En Lezzetli Peynir Tariflerinden

En Lezzetli Peynir Tariflerinden "Kaşar Peyniri" Nasıl Yapılır?

Kaşar peyniri nasıl yapılır? Bu güne kadar evde Kaşar peyniri yaptınızmı? Evede kaşar peyniri yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Kaşar peyniri yapmanın püf noktaları nelerdir?

 
Kaşar peyniri nasıl yapılır? Bu güne kadar evde Kaşar peyniri yaptınızmı? Evede kaşar peyniri yapmak için hangi malzemeler gereklidir, nasıl pişirilir ? Kaşar peyniri yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
Kaşar peyniri sağlıklı mı?
 
Kaşar loru besin değerleri bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. İçerdiği yüksek protein değeri sayesinde besleyici ve kas yapımında faydalıdır. Sporcular ve hamileler için tavsiye edilir.
 
Kaşar peyniri kilo aldırır mı?
 
Kaşar peyniri her ne kadar besleyici bir yiyecek çeşidi olarak görülse de, ülkemizde tüketimi genellikle tost ve poğaça gibi hamur ürünleri ile yapılır. Bu tarz hamur işi ürünlerin sık tüketimi kilo alımını tetikler.
 
En iyi peynir çeşitlerinden Kaşar peyniri hangi ile aittir?
 
1927-1933 yılları arasında 40'tan fazla kaşar imalathanesi faaliyete geçmiştir. Bugün Kars ilinde modern tesislerde geleneksellik korunarak üretilen Kars Kaşarı ülkenin dört bir yanına pazarlanarak, yöre ekonomisinin en önemli sektörü olmuş, ülke genelinde ünü KARS ili ile özdeşleşmiştir.
 
Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Olarak Araştırdık...
 
En Farklı Peynir Tariflerinden Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır?
En Lezzetli Kaşar Peyniri Yapmak İçin Hangi Malzemeler Gereklidir?
 
*   4 Kg Çiğ Süt
*   1 Yemek Kaşığı Tuz
*   Yarım Su Bardağı Yoğurt
*   Yarım Su Bardağı Peynir Mayası
 
Kaşar Peyniri Yapılış Tarifi Nedir? 
 
Sütü derin bir tencere içine alın ve pastörize olması için kısık ateşte kaynatın.
 
Başka bir tencereyi alın ve yarısına su doldurun. Kaynayan süt tenceresini ocaktan aldıktan sonra, su dolu tencerenin içine koyun. Soğumasını bekleyin.
 
Tenceredeki süt ılıklaştığında içinde yoğurdu ekleyin. üzerine peynir mayası ilave ettikten sonra karıştırın.
 
Karışımın kapağını kapatın ve 1-2 saat mayalanması için bekletin. Mayalan süt tenceresini tekrardan ocağa alın ve peynirlerden minik topaklar oluşturana kadar tel çırpıcıyla karıştırın.
 
Peynir taneleri elastik bir yapıya ulaştığında, tencerenin kenarından toplayın ve topladığınız peynirleri süzgece koyun. Süzgeçte bulunan peynirleri tahta kaşık ile sıkıştırın ve temiz bir tülbentin üzerine alın.
 
Tülbenti hafifçe sıkıştırarak fazla suyunu süzün ve peynirlerin üzerini kapatın. 1 gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün kalıplaşan peynirleri rondodan geçirerek minik parçalar haline getirin.
 
Bir tencereye ılık su doldurun ve üzerine peynirleri ekleyerek kaynatın. Su kaynadıkça peynirler erimeye başlayacaktır. Eriyen parçaları tezgahın üzerine alın ve birkaç kez katlayarak şekil verin.
 
Şekil verme esnasında peynirlere tuz eklemeyi unutmayın. Şekil verdiğiniz peynirleri tekrar suyun içerisine alarak 1 dakika daha pişirin.
 
Ardından peynirleri tezgahın üzerine çıkartın ve soğumaya bırakın. Soğutma işleminden sonra peynirleri dolaba kaldırın ve 1 gün dinlendirin. Dinlenmiş peynirleri afiyetle yiyebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler