Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?

Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?

Evde Hünkar beğendi yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Bu güne kadar evinizde beğendi yaptınız mı? En sevilen yemeklerden Beğendi Yapımı İçin Kullanılan mal..

Hünkar beğendi nedir? Hünkar beğendi nasıl yapılır? En sevilen yemeklerden Hünkar beğendi çeşitlerinde nelere dikkat edilir? Bu güne kadar evinizde Hünkar beğendi yaptınızmı?
 
Evde Hünkar beğendi yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz? İşte sizlere en eski yemek tariflerinden Hünkar beğendi...
 
Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?
 
Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?
Hünkar Beğendi Yapımı İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Kg. Gram Dana Kuşbaşı
*     3 Adet Kuru Soğan
*     10 Diş Sarımsak
*     1 Çay Bardağı Zeytinyağı
*     3 Adet Havuç
*     4 Adet Domates
*     2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
*     4 Su Bardağı Sıcak Su
*     Yarım Yemek Kaşığı Tuz
 
En Orijinal Emeklerden Hünkar Beğendinin Beğendisi İçin:
 
*     8 Adet Patlıcan
*     3 Su Bardağı Süt
*     3 Yemek Kaşığı Un
*     2 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
*     Yarım Yemek Kaşığı Tuz
*     2 Çay Kaşığı Karabiber,
 
En Sevilen Yemek Tariflerinden Orijinal Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
 
Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?
Hünkar beğendi yapımında patlıcanları ocağın üzerinde közleyin ve kenara alın. Kuru soğanı, ve domatesi yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanları ve kuş başı doğranmış havuçları yağda kavurun.
 
Sarımsağı da kıyıp soğanlara ilave edin ve kısa bir süre daha kavurun. Kuşbaşı eti de soğanlara ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Domates salçası, tuz ve karabiberi ilave edin. Türk aşçı haberleri Salçanın kokusu çıkınca domatesleri de ekleyin.
 
2 su bardağı da sıcak su ilave edip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Beğendi için patlıcanları soyun ve ince ince doğrayın. Tereyağını tavada eritip unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun. Türk aşçı haberleri 
 
Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?
Patlıcanları ve sütü de ekleyip homojenleşene kadar sürekli karıştırın.
 
Tuz ve karabiberle birlikte kaşar peyniri de ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Beğendiyi tabakların ortasına yerleştirip üzerine eti koyun ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.
 
Geleneksel türk mutfağında Hünkar Beğendi Çeşitleri nelerdir?
 
Türk mutfağında çok sayıda yemek çeşidi bulunmaktadır. Bazı yemekler ise ülkemizde olduğu kadar yurt dışında da büyük bir ilgi görmektedir. Türk mutfağının olmazsa olmaz yemeklerinden biriside Hünkar beğendi yemeğidir.
 
Hünkar beğendi yemeğinde kullanılan ana malzeme patlıcandır. Ayrıca farklı sebzelerden de yararlanabilirsiniz. Klasik olarak yapılan bir Hünkar beğendi yemeği kırmızı etten yapılmaktadır. Ancak, bazı kişiler kırmızı et sevmez veya farklı bir malzeme denemek ister. Bu gibi durumlarda olanlar için Hünkar beğendi çeşitleri bulmak mümkündür. Bu doyurucu olan yemek aynı zamanda fazlasıyla lezzetli bir yemektir.
 
* Etli Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?
* Tavuklu Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?
* Kıymalı Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?
* Köfteli Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?
 
Hünkar beğendi normalde kuşbaşı şeklinde doğranmış olan kırmızı et ile yapılır. Türk aşçı haberleri İçerisinde kullanılan sebzeler sayesinde hem çok nefis kokmaktadır hem de lezzetli olmaktadır. Yapılırken bile insanı acıktıran ve sabırsızlandıran bir yemektir. Tabi piştikten sonra yemesi ayrı bir keyiftir. Kırmızı etten hoşlanmayanlar için tavuk ile hazırlanan çeşitleri bulunmaktadır.
 
Hünkar Beğendi yapmanın Püf Noktaları nelerdir?
 
Hünkar beğendi lezzetli ve doyurucu malzemelerden yapılan bir yemektir. Et ve sebzeler yemeğin içerisine girdiği için zengin bir içeriğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda sağlık açısından ideal bir yemek türüdür
 
Hünkar beğendi yemeği çok lezzetli olsa da yapımı biraz zaman alabilir. Malzemeler iyice hazırlandıktan sonra içerisinde kırmızı et kullanacağınız zaman iyice pişirmeniz gerekmektedir. Bu yüzden yemeğin hazır olmasını biraz beklemeniz gerekmektedir. Türk aşçı haberleri 
 
En Beğenilen Yemeklerden Hünkar Beğendinin Püf Noktaları:
 
* Hünkar beğendi için kullanılacak olan patlıcanların çekirdeksiz olmasına dikkat edin,
* Etler suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin yumuşak ve iyi pişmiş olması gerekmektedir,
* Kırmızı et kullanmak istemiyorsanız eğer tavuk etini deneyebilirsiniz. Tavuk etini kullananlar Hünkar beğendiyi bilinen klasik şekliyle yapabilir,
* Hünkar beğendi yapılacak olan beğendide kullandığınız unun topaklaşmamasına dikkat edin,
* Hünkar beğendi yemeğini yaparken kaşar kullanan kişilerde vardır. Bu isteğe bağlı olan bir malzemedir. O yüzden kaşar kullanmanız zorunlu değildir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler