Malzemelerin karışması için tahta kaşık yardımıyla devamlı karıştırın.
 
****
Evde Yapılabilecek En Meşhur Kebap Tariflerinden "Patlıcan Kebap"
 
Evde Yapılabilecek En Kolay Kebap Tarifleri Nelerdir?
Patlıcan Kebabı nedir? En iyi kebab tariflerinden Patlıcan Kebabı nasıl yapılır? Evde Patlıcan Kebabı yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Patlıcan Kebabında patlıcan nasıl Terletilir? Fırında patlıcan kebabı kaç kalori?
 
En Farklı Yöresel Kebablardan Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
 
*     300 Gram Dinlendirilmiş Yağlı Kuzu Eti
*     2 Adet Kemer Patlıcan
*     2 Çay Kaşığı Tuz
*     1 Adet Kuru Soğan
*     2 Adet Domates
*     2 Adet Köy Biberi
*     Kebap Şişleri
 
En İyi Kebab Tariflerinden Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?
 
Kemer patlıcanlar 4 eşit parçaya bölünür. Dinlendirilmiş kuzu etine tuz ilave edilerek zırhta çekilir. Kıyma karışım 6 eşit parçaya bölünür. Kebap şişine bir parça patlıcan bir parça et koyularak tutturulur.
 
Dış rengi koyuya dönene kadar pişirilir. Kuru soğan, közlenmiş domates ve közlenmiş köy biberi ile servis edilir. Afiyet olsun
 
Patlıcan yemeklerinden Fırında Patlıcan Kebabın Püf Noktaları Nelerdir?
 
Kıyma için 1 kg kıymaya 300 gr kuyruk yağı koyarsanız daha lezzetli olacaktır. Patlıcanları kullanmadan önce yarım saat tuzlu suda bekletip süzdürmelisiniz. İyice kurulamayı unutmayınız.
 
Köfte harcını kebaplık kıyma gibi yoğurmak gerekmektedir. 
 
 
İçerisine yalnızca tuz konulup iyice yoğurulmalıdır. Eğer acı olmasını isterseniz pul biber ekleyebilirisiniz. Közde pişirmek yerine fırında pişirmeyi tercih edecekseniz, ilk 20 dakika folyo ile pişirme yapıp ardından folyoyu çıkartarak pişirmeye devam etmelisiniz. 
 
****
Evde Yapılabilecek En Meşhur Kebap Tariflerinden "Tepsi Kebabı"
 
Evde Yapılabilecek En Kolay Kebap Tarifleri Nelerdir?
En Pratik Tepsi Kebabı nasıl yapılır? En meşhur kebap tariflerinden En Pratik Tepsi Kebabı yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Şeflerin özel kebap tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak yemek arimizde araştırdık...
 
Yöresel kebap tariflerimizden En Pratik Tepsi Kebabını mutfaklarınıza getirdik...
 
En Sevilen İftar Ve Sahur Menülerinden En Pratik Tepsi Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*   4 Adet Patates
*   Domates
*   Yeşil Biber
 
En Meşhur İftar Menülerinden En Pratik Tepsi Kebabı Kıymalı Harç İçin;
 
*   500G Kıyma
*   Yarım Demet Maydanoz
*   1 Adet Kaypa Biber
*   1-2 Adet Yeşilbiber
*   1 Adet Soğan
*   1 Çay Kaşığı Karabiber
*   1 Çay Kaşığı Pul Biber
*   1 Çay Kaşığı Kimyon
*   1 Çay Kaşığı Kekik
*   1 Çay Kaşığı Tuz
*   2 Diş Sarımsak
 
En Sevilen Kebap Tariflerinden En Pratik Tepsi Kebabı Sosu İçin;
 
*   1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*   1 Su Bardağı Su
*   1 Çay Kaşığı Tuz
*   2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
 
Yöresel Kebap Tariflerinden En Pratik Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
 
İlk olarak kıymalı harcımızı hazırlayın. Bunun için uygun bir kabın içerisine kıyma, maydanoz, kapya biber, yeşilbiber, soğan, baharatlar, tuz ve sarımsağı alarak yoğurun.
 
İyice yoğurduğumuz harcımızı kenara alın. Bu sırada bizde diğer malzemeleri hazırlayın.
 
Patateslerimizi yuvarlak dilimler şeklinde kesin. Kıymalı harcımızı fırın tepsisine alarak elimizle, her yeri eşit olacak şekilde güzelce yayın.
 
Yaklaşık 1 cm kalınlığında yaydığımız kıymalı harcımızın üzerine dilimlediğimiz patatesleri orta kısmı boş kalacak şekilde dizin.
 
Ortasında bıraktığımız boşluğa dilimlediğimiz domates ve yeşilbiberleri yerleştirin. Sosu için uygun bir karıştırma kabına salça, su ve tuzu alarak salça eriyinceye kadar karıştırın.
 
Salçamız eridikten sonra sıvı yağı da ekleyelim ve tekrar karıştırın. Hazırladığımız sosu yemeğimizin her yerine gelecek şekilde üzerine gezdirin.
 
Daha sonra sar pişir ile tepsimizin üzerini kapatın. Bu şekilde yemeğimiz kendi buharı ile pişecek ve daha lezzetli olacaktır. Yemeğimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Sürenin sonunda sar pişirip tepsinin üzerinden alın ve 30 dakika daha pişirin. Pişen kebabımız servise hazır.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler