Yöresel Mutfaklarımızdan Fırında Yeni Dünya Kebabı Tarifi...
Baharın lezzet dolu tazesi yeni dünya meyvesi, nam-ı diğer Malta eriği, nefis bir yöresel kebap tarifleri ilham kaynağı oluyor bu kez. Anadolu'nun yöresel lezzetlerinden yeni dünya kebabı, Geleneksel
Türk Mutfağında yaygın olarak mutfaklarda yerini almasa da, bazı yörelerimizin başucu yemekleri arasında popülaritesini koruyor.
Pratik yemek tarifini tüm püf noktalarıyla verdiğimiz bu farklı ve bir kadar da unutulmaz lezzeti siz de zamanı geçmeden mutlaka deneyin.
En Sevilen Yöresel Mutfaklarımızda Kebab Ceşitlerimizden Fırında Yeni Dünya Kebabı Kullanılan Malzemeler
* 600 Gram Yeni Dünya
* 2 Adet Orta Boy Kırmızı Soğan
* 1/2 Çay Kaşığı Tuz
Yeni Dünya Kebabı Köftesi İçin;
* 1 Çay Kaşığı
* 2 Adet Orta Boy Domates
* 1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
* 2 Adet Orta Boy Yeşil Biber
* 3 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
* 300 Gram Orta Yağlı Kıyma
* 1/2 Çay Kaşığı Kimyon
Yöresel Mutfaklarımızdan Fırında Yeni Dünya Kebabı Püf Noktası:
Ortadan ikiye kesip kahverengi çekirdeklerini çıkardığınız malta eriklerini, kararmaması için taze sıkılmış limon sulu suda bekletin. Pişirme esnasında dağılmaması için malta eriklerinin kabuklarını soymayın. Köfte harcına arzu ettiğimiz baharatları ekleyebilirsiniz.
Yöresel Mutfaklarımızdan Yeni Dünya Kebabı Hazırlanış Tarifi:
Bol suda yıkayıp sap kısımlarını temizlediğiniz malta eriklerini ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Kabuklarını soyduğunuz kırmızı soğan ve kabuklu domatesleri dört eşit parçaya bölün. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini temizlediğiniz biberlere de aynı işlemi uygulayın.
Köfte harcı için küçük bir kaseye aldığınız orta yağlı kıymayı ayçiçek yağı, tuz ve kimyon ilavesiyle yoğurun. Yuvarlak köfteler hazırladıktan sonra iki adet malta eriği arasına yerleştirip kapatın. Erikler ve köfte harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Isıya dayanıklı fırın kabına köfteli erik, kırmızı soğan ve domates dilimlerini sırasıyla yerleştirin. Doğranmış yeşil biberler, ayçiçek yağı ve tuzu ekledikten sonra önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 40 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis edin.
Gaziantep Mutfağının Özellikleri Nelerdir? Gaziantep Mutfağında Hangi Yemekler Vardır?
Tarımsal ürünlerdeki çeşitlilik, pişirme ve tüketme yöntemlerinde ki çeşitlilik ile birleşince Gaziantep mutfağında yemek çeşitleri de artmıştır. Kentte 400’den fazla yemek çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan 291 türü hâlihazırda tescil edilmiştir.
Yemek çeşitliliği nedeni ile Gazi
antep mutfağında yemekler sınıflandırılarak tanıtılmaktadır. Kullanılan malzemelerin çeşidi ve pişirme tekniğine birlikte bakılarak yapılan sınıflandırmaların kent mutfağını tanımlarken belirleyici oldukları görülmektedir. Bu ayrıma göre kentte 12 farklı yemek türü olduğu söylenebilir.
Bu ayrımda görülen çeşitlerin farklı kaynaklarda, alt başlıkların birleşmesi veya ayrılması nedeni ile değiştiği de görülebilmektedir. Bununla birlikte en yaygın sınıflandırmaya göre Gaziantep mutfağında 12 çeşit yemek türü bulunmaktadır. Her bir tür altında onlarca farklı yemek tarifi yer almaktadır.
Kimi yemekler toplumsal kültürün bir parçası olarak, şenlik, bayram veya pikniklerde topluca imece usulü ile hazırlanmaktadır. Kimileri ise yaygın olarak her yerde öğünün parçası olarak hazırlana bilmektedir. Kent mutfağında ki bu çeşitlilik kentte yayılan işletmelerin de farklı alanlarda uzmanlaşmasına neden olmuştur. Kimi restoranlarda sadece kebaplar bulunurken, kimisinde çorba ve kimisinde sadece tatlı servisi yapılabilmektedir.