Limon ve Portakal Kabuğu Şekerlemesi Nasıl Yapılır?

Limon ve Portakal Kabuğu Şekerlemesi Nasıl Yapılır?

Güzel olanlarının kabuklarını bir hafta kadar buzdolabında biriktiriyorum şekerleme ve marmelat yapıyorum. Kimi zaman kahvelerimize eşlik..

Limon ve Portakal Kabuğu Şekerlemesi Nasıl Yapılır?
Fazile Paksoy
 
İçinde bulunduğumuz bulaşıcı hastalık döneminde (bağışıklık sistemi) doğal C vitamini alımına daha çok özen gösterir olduk. Gün içinde 4_5 tane limon 6_7  tane portakal kullanılıyor genelde. Limon ve portakallar kendi bahçemizden ve  bakımında sadece doğal ilaçlar kullanıyoruz. O yüzden toprağada olsa atmaya kıyamıyorum. 
 
Güzel olanlarının kabuklarını bir hafta kadar buzdolabında biriktiriyorum  şekerleme ve marmelat yapıyorum. Kimi zaman kahvelerimize eşlik ediyor, kimi zaman eşe dosta hediye ediyorum, kimi zaman kahvaltılarda reçel  olarak tüketiyoruz. Sizlerde denemek isterseniz işte tarifi...
 
Limon Ve Portakal Kabuğu Şekerlemesi İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
Limon ve Portakal Kabuğu Şekerlemesi Nasıl Yapılır?
*     4 Su Bardağı Portakal Veya Limon Kabuğu (Doğranmış)
*     2 Bardak Şeker
*     1,5 Bardak Su
*     Yarım Limon Suyu
 
Sosu İçin Çikolata 
 
En İyi Reçel Tariflerinden Limon Ve Portakal Kabuğu Şekerlemesi Yapılış Tarifi:
 
Kabukları doğruyoruz. Ben kimisini küçük küçük doğradım. Kimisini turunç reçeli yapar gibi yuvarlayarak ipe dizdim. Bir gün suyun içinde beklettim. 3_4 kez suyunu değiştirdim. Ertesi gün bol suda 1 kez kaynattım ve suyunu süzdüm. Daha sonra şeker ve su ile yaptığım şerbetin içine attım ve  şerbeti koyulaşana kadar 45 dakika kadar kaynattım.
 
Limon ve Portakal Kabuğu Şekerlemesi Nasıl Yapılır?
Kahvenin yanında  şekerleme olarak kullanacaklarımı şerbetten çıkarıp  bir tepsiye  tek sıra halinde dizdim ve ağzı açık bir şekilde buzdolabında beklettim. 2_3 günde kurudular. Bir kısmını benmari usulü erittiğim çikolata ile kapladım. 
 
Reçel olarak kullanacaklarımı şerbeti ile birlikte blendırdan geçirdim. Homojen bir kıvam oldu. Narenciyenin az olduğu yaz aylarında tadı ve mis gibi kokusuyla kahvaltı sofralarımızı şenlendirecek. 
 
Limon kabuklarının bir kısmını pişirmeden doğrayarak kavanoza doldurdum üzerene zeytinyağ döktüm. Bir ay kadar sonra limon aromalı zeytinyağım oldu.Salatalara ve sabah kahvaltılarında zeytinlere çok yakışıyor. 
 
Yapacak olanlara afiyet olsun. Sevgilerimle.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler