• Şeftalili Pavlova Tarifi...

    Şeftalili Pavlova Tarifi...

  • Şeftalili Pavlova Tarifi...

    Şeftalili Pavlova Tarifi...


Şeftalili Pavlova Tarifi...

Evinizde şeftalili pavlova yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir. Evde şeftalili pavlova yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel tariflerinden faydalanmak...

Şeftalili Pavlova Tarifi
Şef Jale Balcı
 
Şeftalili pavlova nasıl yapılır? Evinizde şeftalili pavlova yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir. Evde şeftalili pavlova yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel pasta tariflerinden faydalanmak istermisiniz? İşte sizlere bilinen Türk mutfağı şeflerinden Şef Jale Balcı 'nın kaleminden çay partilerinize kendi yorumu ile şeftalili pavlova tarifi...
 
Şeftalili Pavlova
Şeftalili Pavlova Mereng İçin;
 
*  3 Yumurta Beyazı
*  1 Su Bardağından 1 Parmak Az Şeker
*  1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
*  1 Çay Kaşığı Elma Sirkesi
*  40 Gr File Badem (Fırında Hafifçe Kızarmış)
 
Şeftalili Pavlova Pastacı Kreması İçin;
*  1 Su Bardağı Süt
*  2 Adet Yumurta Sarısı
*  1/4 Su Bardağı Şeker
*  2 Yemek Kaşığı Un
*  2 Buçuk Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
*  1/2 Vanilya Çubuğu (İstenirse)
*  1/4 Su Bardağı Çiğ Krema (Çırpılmış)
*  2 Şeftali
 
Şeftalili Pavlova Yapılış Tarifi;
 
Şeftalili Pavlova Tarifi
Fırını 140 derecede ısıtın. Mereng için yumurta beyazlarını mikserde kar gibi olana kadar çırpın. Şekeri azar azar eklerken çırpmaya devam edin.
 
Mısır nişastasını, elma sirkesini ve file bademleri kaşıkla karıştırarak ekleyin.
 
Fırın tepsisini yağlı kâğıtla kaplayın. Kaşıkla 8 cm genişliğinde, kalınca 4 yuvarlak pavlova dökün. Tam ortalarını kaşıkla çukurlaştırın. Isıtılmış fırında 1.5 saat, iyice gevrek olana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
 
Pastacı kreması için çubuk vanilyanın içini çıkarıp sütün içine koyun, sütü kaynatın. Şekerle yumurta sarılarını renkleri açılana kadar mikserde çırpın, mısır nişastasıyla unu eleyip bu karışıma ekleyin, çırpmaya devam edin.
 
Süt kaynayınca sütün 1/3’lük kısmını yumurtalı karışıma ekleyin, devamlı karıştırın. Bu karışımın tamamını kalan sütün üzerine döküp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
 
Pastacı kreması soğuduktan sonra çırpılmış kremayla karıştırın. Soğumuş pavlovaların içini çırpılmış kremayla hafiflettiğiniz pastacı kremasını doldurun. Üzerini şeftalilerle gelişigüzel süsleyin ve servis edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler