Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

Tencere de kestane nasıl pişirilir? Çiğ kestane nasıl pişirilir? Kestane fırında ne kadar sürede pişer? Kestane çeşitleri tava da mı fırında mı pişirilir? Kestane tencerede kaç dakika da pişer? En güzel kestane...

Kestane Nasıl Pişirilir?
 
Tencere de kestane nasıl pişirilir? Çiğ kestane nasıl pişirilir? Kestane fırında ne kadar sürede pişer? Kestane çeşitleri tava da mı fırında mı? Kestane tencerede kaç dakikada pişer? Kestane fırında ne kadar sürede pişer? Kestane közleme nasıl yapılır? Kestane pişirmeden önce bilmeniz gereken püf noktaları nelerdir? Hangi kestane hangi pişirme tekniği ile pişirilir? Kestane suda nasıl haşlanır?
 
Tencere her evde bulunan bir pişirme aracıdır. ...
 
Öncelikle kestaneler yıkanır, şişkin kısımlarına çizik atarak 20 dakika suda bekletilir.
Kurulandıktan sonra tencere içerisine kestaneler alınır ve 1 çay bardağı su eklenerek pişirilmeye Türk aşçı haberleri bırakılır. 20 dakika içinde pişmiş olacaktır.
 
En güzel kestane nasıl pişirilir?
 
Kestanelerin kabuklarını bıçakla X şeklinde çizin. Ardından yıkayıp su dolu bir kaba aktarın ve 1 saat kadar bekletin. İsteğe göre içerisine tuz ilave edebilirsiniz. 1 saatin sonunda sudan alıp kuruladığınız kestaneleri fırın tepsisine dizin. 200 derece fırına verip, kabukları açılana kadar pişirin.
 
Çiğ kestane nasıl pişirilir?
 
Çizikler attığınız kestaneleri suyun içine atın ve oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirin. Vaktiniz sınırlıysa suyu ilave edin, üzerine 2 adet kesme şeker ekleyin. Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar haşlayın.
 
Kestane fırında ne kadar sürede pişer?
 
Kestaneleri fırın tepsisi içine sırayla dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin. Kestanelerin kabukları açılana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırında kestane kebap piştikten sonra ılık ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz.
 
Kestane tava da mı fırında mı?
 
Kestane fırında pişirilebilen bir yiyecektir. Fırında kestane pişirmek için güzelce yıkadığınız kestanelerin üzerine çizik atınız. Fırın tepsisine dizerek yaklaşık 20 dakika boyunca kestanelerinizi pişiriniz. Fırında kestane pişirme işlemi için fırın sıcaklığı 170 ile 205 derece arasında olmalıdır.
 
Kestane Nasıl Pişirilir?
Kestane tencerede kaç dakikada pişer?
 
Bıçak, falçata ya da keskin bir aletle üzerine çizikler attınız. Suyun içine atın ve oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirin. Vaktiniz yoksa suyu ilave edin, üzerine 2 adet kesme şeker ekleyin. Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar güzelce haşlayın.
 
Kestane fırında ne kadar sürede pişer?
 
Kestaneleri fırın tepsisi içine sırayla dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin. Türk aşçı haberleri Kestanelerin kabukları açılana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırında kestane kebap piştikten sonra ılık ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz.
 
Kestane 200 derece fırında kaç dakikada pişer?
 
Kestaneleri göbeğinden çizip suya koyalım. Tuz şekerde atıp yarım saatten fazla şişsin diye bekleyelim. Bu arada fırını 200 dereceye ısıtalım. Kestaneleri sudan çıkarıp tepsiye alalım. 25 dakika pişirelim.
 
Kestane fırında kaç derecede ve kaç dakikada pişer?
 
Kestaneler haşlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kestaneleri alın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında kestaneleri 30 dakika kadar daha pişirin. Sıcak sıcak servis edin.Afiyetler olsun!
 
Köz tavasında kestane nasıl yapılır?
 
Kestanelerin kabuklarından en çıkıntılı noktaları etli kısımları kesmeden hafifçe çizin. İyice yıkadığınız kestaneleri su dolu bir kapta 2 saat kadar dinlendirin. Ardından sudan çıkarıp kurulayın ve yüksek ateşte köz tavasında pişirin. Çok soğumadan servis edebilirsiniz.
 
Kestane közleme nasıl yapılır?
Közde kestane;
 
Öncelikle kestaneye hafif bir çizik atınız. Ardından iyice yıkayın ve su dolu bir kabın içerisinde 2 saat bekletin. Sudan çıkarılan kestaneleri kurulayın ve yüksek ısılı ateşin üzerinde köz tavanızda kestaneleri pişirin.
 
Kış mevsimi gelince yanmaya başlayan sobaların vazgeçilmez bir ritüeli vardır. Üzerine kestaneleri Türk aşçı haberleri bir bir çizip koymak, kabuğu çıtır çıtır olana kadar pişirmek... Dışarıdaki soğuğa, yağışlara inat sıcacık olmaya başlayan evlerin en büyük mutluluklarından biridir işte o kestanelerin kavruk kokusu. Henüz sıcacıkken ellerimiz yana yana soymaya çalışır, içindeki hazineye ulaştığımızda da mutlu mutlu yerdik hep.
 
Kestane Nasıl Pişirilir?
Hele sokakları saran o hafif yanık koku yok mu? İşte o koku duyulmaya başladığında şehre kış mevsimi ulaşmış demektir. Her köşe başında bizi selamlayan kestaneciler, pazarlarda karşımıza çıkan kestaneler gelmeye başladığına göre şimdi onu afiyetle tüketme zamanıdır! Aslında birbirinden pratik yöntemleri var kestane pişirmenin. Evde rahatlıkla yapabileceğiniz bu yöntemlerle gelmiş geçmiş en lezzetli geleneği sürdürelim beraber.
 
Kestane pişirmeden önce bilmeniz gereken püf noktası, noktaları nelerdir?
 
Tıpkı diğer sebze ve meyvelerde olduğu gibi kestanede de tazelik mühim. Kestaneniz ne kadar taze olursa o kadar kolay pişer ve lezzetli olur. Bu nedenle kestaneyi tam mevsiminde tüketmek önemli. Alırken kabuğunun sert olmasına ve dış görüntüsünde çok fazla ağ olmamasına özen gösterin. Eğer kabuğu çok inceyse, farklı ve acı acı bir kokusu varsa almamaya özen gösterin. Bu şekildeki kestaneler yeterince taze olmadıkları için beklediğiniz lezzeti bunlardan alamayabilirsiniz.
 
Kestanenin taze olup olmadığını anlamanın bir diğer yolu da kestanenin kabuğuna bir bıçak ya da keskin bir aletle çizik atıp içine bakmak. Rengi ve iç kabuğu yenebilecek durumlara uygunsa alın. Alırken bunlara özen gösterirseniz lezzetli mi lezzetli kestaneler pişireceğinize eminiz.
 
Kestaneleri pişirmeden önce mutlaka çizik atın ve suyun içine birkaç saat kadar bekletin. Bunu yaptıktan sonra ya da bunu yapmaya vaktinizin olmadığı durumlar için ise bu yöntemleri deneyebilirsiniz. 
 
Kestane suda nasıl haşlanır?
 
Kestanelerin içlerinin yumuşacık olmasını istiyorsanız, o kavruk lezzet olmasa da olur diyenlerdenseniz sizi suda haşlama yöntemine alalım. Tazecik kestanelerinizi seçtiniz. Bıçak, falçata ya da keskin bir aletle üzerine çizikler attınız. Suyun içine atın ve oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirin. Vaktiniz yoksa suyu ilave edin, üzerine 2 adet Türk aşçı haberleri  kesme şeker ekleyin. Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar güzelce haşlayın.
 
Kestaneleri daha fazla haşlarsanız formları ve lezzetleri bozulur. Dilediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Bu nedenle suyun içinde tam olarak haşlandıklarını düşündüğünüz anda kestaneleri süzdürün. Fazla sularını süzdükten sonra oda sıcaklığında birkaç dakika dinlendirerek soyun ve afiyetle tüketin.
 
Not: Haşlamalık ve kebap yapmalık olarak iki farklı tür bulunuyor. Haşlamalık olanlar daha iri, kebap olacak olanlar daha minik.  Aklınızda bulunsun.
 
Fırında kestane kebap nasıl yapılır?
 
Evde sobanız yoksa fırınınız var.  İşte o kavruk tadı yakalamak için ihtiyacınız olan yöntemi anlatıyoruz. Öncelikle yine kestanelerinizi güzelce çizin. Suyun içinde en az 15 dakika bekletin. Ardından fazla suyunu süzdürün ve bir kağıt havlu yardımıyla kestanelerinizi kurulayın. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine kestanelerinizi aktarın.
 
200 derecede önceden ısıtılmış fırında kabukları hafif siyahlaşana kadar ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 20-30 dakika arası pişirin. Kabuklarının ayrılmaya başladığını göreceksiniz. Bu duruma geldiğinde fırından alın ve oda sıcaklığında bir süre dinlendirip hemen soyma işlemine geçerek afiyet tüketin.
 
Tavada kestane nasıl pişirilir?
tavada-kestane
 
Vaktiniz yok ve kestaneleri suda bekletemediniz. Hiç sorun değil.  Demir döküm ya da kalın Türk aşçı haberleri  tabanlı bir tavanın içine çizilmiş kestaneleri alın. Her 250 gram için 1 çay bardağı kadar su koyun. Sularını çekip yavaş yavaş kavrulmaya başlamalarını sağlayın. Bu sırada yanmaması ve yapışmaması için belli aralıklarla güzelce karıştırın.
 
Kestane Nasıl Pişirilir?
Ardından suyunu güzelce çekip, dış kabuğunun rengi değişene ve kabukları ayrılana kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra ocaktan alın. Birkaç dakika dinlendirdikten sonra kabuklarını soyarak afiyetle tüketin.
 
Fırın torbasında kestane nasıl pişirilir?
 
Bir diğer yöntem ise kestanelerinin içinin yumuşacık kalmasını sağlayan yöntemlerden biri. Bu yöntemde yine çizikler atılıyor, suyun içinde 10-15 dakika kadar bekleyen kestaneler fırın poşetinin içine konup 180 derecede 30 dakika kadar pişirin. Pişirmeden önce fırın poşetinin üzerine delikler açmayı da unutmayın. Çıkardıktan sonra yumuşacık, kabukları kolay soyulan kestaneleriniz hazır. 
 
Kestane kabukları en kolay nasıl soyulur?
 
Kestanelerin kabuklarını çok kolay bir şekilde soymak için mutlaka ama mutlaka öncesinde suyun içinde bekletmeye özen gösterin. Beklettikten sonra pişirme aşamasına geçin. Pişirme aşamasında sonra bir havluya sararak birkaç dakika dinlendirebilir ve o şekilde soyabilirsiniz. Öncesinde suyun içinde bekletmek ve kabuklarının üzerine sağlam çizikler atarak pişirmek kolay soymanız için zaten yeterli yöntemler. Taze olmadığı durumlarda zor soyma gibi durumlar yaşamanız mümkün.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler