Patates Nasıl Közlenir?

Patates Nasıl Közlenir?

Ocakta patates Közlenir mi? En farklı pişirme tekniklerinde patates nasıl pişirilir, Ateşte patates nasıl közlenir? Ateşte Patates Közlemenin Püf Noktaları Nelerdir? Közde patates evde nasıl yapılır?

 
Patates Nasıl Közlenir?
 
En sevilen ve uzun süre tok tutan patatesin en güzel hali olan lezzetini sizler için derledik. Soğuk havaların en lider besin kaynağı olan patatesi közlerken bu püf noktalara dikkat edin. İşte ateşte patates közlemenin püf noktası nelerdir?
 
Ocakta patates Közlenir mi?
 
Yarım santim halka şeklinde kestiğimiz patateslerimizi tuz serptiğimiz teflon ya da yapışmaz tavamıza diziyoruz. Üzerine de biraz tuz serpiyoruz. Ocağın altı orta kısıkta olacak şekilde ayarlıyoruz ve 15 -20 dakika kendi halinde pişmeye bırakıyoruz. (arada çatalla altlarını kontrol edelim ki yanmasınlar.
 
Karbonhidrat bakımından en zengin besinlerden biri olan patates közlemesi köy ortamlarında en çok tercih edilen lezzettir. Uzun süre tok tutan ve vücut ısısını dengelediğinden kamplarda soğuk havalarda yapılır. En lezzetli hali ise ateşte yapılandır. 
 
Dış kabuğu tarafından korunan iç yapısı ateşte ağır ağır pişer. Bu lezzet dünyanın her yerinde beğenildiğinden lider kabul edilir.
 
Patates Nasıl Közlenir?
Közlenen patates seçerken kabuk kalındığına dikkat edin. Kabuğu kalın olan patatesler geç pişer ve kabuğu yanar. Ancak ince kabuklu patatesler daha hızlı pişer.
 
En farklı pişirme tekniklerinde patates nasıl pişirilir, Ateşte patates nasıl közlenir?
 
Kamp ateşinizi yaktıktan sonra çayınızı demleyin ve dinlenmeye bırakın. Daha sonra kor haline gelmiş ateşin içine 10-15 adet orta bot patatesleri atın. Patateslerin közlenip közlenmediğini bıçak ve çöp şişle kontrol edebilirsiniz. Sarımsakları küçük küçük alüminyum folyolara sararak közlerin hemen yanına bırakın.
 
Ateşte Patates Közlemenin Püf Noktaları Nelerdir?
 
Ateşte patatesi közlemenden önce çok az yağlayıp tuzlayın.
 
Patates közün içindeyken de bir kez daha tuzlayın.
 
İnce ve küçük patatesler ateşte daha lezzetli közlenir.
 
Hemen yanmaması için patatesleri közleyeceğiniz ateşin kor olması daha güzel olur.
 
Kamplarda patatesler son ateşe atılır ki sabah tüketimi kolay olsun.
 
Bazı gurmeler ise patatesleri tenekelere yerleştirerek pişirilmesini tavsiye eder.
 
Közde patates evde nasıl yapılır?
 
Fırında Patates Közlemesi Tarifi Nasıl Yapılır? Patatesleri yıkayın. Fırın tepsisine yağılı kağıt serin üzerine patatesleri dizin. 200 derece fırında 40-50 dk pişirin. Afiyet olsun.
 
Patates Nasıl Közlenir?
Tuzda patates nasıl közlenir?
 
Tuzun çok olması sizi korkutmasın asla patatese tuz işlemiyor. Aynı tuzda balık tuzda tavuk yemeği gibi düşünün. Sadece Tuzun oradaki görevi patates yanmadan kabuğunun aynı kuzine sobadaki gibi kızarmış olması. Ocağın altını orta ateşe alalım kapağını kapatıp pişmesini bekleyelim.
 
Alüminyum folyoda patates pişer mi?
 
Alüminyum Folyo: Fırın Yemeklerinde Yardımcı! Isıya dayanıklı bir ürün olan alüminyum folyo mutfakta işleri büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Genellikle yiyeceklerin saklanması amacıyla kullanılıyor. Ayrıca alüminyum folyoda balık, et, tavuk ve sebze gibi yiyecekler pişiriliyor.
 
Izgara patates nasıl yapılır?
 
Patateslerimizi soyup ince uzun doğrayıp yıkıyoruz. Bir kaba alıp üzerine tuz, karabiber, pul biber, toz domates kurusu, kekiğimizi ekleyip üzerine sıvı yağımızı döküp elimizle malzemeleri patatese yediriyoruz. Izgaramızın kabına koyup pişiriyoruz. Izgaranız yoksa fırında da 180 derecede 25-30 dakika pişirebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler