En Meşhur Kebaplardan Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır

En Meşhur Kebaplardan Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır

Ali Nazik Kebabı nedir? En sevilen patlıcanlı kebap tarifleri 'nden Ali Nazik Kebabı nasıl yapılır? Evde Ali Nazik Kebabı yaparken nelere dikkat edilir? Geleneksel Türk mutfağı..

Ali Nazik Kebabı nedir? En sevilen patlıcanlı kebap tariflerinden Ali Nazik Kebabı nasıl yapılır? Evde Ali Nazik Kebabı yaparken nelere dikkat edilir? Geleneksel Türk mutfağında en meşhur kebap çeşitlerinden Ali Nazik Kebabı'nın püf noktaları nelerdir? Ali Nazik Kebabı nereye aittir?
 
Ali Nazik, yıllardır Türk mutfağının en iyi lezzetlerinden biri olmuştur. Ayrıca bitkisel ve hayvansal gıda kaynaklarının birleşimi ile tamamlayıcı bir lezzet sunar. Eşsiz patlıcan aroması, doğru miktarda pişmiş etle buluşarak damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. İşte sofralarınızı renklendirecek en leziz Ali Nazik tarifi... Detaylar haberimizde.
 
Ali Nazik Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler
 
*    500 Gram Süzme Yoğurt
*    5 Adet Kemer Patlıcan
*    Tuz
*    5 Diş Sarımsak
 
Ali Nazik Kebabı İçin Kullanılan Diğer Malzemeler:
 
*    500 Gram Dana Kuşbaşı,
*    2 Yemek Kaşığı Tereyağı,
*    Tuz, 
*    Karabiber, 
*    Pul Biber, 
*    Kekik
*    Yarım Su Bardağı Su,
*    4 Yemek Kaşığı Domates Sosu (İsteyen 1 Yemek Kaşığı Salça Kullanabilir)
 
Ali Nazik Kebabı Hazırlanış Tarifi
 
Patlıcanları közleyin ve kabuğunu soyun. İnce doğrayın. Soğuduktan sonra ezilmiş sarımsak ve süzme yoğurt ile iyice karıştırın. Tuzu ayarlayın.
 
Öte yandan eti yıkayıp suyunu süzün. Tencereye koyun ve kapağı kapalı olarak etin bıraktığı suyu tencerenin çekmesi için kısık ateşte bekleyin.
Ardından tereyağını ekleyin. Tuz hariç baharat ve domates sosu ekleyin.
 
Sıcak su eklediğinizden emin olun. Çok sulu olmayacak, sadece kıvamlı bir sosumuz olacak. Etin pişme süresi daha uzunsa daha sık kontrol edebilir ve gerekirse tencerenin dibinin yapışmaması için biraz sıcak su ilave edebilirsiniz.
 
Son olarak pişen eti tuzlayın ve ocaktan alın. Servis tabağına patlıcanlı harcı koyun ve üzerine eti yerleştirin. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Ali Nazik Kebabının Püf Noktaları Nelerdir?
 
Evde közlenmiş patlıcanınız yoksa parşömen kağıdı ile fırında da közleyebilirsiniz. Patlıcanı kızartırken çatalla delikler açmalısınız. Sosunuza ekleyeceğiniz suyun sıcak olmasına dikkat etmelisiniz. Et kontrollü bir şekilde pişirilmelidir.
 
Ali Nazik Kebabının Yanına Ne Gider?
 
Ali Nazik kebabınıza bulgur pilavı ile eşlik edebilirsiniz. Biber dolması da yanına çok yakışıyor. Ali nazik domatesli pilav, ile uyum sağlıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler