Etli Taze Sarımsak Yemeği

Etli Taze Sarımsak Yemeği

Peki bu güne kadar evinizde Etli Taze Sarımsak yemeği yaptınız mı? Evde Etli Taze Sarımsak yemeği yapmak için yöresel lezzet taşıyıcılarımının tecrübelerinden faydalan..

Etli Taze Sarımsak YemeğiSarımsak, her derde deva. Sarımsak nerede kullanılmaz ki? Geleneksel Türk mutfağında sarımsağın kullanılmadığı yer çok azdır. Özellikle sağlığımız açısında bağışıklık sistemimizinde sigortası adeta.
 
Peki bu güne kadar evinizde Etli Taze Sarımsak yemeği yaptınız mı? Evde Etli Taze Sarımsak yemeği yapmak için yöresel lezzet taşıyıcılarımının tecrübelerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Türk aşçı haberleri olarak farklı yemek kategorilerimiz de bir çok nefis yemek tarifini yayınladığımız "Fazile PAKSOY" un kaleminden yine muhteşem bir tarif olan Etli Taze Sarımsak tarifini mutfaklarınıza getirdik.
 
İşte sizlere yöresel mutfaklarımızdan yöresel bir lezzet olan Etli Taze Sarımsak Yemeği tarifi...
 
Etli Taze Sarımsak Yemeği
Fazile PAKSOY
 
Taze sarmısak mevsimi geldi yine. Geçen yıl etsiz yemeğini tarif etmiştim. Bu yılda etlisini hazırladım sizler için. Yine  büyüklerimin mevsiminde  yetişen bir sebze ile yaptığı bir göçmen yemeği.
 
Etli Taze Sarımsak Yemeği Nasıl Yapılır?
Etli Taze Sarımsak Yemeği İçin Kullanılan Malzemelerimiz :
 
*     Dişlenmiş Ve İyice Kurumamış 8-10 Baş Sarımsak.
*     Yarım Kilo Parça Et
*     Bir Kaşık Salça
*     Bir, İki Dal Nane
*     Zeytinyağ,
*     Limon Ve Tuz.
 
Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Etli Taze Sarımsak Yemeği Yapılış Tarifi:
 
Etli Taze Sarımsak Yemeği
İlk olarak etlerimizi kızgın zeytinyağının içine atarak karıştıra karıştıra mühürlüyoruz. Daha sonra salçasını ekleyip biraz   kavuruyoruz. Kavurma işlemimiz bitince sıcak su ekliyoruz ve etlerimizi orta derecedeki ateşte pişmeye bırakıyoruz. 
 
Etlerimiz piserken sarımsaklarımızın bütünlüğünü bozmadan dış yapraklarını  soyuyoruz.
 
Hafif ateşte yavaş yavaş tıkırdayarak pişen etimizi kontrol ediyoruz. 
 
Etimiz yenecek kıvama gelmişşe  sarımsaklarımız ile etleri buluşturup sarımsaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Yemeğimizin pişmesine yakın  bir kaç dal naneyi tahta bir havanda eziyoruz yarım limonun suyu ile karıştırıp yemeğimizin içine döküyoruz ve  yemeğimizin altını kapatıyoruz. 
 
Benim sarımsaklarımın sapları yumuşaktı saplarını da kullandım. Ekşili damak tadınıza uymuyorsa sadece nane de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler