Girişimci Kadınlarımızdan

Girişimci Kadınlarımızdan "Çam Balı" Üretimine Start...

Kapsayıcı bir sosyal sorumluluk projesi örneği sunarak yöredeki kadınlara ekonomik kazanç sağlayabilecekleri profesyonel bir donanım imkanı veren projede ayrıca Manisa..

 
Girişimci Kadınlarımızdan "Çam Balı" Üretimine Start...
 
TÜPRAG tarafından "Üreten Kadınlar Güçlü Yarınlar" projesi kapsamında Efemçukuru Altın Madeni etki alanında bulunan Efemçukuru, Çatalca ve Kavacık köylerinde yaşayan 25 kadın girişimciye sertifikalı arıcılık eğitimi verildi.
 
Şirketten yapılan açıklamaya göre, eğitimini başarıyla tamamlayan kadın girişimciler, Menderes Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından sertifika almaya hak kazandı.
 
TÜPRAG tarafından sosyal sorumluluk bilinciyle geçen yıl İzmir'de başlatılan ve bu sene Uşak'ta devam eden "Üreten Kadınlar Güçlü Yarınlar" projesi ile bölgedeki kadınların ekonomik yaşama dahil edilerek güçlendirilmesi hedefleniyor.
 
Girişimci Kadınlarımızdan "Çam Balı" Üretimine Start...
Kadın Dostu Markalar Platformu iş birliğinde başlatılan eğitimler çerçevesinde çevre köylerde yaşayan 150 kadına, arıcılıktan mantar üretimine, ambalaj ve paketlemeden sabun üretimine, girişimci Kadınlarımızın koçluğundan finansal okuryazarlığa ve dijital pazarlamaya kadar pek çok konuda eğitim verildi.
 
Kapsayıcı bir sosyal sorumluluk projesi örneği sunarak yöredeki kadınlara ekonomik kazanç sağlayabilecekleri profesyonel bir donanım imkanı veren projede ayrıca Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü tarafından üzüm çekirdeği yağı üretimi konusunda mesleki eğitim semineri düzenlendi.
 
Projenin önemli ayaklarından biri olan arıcılık alanında sertifika almaya hak kazanan yöre kadınları, bölge üretimine alternatif ekonomik getirisi olan Bal Çeşitlerimizden çam balı, polen, propolis ve arı sütü üretmek için kolları sıvadı. 
 
Girişimci Kadınlarımızdan "Çam Balı" Üretimine Start...
25 kadın girişimci TÜPRAG tarafından tesis edilen 100 kovanlık arı kolonisinde profesyonel bir arıcı eşliğinde haftada bir kez gerçekleşecek saha uygulamalarıyla teknik ve uygulamalı bilgileri deneyimleyerek öğrenme fırsatı bulacak. Önümüzdeki yıllarda kovan sayısının ve üretici sayısının artırılması hedefleniyor.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Efemçukuru Altın Madeni İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Onur Demir, "Üreten Kadınlar Güçlü Yarınlar Projesi" kapsamında geliştirdikleri Arıcılık Projesi'nden Menderes Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Sertifikalı Arıcılık Eğitimi alan 25 kadının faydalanabileceğini kaydederek, "Yöremizde yapılması mümkün olan ve ekonomik getiri sağlayabilecek olan arıcılık, gelen talepler üzerine değerlendirilerek hayata geçirildi. 
 
Efemçukuru, Çatalca ve Kavacık köylerinde yaşayan kadınlarımız üretimden girişimcilik vizyonuna kadar almış olduğu eğitimler sayesinde polen üretimine hemen başlayabilecek. Sağlıklı beslenme açısından bağışıklık sistemimize de faydalı Çam balı üretimine ise Temmuz ayında başlanması hedefleniyor." ifadelerini kullandı.
 
Girişimci Kadınlarımızdan "Çam Balı" Üretimine Start...
Efemçukuru köyünden arıcılık eğitimine katılan Gülten Karataş da projeye ilişkin, "Çiftçiyim, TÜPRAG tarafından verilen imkanlarla eğitimlere katıldım. Bu eğitimler sayesinde arı kolonilerine nasıl bakılacağını ve yönetileceğini, balın nasıl çıkarılacağını ve hatta çeşitli yan ürünler yaratmak için nasıl kullanılacağını öğreniyoruz. 
 
Üretim için çok hevesliyim. Bizlere destek olmak amacıyla verilen kovanlarla bir an önce üretime başlayıp ilerde kovan sayılılarımızı artırarak işimizi büyütmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler