Mevlüt Beşaltı; Euro Toques Türkiye Birliğinden Duyuru

Mevlüt Beşaltı; Euro Toques Türkiye Birliğinden Duyuru

Türkiye ve Avrupa'da uluslararası modern şefler çatısı altında Türk ve Dünya Mutfağına hizmet için geniş bir oluşum kurulumunu gerçekleştirdik. Oluşumumuzun merkezi..

Mevlüt Beşaltı; Euro Toques Türkiye Birliğinden DuyuruMevlüt Beşaltı; Euro Toques Türkiye Birliğinden Duyuru
 
Türkiye ve Avrupa'da uluslararası modern şefler çatısı altında Türk ve Dünya Mutfağına hizmet için geniş bir oluşum kurulumunu gerçekleştirdik. Oluşumumuzun merkezi EUROPA olmak üzere diğer kıtalarda da faaliyet göstermesi hedeflenmektedir. Şu an İçişleri Bakanlığına bağlı Türkiyenin tek ve en büyük resmi kurumu olmaktan gurur duymaktayız. 
 
MUTFAK OLUŞUMUNUN KURULUŞ AMACI; 
 
1) İŞSİZLİĞE ÇARE BULMAK;
 
Din, dil, ırk, renk ayırmadan elimizdeki imkanları ve yeni fırsatları kullanarak yurtdışı ve yurt içinde meslektaşlarımıza  iş imkanı konusunda yardımcı olmak. 
 
Not : Politikasız bir meslek anlayışı 
 
2) GASTRONOMİ İÇERİKLİ FAALİYETLER;
 
Başta Almanya olmak üzere  Avrupa ülkeleri, Amerika, Asya kıtası, Afika kıtası ve Türkiye olmak üzere çeşitli Gastronomi içerikli faaliyetlerde bulunmak.
 
3) MESLEKİ YARDIMLAŞMA;
 
Sektöre yıllarca hizmet etmiş bütün üstadlarımızın yardımına koşmak ,bedenen sağlık sorunu yaşayanlara yasal çerçevede imkanlar dahilinde bir nebzede olsa el uzatmak.
 
4) MESLEĞİ SEVDİRMEK;
 
Yeni yetişen genç nesillerimizin zorlu aşamada mesleğini icra ederken kendilerine yardımcı olmak ve en önemlisi bu işi sevdirerek önünü açmak.
 
5) EGO VE NEFİS,KOKAN KİRLİLİKTEN UZAK DURMAK;
 
Mesleğimizin Regal ve madalyalalardan  ibaret olmadığını meslektaşlarımıza enjekte ederek  Regal ve madalyalardan daha önemli işler ile meşgül olup camiaya yararlı olmalarını sağlamak ,isteyen takar ,isteyen takmaz, bu bir saygıdır.(Karşı olmamızın sebebi hak etmeyenlerin para karşılığında bu işi menfaate dökmeleri )
 
6) BARIŞÇIL OLMAK;
 
Son yıllarda meslektaşlarımız arasında birbirlerini çekememezlik ön safhada.Meslektaşlarımızı birbirlerine sevdirerek çatışmalara engel olmak ,insanlığımız gereği elimizden geldiği kadar engellemek, kavgalı meslektaşlarımızı barıştırmak.İnsan kazanmak varken,insan kaybetmenin bir anlamı yoktur.
 
7) FUARLAR;
 
Uluslar arası fuarlarda yer alarak Dernek yönetimin yöresel ve uluslararası mutfak tanıtımını yapmaları ve üyelerin hak hukuk içerisinde fuarlarda yarışmaları ,Adam gibi bir jüri başkanını seçmek(ve seçilen kişinin vicdanını eline koyarak Allah korkusu olması )önceliklerimizdendir
 
8) HAKKETTİĞİNİN KARŞILIĞINI ALMAK;
 
Bütün turizm çalışanları hakkettiğini alırken aşçılar haddinden fazla mesai yaparak hakketiklerini alamıyorlar, saatlerce ayakta kalmalarına rağmen emeklerinin karşılığını göremiyorlar..Oluşumumuzu kurmaya çalışırken ilk baştaki etken bu emek olayidir, herkesin bunu bilmesini istiyoruz. Her yıl sezon başı maaş bütçelerini açıklamak ve bununla ilgili çok cidi çalışmalar yapmak.
 
9) KARŞILIKSIZ HİZMET;
 
Festivallerde ihtiyaç sahibi öğrencilerden ,hiç kimseden veya bize üye olacak şeflerden 1 kuruş maddiyat tenezzül etmemek ,mesleğe gönül aşkı isteği ile hizmet etmek.Her şey para değildir..Yeterki hizmetkar olalım, meslektaşlarımıza maddi ve manevi destek olmak, hayır dualarını almak bizim için her şeyden önce gelir.
 
10) İSRAF;
 
Yemek atıklarının çöp yerine hayvan barınaklarına gidebilmesi için çalışmalar yürütmek.
 
11) KİŞİSEL GELİŞTİRME PLATFORMLARI;
 
Şef adaylarının eğitimde yol alabilmeleri için teknolojide yardımcı olmak ve dünyadaki modern  popileştirmeyi yakalayarak daha farklı çalışma pratiklerini yakalamak.
 
12) YABANCI DİL;
 
Yabancı dilin önemi ve başarıyı yakalamalarındaki en önemli rol olduğunu ön plana çıkartmak,
bir atasözü şöyle der;
 
KONUŞABİLDİĞİNİZ ORANDA VARSINIZ, eğer gerçekten varsanız paranın kokusunu ve rengini görürsünüz..
 
13) BİLGİ ÇAĞINDA TEKNOLOJİ ;
 
Dünyada popüler olan bilgisayar üzerinde büfe çizim ve kullanım aşamalarını öğrenmek isteyenlere yol göstererek hayata geçirmelerini sağlamakta yardımcı olmak.
 
14) TRAİNİNG;
 
Üniversitelerde ,liselerde söyleşiler düzenleyerek eğitime destek vermek
 
15) ARAŞTIRMAYA YÖNLENDİRMEK;
 
ilk söz oku; Rabbinin adıyla oku.
Felsefesinden yola çıkarak mesleki araştırmaya önem vermek.
 
16) KİMSESİZLERE EL UZATMAK;
Çevremize, insanlığa örnek olarak ihtiyaç sahipleri, durumu elverişsiz kişileri ziyaret etmek , hayır dualarını almak.
 
17) KOLTUK SEVDALISI OLMAMAK;
 
Oluşum yönetimi kurulurken Mevlüt Beşaltı olarak ben değil kim başkan olmak istiyorsa ,kim yönetimde yer almak istiyorsa ,kim adaletli ve hakkaniyetli davranacaksa şerefim, haysiyetim,namusum üzerine sonuna kadar destekleyeceğime Allahın huzurunda ve insanların huzurunda ant içerim..
 
18) DÜNYA ÇATISI; Ülkemizin Batısından, doğusuna, güneyinden kuzeyine kadar her köşesinde aşçılık ve pastacılık camiasında hizmet için varız.
 
19) DOSTÇA HAREKET ETMEK;
Hiçbir konfederasyon, federasyon ve dernek arasında ayırım yapmayacağız, yararlı bir şeylerin ortaya çıkması için birlikte hareket edeceğiz.Her kesin yardımına koşacağız.Bize bir adım gelene bin adım gideriz..
 
20) ŞİFALI YEMEKLER;
Lokman hekim şifahanesini açarak yüzyıllardır elden ele dolaşıp şans ve hayranlık isteğimiz üzerine elimize kadar gelen sağlıklı yemekleri gün yüzüne çıkartıp meslektaşlarımız  ile buluşturmak...
 
21) KÜLTÜR MUTFAĞINA SAHİP ÇIKMAK;
Saray mutfağı, Mevlana mutfağı, Osmanlı mutfağı, 7 bölge Türk Mutfağı, Modern Türk Mutfağı ve Mezopotamya mutfağından kaybolmaya mahkum olan yemekleri tekrar mutfak aşıkları ile birleştirmek.
 
22) YERLİ ÜRÜNLER ;
Anadolu’nun her köşesinde yetişen gıda ürünlerini kullanmaya teşvik edip bununla ilgili ciddi çalışmalar yürütmek.
 
23) MUTFAK KÜTÜPHANESİ;
Mutfak ile ilgili bir kütüphane açarak ihtiyaç ve gereksinim olan bölgelere katkıda bulunmak. 
 
24) ŞEFFAFLIK;
Değerli şefler daha şeffaf bir ortamda Kendilerini bu şartlar dahilinde görmek istiyorlarsa başımızın üstünde yerleri vardır.
 
25) MUTFAK İLE İLGİLİ HER BÖLÜME HİZMET;
Pastacılık, Aşçılık, Kasaplık, Ekmekçilik vb.akla ne geliyorsa bütün bölümlere destek verip birlikte hareket etmelerini sağlamak. 
 
26) MUTFAKLARDA KADIN ŞEF VE AŞÇILARIMIZ; 
 
Türkiye de hiçbir zaman kadınlarımız toplumsal öğelerin gerçek öznesi olmamışlardır, var olan mevcut erkek egemenliğinden kaynaklanmaktadır. Kadınlarımızın mutfaklarda hak ettiği değere ulaşılabilmeleri için çalışmalar yürütmek.Dünya standlarına ulaşmak .Yarışma alanlarında kadın şef ve aşçılara yapılacak olan herhangi bir yanlışa izin vermemek. 
 
27) GENÇLİK;
Mutfakların bel kemiği, motor gücü, dinamiği olan gençlere yeni görevlerde bulunmaları için fırsatlar sunmak. 
 
28) STEWARD ;
Kadroları ,maaşları ve Steward personelinin önemi üzerinde durmak.
 
29) İğnenin deliğinden Hindistan’ı görmek ,misali;
Dünya mutfaklarında sihirli dokunuşları keşfetmek. 
 
30) ÜNİFORMANA SAHİP ÇIK
sloganıyla giydiğimiz ceketin kutsal bir üniforma olduğunu ve ceket kadar bembeyaz lekesiz bir mutfak ahlakı çizgisinde hareket etmek. 
 
31) ULUSLARARASI SAĞLIKLI BESLENME KONGRELERİNİ AÇMAK 
 
32)Gastronomi alanında her yeni doğan çocuklar için sağlıklı menüler tavsiye etmek ve pratik olarak uygulamalarda bulunmak.
 
33) HASTALIKLARDA BESLENME SEMPOZYUMU KARBONHİDRAT SAYIMI ÇALIŞMALARI YAPMAK VE GELİŞTİRMEK
 
34) PEST CONTROL SYSTEM DÜZENLEMESİ ÇALIŞMALARI BAŞLATMAK
 
35) MESLEKTAŞLARIMIZA ÇALIŞMA HAYATLARINDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ ÖNERMEK.
 
36) MUTFAK ALANLARINDA KATIK AYRIŞTIRMA EĞİTİMLERİNE TEŞVİK ETMEK 
Ülkemizin kalkınmasında çevre bakımı için güzel bir başarı olur.
 
37) HACCP EĞİTİM ÇALIŞMALARINI ÖNERMEK VE MESLEKTAŞLARIMIZIN BU KONUDA EĞİTİMLER ALMASI İÇİN YARDIMCI OLMAK 
 
38) ZOR MUTFAK OPERASYONLARINDA ,DUYARLILIK GELİŞTİRME VE POZİTİF DÜŞÜNME EĞİTİMİ, kurumdaşlık bilinci geliştirme eğitimi, takım çalışması eğitimi, beden dili ve stres yönetimi eğitimi, zaman ve toplantı eğitimi, iletişim gücü eğitimi, misafir ilişkileri eğitimi, motivasyon eğitimi, kaza anında ilk yardım eğitimi öğrenmek, menü planlaması  ve nice plase teknikleri eğitimi, Costa maliyet çalışmaları eğitimi konusunda meslektaşlarımızı yönlendirmek. 
 
39)İş ortamında ve özel yaşamımızda sorunları çözmenin en önemli yolu empati kurmak eğitimlerine sevk etmek.Mesleğimize yönelik  yapıcı temeldeki  eleştirileri sanatımızı yenileme ve geliştirme  süreçlerinin aynası olarak görüp mesleki başarıda anahtar kılmak eğitimlerine yöneltmek temel kriterlerinizi belirtmek.
 
40) İmkanlar dahilinde yerel kuruluşlar ile işbirliği gelistirip yerel ürünlerimizin coğrafi işaretle tescillenmesi çalışmalarına katkı sunmak.
 
41) Para ile geçersiz belge satan işletmelere karşı sektör çalışanlarımızın tüm dünyada geçerli ve milli eğitim bakanlığı tarafından onaylı sertifikasyon çalışmalarını yürütmek.
 
42) SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK çalışmalarına destek olmak, bu konuda yeni ve özgün çalışmalar gerçekleştirmek. Sahip olduğumuz tüm ürün çeşitliliğini gelecek nesillere aktarmak bizlerin elindedir. Yeşile saygı duymak, atalık tohumları korumak, takas yolu ile çoğaltmak, organik tarım yapmak, yeşil restoranlara ve çeşitli yeşil uygulamalara ulusal ve uluslararasi her koşulda destek vermeliyiz.
 
43) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liselerimizin sektör ile işbirliği çalışmalarına rehberlik etmeyi planlamaktayız.
 
44) BİN BİR PROJE KONSEPTİ ;
Yıllardır Dünyanın bir sürü ülkesinde en iyi ve en lüks zincir şirketlerinde kariyer hayatına devam eden şeflerimiz  bir sürü ülke gezerek alın  teriyle,devleşen mutfak birikimlerini  çok nadir bulunan konseptleri ve faaliyetleri camia ile buluşturması en önemli kriterimizdir. 
 
Sevgi,Saygı Ve Hürmetlerimle 
Euro Toques Türkiye Birliği 
Milli Takım Başkanı 
Mevlüt Beşaltı ...
 
Türk aşçı haberleri not:
Türk mutfağı şeflerimizden Sn. Mevlüt Beşaltı ve çalışma arkadaşlarına mutfağımızı temsil eden çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler