Yenilikçi ve Nefis

Yenilikçi ve Nefis "Büzgülü Patlıcan" Nasıl Yapılır?

Patlıcan dilimlerinin arasına kıymalı harç koyularak sarılıp pişirilen yemek. En lezzetli patlıcan çeşitlerinden yapılan Fırında büzgülü patlıcan, patlıcanların uzunlama..

 
Evde Müthiş Büzgülü Patlıcan Nasıl Yapılır? 
 
Patlıcan dilimlerinin arasına kıymalı harç koyularak sarılıp pişirilen yemek. En lezzetli patlıcan çeşitlerinden yapılan Fırında büzgülü patlıcan, patlıcanların uzunlamasına dilimlenip baharatlarla marine edildikten sonra fırında pişirilmesiyle elde edilen lezzetli bir yemektir. 
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak yemek arşivimizde araştırdık...
 
İşte Modern Türk Mutfağında fırında büzgülü patlıcan tarifi İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*  3-4 adet büyük boy patlıcan
*  4-5 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
*  1/2 su bardağı zeytinyağı
*  1 yemek kaşığı limon suyu
*  Tuz
*  Karabiber
*  Kırmızı pul biber veya tatlı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
*  1 yemek kaşığı nar ekşisi veya sirke (isteğe bağlı)
 
En meşhur Patlıcan yemeklerinden Büzgülü Patlıcan Yapılışı:
 
Patlıcanların Hazırlanması: 
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Uzunlamasına ince dilimler halinde kesin, ancak dilimlerin tamamen ayrılmamasına dikkat edin. Yani patlıcanın alt kısmını kesmemiş olmalısınız, böylece dilimler bir arada tutulur.
 
Dilimler arasına ince dilimlenmiş sarımsakları yerleştirin. Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, pul biber veya tatlı toz kırmızı biber ve nar ekşisi veya sirkeyi karıştırın.
 
Bu sosu patlıcan dilimlerinin her iki tarafına da sürün. En iyi sonuç için patlıcanları bu sosla marine ederek bir süre buzdolabında bekletebilirsiniz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve patlıcanları bu kağıdın üzerine yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış 200°C fırında patlıcanlar yumuşayıp altın rengini alana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pişen patlıcanları sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun! Bu tarifi dilediğinizce değiştirerek farklı baharatlar ya da malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler