Şef Arif Kemal Doğan'dan Manda Mozzarella Tarifi

Şef Arif Kemal Doğan'dan Manda Mozzarella Tarifi

En İyi Restoranlardan Olan Zaxi’den Modern Türk Mutfağı lezzetlerinden Özel Manda Mozzarella Tarifi. Türk mutfağı şeflerinden Arif Kemal Doğan yönetimindeki mutfağı

Şef Arif Kemal Doğan'dan Manda Mozzarella Tarifi
 
Maslak denilince aklınıza yalnızca plazalar ve trafik gelmesin… “Şehrin En İyi Otel Restoranı” ödülüne sahip Zaxi Restaurant, ünlü Türk mutfağı şeflerinden Arif Kemal Doğan yönetimindeki mutfağı ile burada harikalar yaratıyor. Stresli bir iş gününün öğle arasında ya da akşam yemeğinde kendinizi şımartmak için ideal bir restoran Zaxi… 
 
En İyi Restoranlardan Olan Zaxi’den Modern Türk Mutfağı lezzetlerinden Özel Manda Mozzarella Tarifi
 
Modern Türk Mutfağında Yenilikçi Lezzetlerden Manda Mozzarella İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*    600 Gr Domates
*    Sarı Çeri Domates
*    400 Gr Mini Mozzarella
*    2 Diş Sarımsak
*    40 Gr Rende Parmesan
*    5 Gr Fesleğen
*    40 Ml Zeytinyağı
*    20 Ml Balzamik Sirke
*    Tuz
 
Türk Mutfağında En İyi Lezzetlerden Manda Mozzarella Yapılış Tarifi;
 
Şef Arif Kemal Doğan'dan Manda Mozzarella Tarifi
Domateslerin kabukları soyulur, dörde bölünerek et kısımları çıkartılır, çıkartılan kısımlar tepsiye dizilir üzerine 8 -10 yaprak fesleğen, 1 diş sarımsak, 10 ml zeytinyağı, tuz ve şeker serpilerek 75 derece fırında 3,5 – 4 saat kontrol ederek kurutulur. Domateslerin iç kısımları süzme torbasından süzdürülerek suyunun çıkması sağlanır. 
 
Yaklaşık 200 ml kadar domatesin suyu ısıtılır ve içine 2 yaprak jelatin ilave edilir, ılık şekilde bekletilir. Mozzarella peynirleri 4 -5 yaprak fesleğen ve tuz ile marine edilir. Terin kabının içine streç film yerleştirilir ve fırında kurutulan domatesler düzgün bir şekilde yerleştirilir. 
 
Mozzarella peynirleri terin kabına 3/1 dolacak şekilde doldurulur ve üzerine fesleğen yaprağı ile birlikte ılık bellettiğimiz domates suyunun bir kısmı eklenir. Bu işlem tekrarlanarak işlem tamamlanır. Üst kısmı kalan kuru domatesler ile kaplanır ve streç filmin sarkan kısımları ile kapatılarak üzerine bir ağırlık koyularak soğuk dolapta bir gün bekletilir.
 
Mozzarella peynirlerini hazırlanan terin kabından çıkarıp, dilim dilim keserek, mevsim yeşilliği, pesto sos, çilek, balzamik sos ve renkli domates gibi ürünler ile zevkinize göre servis edebilirsiniz. Yaz menüleri ile tekrar görüşmek üzere… Afiyet olsun. 
 
Kaynak: Çağla Meknuze


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler