Babagannuş Nasıl Yapılır?

Babagannuş Nasıl Yapılır?

Yöresel mutfaklarımızda farklı isimler ile de bilinmektedir. Meze veya ara sıcak olarak sunulabilen babagannuş, tahin yerine kavrulmuş susam kullanılarak da hazırlanabilir. En İyi Orta Doğu Mezelerinden

Babagannuş Nedir? Nasıl Yapılır?
 
Kökeni Osmanlı’ya kadar uzanan Babagannuş özellikle Hatay yöresinde meşhur yemeklerden biri. 
 
Bir salata ya da meze çeşidi olarak biliniyor. Türk mutfağında patlıcan, domates, biber ve sarımsak közlenerek yapılan bu yemeğin Mısır mutfağında önemli bir yeri var. Mısır'da yapılan versiyonunda farklı olarak tahin kullanılıyor. Ortadoğu mutfaklarından "Babagannuş" 14 farklı çeşitte yapılmaktadır. Türkiyede ise bu çeşitlilikler yöresel mutfaklarımızda 8 çeşit ile bilinmektedir.
 
Babaganuş'un Diğer Yöresel İsimleri Nelerdir?
 
*    Babagannuş, 
*    Babagannuc, 
*    Abugannuc, 
*    Babakanuc, 
*    Mutabal, 
*    Abu Gannuş, 
*    Baba Hannuş 
 
Yöresel mutfaklarımızda yukarıdaki isimler ile de bilinmektedir. Meze veya ara sıcak olarak sunulabilen babagannuş, tahin yerine kavrulmuş susam kullanılarak da hazırlanabilir.
 
En İyi Orta Doğu Mezelerinden Babagannuş Nasıl Yapılır?
 
En Eski İştah Açıcılardan Babagannuş İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*    Közlenmiş Patlıcan, 
*    Biber Ve Domates
*    Soğan
*    2-3 Diş Sarımsak
*    Salça
*    Sıvı Yağ
*    Karabiber
*    Pul Biber
*    Tuz
*    Limon
 
En Meşhur Füzyon Lezzetlerinden Babagannuş Hazırlanış Tarifi
 
Soğanı incecik doğrayın ve yağda kavurun. Üzerine salça ve toz biber gezdirin. İnce ince kıyılmış közlenmiş biberleri ve sarımsağı bir kaba alın ve üzerine kavrulmuş soğan ekleyin.
 
Kalan malzemeleri de ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
 
Babagannuş kime ait?
 
Babagannuş, Hatay mutfağına özgü bir mezedir. Farklı versiyonları bulunan babagannuşun Lübnan ve Arap mutfaklarında da yer aldığı bilinmektedir. Genellikle püresi patlıcan ile yapılan, kesilen patlıcan ile çeşitleri Özellikle Antakya, Türkiye'nin güneyinde bulunan olmasına rağmen.Türkçe konuşulan Antakya kesiminde Babagannuş olarak, Arapça konuşan popülasyonlarının bölgelerde de abugannuş veya abugannuc olarak bilinir.
 
Babagannuş Ne ile Yenir?
 
Babagannuş da yine manca kadar yakışır et yemeklerinin yanına. Bununla da kalmaz tabi. Ispanak ya da semizotu gibi ot yemekleri için de iyi bir tamamlayıcıdır. Aslına bakarsanız tek başına da ekmek banıp yenecek, kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürülüp kanepe haline gelecek kadar damak dolduran bir mezedir.
 
Abugannuş kebap nedir?
 
Yöremizde Abugannuş ya da Babagannuş isimleriyle bilinen, ana malzemesi patlıcan olan bu lezzet, kahvaltıda, aperatif menülerde ya da meze tabaklarında yerini ve tahtını asla kaybetmez. Adana, Hatay ve Gaziantep mutfağına hakim lokantalarda bu meze kebabın adeta bir bütünleyici olarak ön saflarda yerini alır.
 
Diyarbakır Usulü Babagannuş Kıymalı olur mu? Diyarbakır'ın yöresel tatlarından Babagannuş tarifi...
 
6 adet patlıcan fırında veya ocakta közlenip kabuları soyulur. 300 gr kıyma 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Kıyma; 1 silme çay kaşığı tuz ve 1 tutam karabiberle lezzetlendirilir. ... Üzerine Kıymalı harç yerleştirilir. Babagannuş servise hazırdır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler