Peynir Altı Suyu Nedir? Nasıl Elde Edilir? Özellikleri Nedir?

Peynir Altı Suyu Nedir? Nasıl Elde Edilir? Özellikleri Nedir?

Peynir altı suyu, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanının fazla olması nedeniyle önemli konular arasındadır. Bu bakımdan peynir altı suyunun ne olduğunu..

Peynir altı suyu, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanının fazla olması nedeniyle önemli konular arasındadır.
 
Bu bakımdan peynir altı suyunun ne olduğunu öğrenebilir ve nasıl elde edildiği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Peynir altı suyu nedir, nasıl elde edilir? Peynir altı suyu faydaları nelerdir tüm detaylarıyla derledik.
 
Peynir Altı Suyu Nedir, Nasıl Elde Edilir? 
 
Peynir altı suyu, elde edilen peynirlerden kalan sarımsı sudur. Peynir altı suyu peynir çeşitlerinde antibiyotik bir etki gösterdiğinden sağlık için oldukça önemlidir.
 
Peynir Altı Suyu Nedir?
 
Peynirlerin evde üretilmesi ile peynirin bıraktığı suya peynir altı suyu denir. Evde yapılan peynirler daha sağlıklı ve doğal olduğundan bunlarda protein değeri daha yüksektir.
 
Peynir Altı Suyu Nasıl Elde Edilir?
 
Öncelikle peynir yaparak bu işe başlamak gerekir. Öncelikle süt, limon ya da sirke gibi asitli maddeleri kestirmek ve sonrasında süzmek gerekir. Sütü kestirmek ve sonrasında süzmek ile üstte kalan kısımdan peynir elde edilmiş olur. Bu süzülen kısımdan kalan su ise peynir altı suyu olur. Ekşi kokulu ve sarımsı bir renge sahip olan peynir altı suyu Bağışıklık Sistemimizde vücut için oldukça sağlıklıdır.
 
Peynir altı suyu zayıflatır mı?
 
Peynir altı suyu metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını artırır ve tok tutucu etkisinden dolayı zayıflamak isteyenlerin gönül rahatlığı ile tüketebileceği bir sıvıdır. Ayrıca şişkinliği giderir ve mide problemlerine iyi gelir.
 
Peynir yaparken kalan suyundan ne yapılır?
 
İsminden de belli olduğu üzere bu, peynir üretimi sırasında arta kalan sudur. Peynir altı suyunun faydaları pek çoktur. Zira probiyotikler ve mineraller açısından güçlü bir kaynaktır. Peynir altı suyundan lor, çorba, ekmek, krep, pankek, poğaça vb pek çok şey yapılabilir.
 
Peynir altı suyunu nerelerde kullanabilirim?
 
* Peynir Altı Suyu İle Ne Yapılır?
* Çorbalarda Kullanılabilir.
* Hamur İşlerinde Kullanmak.
* Çocuklar İçin Hazırlanan Yiyeceklere Eklemek.
* Kahvaltılık Tariflere Eklemek.
* Cilt Bakımında Kullanmak.
 
Bebekler için peynir altı suyu nerelerde kullanılır?
 
Yemekten sonra tüketeceğiniz bir bardak peynir altı suyu ile midede oluşan hazımsızlık ve şişkinlik sorunlarının önüne geçebilirsiniz. Peynir altı suyunu ek gıdaya geçiş döneminde olan bebeklerin mamalarına ve çorbalarına rahatlıkla ekleyebilirsiniz.
 
Peynir altı suyunu nasıl saklarım?
 
Peynir altı suyunu nasıl saklarım? Peynir altı suyunu buzdolabında süt saklama koşullarında 4-5 gün süre ile muhafaza edebilirsiniz. Suyu muhafaza ederken cam kavanozlarda saklamak önemlidir.
 
Peynir altı suyu, peynir üretiminde kovaların dibinde biriken, arta kalan sudur. Bazı ülkelerde içecek peynir altı suyu proteini olarak tüketilir. Gıda endüstrisinde yiyeceklerin protein değerinin artırılması için toz haline getirilerek katkı maddesi olarak kullanılır. 
 
Peynir Altı Suyunun Besin Değerleri
 
Porsiyon Miktarı: 
100 g
100 g
 
* Kalori (kcal) 26
* Toplam yağ 0,4 g
* Doymuş Yağ 0,2 g
* Kolesterol 2 mg
* Sodyum 54 mg
* Potasyum 161 mg
* Karbonhidrat 5 g
* Diyet Lifi 0 g
* Şeker 5 g
* Protein 0,9 g
* C Vitamini 0,1 mg
* Kalsiyum 47 mg
* Demir 0,1 mg
* B6 Vitamini 0 mg
* Kobalamin 0,3 µg
* Magnezyum 8 mg


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler