Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

Patlıcan Kebabı nedir? En iyi kebab tariflerinden Patlıcan Kebabı nasıl yapılır? Evde Patlıcan Kebabı yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Patlıcan Kebabında patlıcan nasıl Terletilir?

Patlıcan Kebabı nedir? En iyi kebab tariflerinden Patlıcan Kebabı nasıl yapılır? Evde Patlıcan Kebabı yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Patlıcan Kebabında patlıcan nasıl Terletilir? Fırında patlıcan kebabı kaç kalori?
 
En Farklı Yöresel Kebablardan Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
 
*     300 Gram Dinlendirilmiş Yağlı Kuzu Eti
*     2 Adet Kemer Patlıcan
*     2 Çay Kaşığı Tuz
*     1 Adet Kuru Soğan
*     2 Adet Domates
*     2 Adet Köy Biberi
*     Kebap Şişleri
 
En İyi Kebab Tariflerinden Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?
 
Kemer patlıcanlar 4 eşit parçaya bölünür. Dinlendirilmiş kuzu etine tuz ilave edilerek zırhta çekilir. Kıyma karışım 6 eşit parçaya bölünür. Kebap şişine bir parça patlıcan bir parça et koyularak tutturulur.
 
Dış rengi koyuya dönene kadar pişirilir. Kuru soğan, közlenmiş domates ve közlenmiş köy biberi ile servis edilir. Afiyet olsun
 
Patlıcan yemeklerinden Fırında Patlıcan Kebabın Püf Noktaları Nelerdir?
 
Kıyma için 1 kg kıymaya 300 gr kuyruk yağı koyarsanız daha lezzetli olacaktır. Patlıcanları kullanmadan önce yarım saat tuzlu suda bekletip süzdürmelisiniz. İyice kurulamayı unutmayınız.
 
Köfte harcını kebaplık kıyma gibi yoğurmak gerekmektedir. 
 
İçerisine yalnızca tuz konulup iyice yoğurulmalıdır. Eğer acı olmasını isterseniz pul biber ekleyebilirisiniz. Közde pişirmek yerine fırında pişirmeyi tercih edecekseniz, ilk 20 dakika folyo ile pişirme yapıp ardından folyoyu çıkartarak pişirmeye devam etmelisiniz. 
 
Böylece patlıcanlarınız yanmadan ve yumuşak olarak pişecektir. 
 
Türk aşçı haberleri olarak;
 
Patlıcan Kebabı hakkında en çok sorulan soruları ve Patlıcan Kebabı cevaplarını araştırdık...
 
Patlıcan Kebabında patlıcan kızartılır mı?
 
Bu yemeği patlıcanları kızartmadan da yapabilirsiniz, ama yemeğiniz orjinalinde olduğu gibi taş fırınlarda pişmediği için lezzet yönünden eksik kalacaktır.
 
Patlıcan Kebabında patlıcan soyulur mu?
 
Patlıcanların kabuğu soyulur. ... Küçük yassı köfteler yapılıp patlıcanların arasına dizilir. Tepsinin ortasına dörde bölünmüş domates ve biber koyulur, fırına sürülür. Yaklaşık 1 saat kadar pişirilir.
 
Patlıcan Kebabında patlıcan nasıl Terletilir?
 
Terletme sebzelerin az miktarda suyun içinde yumuşayana kadar pişirilmesi anlamına geliyor. Bu süre malzemeye göre değişse de genellikle kısık ateşte kapağı kapalı halde 15-20 dakikalık bir pişirme işlemi terletme için yeterli oluyor.
 
Patlıcan kebabı ne kadar sürede pişer?
 
Son olarak 2 adet doğranmış yeşil biber ve 1 diş ezilmiş sarımsak eklenmelidir. - Hazırlanan sos ve 1 çay bardağı su hazırlanan patlıcan ve köftelerin üzerine dökülmelidir. - Hazırlanmış olan yemeği önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırına konulmalı ve yaklaşık 50 dakika boyunca pişirilmelidir.
 
Patlıcan köftesi olur mu?
 
Kalp sağlığını korumasıyla bilinen patlıcan; hünkar beğendi veya patlıcan kebabı gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Malzemeleriniz hazırsa, patlıcan köftesi tarifine başlayabiliriz. 
 
Fırında patlıcan kebabı kaç kalori?
Kalori Bilgisi
 
Patlıcan Kebabı Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 102 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 270 gramlık miktarında Patlıcan Kebabı 276 kalori bulunmaktadır. Patlıcan kebabı yapımı sırasında patlıcanlar kızartıldığı için yüksem miktarda yağ çekerler.
 
Patlıcan köftesi kaç kalori?
 
Köfteli Patlıcan Kebabının 100 gramında 85 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 330 gram Köfteli Patlıcan Kebabında 281 kalori bulunmaktadır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler