Gaybanca Nasıl Yapılır?

Gaybanca Nasıl Yapılır?

En sevilen Mantı tariflerinden ve mantı çeşitlerinden Gaybanca nedir? Bu güne kadar evde Gaybanca yaptınız mı? Evde gaybanca nasıl yapılır? Gaybanca yapmanın özellikleri nelerdir? mantı tarifleri...

 
En sevilen Mantı tariflerinden ve mantı çeşitlerinden Gaybanca nedir? Bu güne kadar evde Gaybanca yaptınız mı? Evde gaybanca nasıl yapılır? 
 
Trabzon yemeklerinden olan Gaybanca yapmanın özellikleri nelerdir? En sevilen hamur işi tariflerinden olan gaybanca Karadeniz kültüründe nasıl bir yere sahiptir. Şeflerin özel gaybanca tarifinden faydalanmak istermisiniz?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak Türk mutfağı yemek arşivimizde araştırdık...
 
Hamuru, iç malzemesi ve üzerine gezdirilen enfes sosu ile yöresel mantı tarifleri birçok kişinin sofrasında yer buluyor. Mantıyı kim sevmez ki? Peki, Trabzon yöresine has gaybanca nasıl yapılır? İşte, yöresel mutfaklarımızdan Trabzon’un meşhur gaybanca mantısının yapılışı!
 
En sevilen ramazan yemeklerinden ve hamur işi tariflerinden Gaybanca Tarifi...
En meşhur mantı tariflerinden Gaybanca için kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
Gaybanca Hamuru İçin:
 
*   2,5 bardak un
*   1 çay bardağı su
*   1 yumurta
*   1 çay kaşığı tuz
 
Gaybanca İç Harcı İçin:
 
*   1 kase peynir
*   1 tatlı kaşığı kuru nane
 
Gaybanca Üzeri İçin:
 
*   Tereyağı, 
*   domates sosu (salça) 
*   göre yoğurt.
 
En sevilen Trabzon yemeklerinden Gaybanca yapılış Tarifi
 
Trabzon yemekleri arasında hamur işleri ilginizi çekiyorsa, gaybanca tarifini Ramazan ayında da mutlaka denemelisiniz. Trabzon yemek tarifleri araştırmasının sonucunda karşımıza çıkan bu eşsiz lezzet için şu adımları uyguluyoruz:
 
Mantı hamurunu hazırlayıp dinlenmesi için üzerini bezle kapatın.
 
Peyniri ufalayıp naneile karıştırın.
 
Hamuru iki bezeye ayırın. Yufkadan daha kalın olacak şekilde hamuru açın.
 
Açılan yufkayı iki parmaklık kareler halinde kesin ve peynirli harçtan koyun. Karelerin iki ucu üçgen şeklinde kapatılır. Ters yöndeki uçlar da üzerine çapraz şekilde kapatılır.
 
Kaynar suda haşlanan mantılar pişince üzerine tereyağında kızdırılmış salça gezdirilir.
 
Sıcak mantının üzerine nane ve yoğurt ilave edilebilir ve servis edilir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler