En Farklı Kebab Çeşitlerinden Vişne Kebabı Nasıl Yapılır

En Farklı Kebab Çeşitlerinden Vişne Kebabı Nasıl Yapılır

Vişne Kebabı nedir? En farklı kebab tariflerinden Vişne Kebabı nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Vişne Kebabı yaptınız mı? Peki evde Vişne Kebabı yapmak için hangi malze..

En Farklı Kebab Çeşitlerinden Vişne Kebabı Nasıl Yapılır
 
Vişne Kebabı nedir? En farklı kebab tariflerinden Vişne Kebabı nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Vişne Kebabı yaptınızmı?
 
Peki evde Vişne Kebabı yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Vişne Kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir? En farklı kebab çeşitlerinden Vişne Kebabı yaparken nelere dikkat edilir?
 
Vişne Kebabı nereye ait? Vişne Kebabı en çok hangi yöresel mutfaklarımızda yapılıyor?
 
Vişne kebabı, Ortadoğu yemekleri arasında kebap severlerin mutlaka denemesi lezzetlerden biri. Vişne ve narla tatlandırılan bu kebap ülkemizde daha çok Gaziantep yöresinde yapılıyor.
 
Erik, vişne gibi yaz meyveleri kimi yörelerde etli yemeklerde ve kebaplarda sıkça kullanılır. Vişne kebabı da Gaziantep mutfağının işte böyle bir yöresel özel lezzeti.
 
En Sevilen Ortadoğu Yemeklerinden Vişne Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler
 
*    600 Gram Köftelik Kıyma
*    600 Gram Çekirdekleri Çıkartılmış Vişne
*    3 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı
*    2 Yemek Kaşığı Nar Tanesi
*    100 Gram Kuzukulağı
*    Yarım Demet Ayıklanmış Nane
*    2 Adet Kare Kesilmiş Lavaş
*    2 Kaşık Domates Salçası
*    1 Kaşık Biber Salçası
*    2 Bardak Vişne Suyu
*    3 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
*    3 Yemek Kaşığı Tereyağı
*    2 Adet İnce Kıyılmış Soğan
*    2 Tatlı Kaşığı Kimyon
*    2 Çay Kaşığı Karabiber
*    1 Çay Kaşığı Kaya Tuzu
*    Yarım Demet Kıyılmış Maydanoz
 
En Farklı Kebab Tariflerinden Vişne Kebabı Yapılış Tarifi;
 
Kıyma, soğan, maydanoz, tuz, kimyon ve karabiberi yoğurarak köftenin kıymasını hazırlayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Yuvarlak bir fırın tepsisini tereyağıyla yağlayın ve yağın kalanını içine koyun. 
 
Kıymanızdan vişne büyüklüğünde köfteler yapın ve tepsiyi ocağa koyarak köfteleri ağır ağır kızartın. Köfte pişince salçaları, nar ekşisini, vişneyi ve vişne suyunu ekleyip beş dakika daha pişirip tepsinin altını kapatın. 
 
Kuzukulağı, nane ve lavaşı ekleyip harmanlayın. Diğer tarafta az yağda kızarttığınız fıstıklarla servis edin.
 
Vişne kebabı hangi yöreye aittir?
 
Suriye'de mutlaka yenmesi gereken yemektir. orada çiya'dakinden çok farklı yapılıyor. üçgen kesilmiş ince ekmek parçalarının üzerine vişne sosunda pişmiş küçük köfteler konuyor, üzeri tereyağında kavrulmuş fıstık ve maydonozla süsleniyor. abartmıyorum yerken insanın lezzetten başı dönüyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler