Iğdır Patlıcan Reçeli Coğrafi İşaret Alarak Tescillendi

Iğdır Patlıcan Reçeli Coğrafi İşaret Alarak Tescillendi

En Eski Reçel Tariflerinden Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır? Patlıcan Reçeli (Iğdır'a Has Özel) Tarifi İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir? Coğrafi işaret başvuru' su olumlu sonuç verdi.

Iğdır Patlıcan Reçeli Coğrafi İşaret Alarak Tescillendi...
 
Iğdır’da yöresel bir lezzet olarak yer alan en iyi reçel tariflerinden patlıcan reçeli coğrafi işaret alarak tescillendi. Iğdır’da genellikle sonbaharda yapılıp kışın tüketilmek üzere saklanan patlıcan reçeli yapılan çalışmalar sonucu coğrafi işareti aldı. 
 
Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Nisan 2020’de başvurduğu coğrafi işaret başvurusu olumlu sonuç verdi. Iğdır Patlıcan reçeli de coğrafi işaret alan yöresel tatlar arasında yer aldı.
 
Iğdır’da yöresel bir lezzet olarak yer alan en farklı reçel çeşitlerinden patlıcan reçeli coğrafi işaret alarak tescillendi.
 
Iğdır’da genellikle sonbaharda yapılıp kışın tüketilmek üzere saklanan en eski reçellerden patlıcan reçeli yapılan çalışmalar sonucu coğrafi işareti aldı. 
 
Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Nisan 2020’de başvurduğu coğrafi işaret başvurusu olumlu sonuç verdi. Iğdır Patlıcan reçeli de coğrafi işaret alan yöresel tatlar arasında yer aldı.
 
En Eski Reçel Tariflerinden Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır?
 
Iğdır Patlıcan Reçeli Coğrafi İşaret Alarak Tescillendi...
Patlıcan Reçeli (Iğdır'a Has Özel) Tarifi İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     13 Tane Minik Patlıcan (1 Parmak Büyüklüğünde)
*     1 Kilo Toz Şeker
*     1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu
*     Yarım Limon
*     1 Yemek Kaşığı Tuz
*     2 Kilo Su
 
En Farklı Reçel Çeşitlerinden Patlıcan Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
 
Akşamdan kabukları soyulmuş patlıcanlar suya koyulur, 1 yemek kaşığı tuz koyulup üzerine kadar suyu eklenir sabaha kadar bekletilir, sabah 2 defa yıkanan tuzlu suyu temizlenen patlıcanlar kaynamış suya atılır.
 
1 tatlı kaşığı limon tuzu da koyulur, 2 taşım kaynatılır, sonra da çıkarıp soğuk suyun içine atılır, tekrar yeniden 1. 5 litrelik su kaynatılır, 1 kilo şeker içine atılır, kaynatılır şerbet haline gelir. 
 
Patlıcanları bezle sıkarak suyu alınır, kaynayan şerbetin içine bırakılır, reçel kıvamına gelince yarım limon doğranır içine atılır.
 
İki üç taşım kaynadıktan sonra indirilir ocaktan, soğumaya bırakılır, sonra kavanoza bırakılır. Afiyet olsun. Mutlaka deneyiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler